הגיימינג יוצא מהתערוכה

גם אם נראה שתערוכת המשחקים הענקית E3 גוועת, תעשיית המשחקים דווקא פורחת: הקונסולות החדשות בפתח, כותרים ראשונים מותאמים כבר למשקפי המציאות הווירטואלית, ואפילו הסלולרי מתחיל להשתלב

תערוכת E3, שנערכה בשבוע שעבר בלוס־אנג'לס זו השנה ה־21, נחשבה באופן מסורתי לאחד משלושת האירועים הגדולים של תעשיית משחקי הווידיאו והמחשב, לצד "גיימסקום" המתקיימת בגרמניה ו־TGS, תערוכת המשחקים של טוקיו. והנה, דווקא השנה, קצת כמו לפני עשור, נראה שעתידה של תערוכת הענק הזו לוט בערפל.

 

אז, במשבר של שנת 2006, התערוכה עברה כיווץ משמעותי מאוד למשך שנתיים: מסיבות כלכליות, מפיצי המשחקים לא היו מוכנים להשקיע את ההון הנדרש בביתנים מושקעים ובפיתוח גרסאות הדגמה מיוחדות למבקרים. כיום התערוכה מדממת מסיבה אחרת: היא כבר לא מספיק חשובה. יותר מאי־פעם, חברות המשחקים לא זקוקות לה כמתווכת — הן יכולות לפנות כיום לצרכנים בצורה ישירה, דרך ערוצי מדיה חברתית. נכון, מבחינה עסקית מדובר עדיין בהזדמנות טובה לפגוש שותפים ועמיתים, אך זו יכולה לחזור גם בתערוכות האחרות.

 

דוגמאות? השנה, למשל, החליטה ענקית המשחקים EA לא להשקיע, כמיטב המסורת, בהקמה ובתצוגה בביתן עצום, והסתפקה רק בפגישות שקיימה בתערוכה. ענקית אחרת, נינטנדו, החליטה לוותר על חשיפת הקונסולה החדשה שלה, NX, והיא תעשה זאת בהמשך השנה (הקונסולה תושק בחודש מארס). ואפילו סוני, שכבר הכריזה לא מכבר על גרסת ביניים חדשה של פלייסטיישן 4, העדיפה כלל לא להציג אותה ב־E3.

 

ובכל זאת, עדיין מוקדם להספיד את הרלוונטיות של E3. לא חסרו בה הכרזות וחשיפות, הן של משחקים והן של מוצרים חדשים.

 

צילום: איי.אף.פי
צילום: איי.אף.פי

 

 

 

משולש הקונסולות

 

לפני כמה חודשים חשפה מייקרוסופט את קו המשחקים החדשים שלה, ורמזה כי מחזור החיים של קונסולת ה־Xbox המצליחה עומד לפני שינוי: לא עוד קונסולה חדשה פעם ב־6־7 שנים בלבד, אלא לעיתים תכופות יותר, כמו בעולם הסמארטפונים, ועם תמיכה לאחור בגרסאות הקודמות. קצת אחר כך הגיעה ההדלפה שסוני עובדת על פלייסטיישן 4 Neo — גרסת ביניים מושבחת של פלייסטיישן 4, שתאפשר תצוגה גרפית טובה יותר ותמיכה במסכי 4K. ואז בא דיווח נוסף — הפעם ממייקרוסופט המתחרה: מתברר כי היא מכינה לנו שתי קונסולות חדשות — אחת כבר השנה, והאחרת בשנה הבאה. כך שבסתיו הקרוב תשיק סוני את ה־Neo ובאוגוסט שאחריו תגיע Xbox One X — גרסה מוקטנת ומעט משודרגת של ה־One. ב־2017 תשיק מייקרוסופט דור ביניים מתקדם עוד יותר, המפותח תחת שם הקוד "פרויקט Scorpio", שאמור להוות קפיצה משמעותית מבחינת כוח העיבוד על פני קודמיו, ויתמוך הן במסכי 4K והן בקסדות מציאות מדומה.

 

עוד חידוש שנצטרך להתרגל אליו הוא ההימור של מייקרוסופט על מערכת יחסים מסוג חדש בין קונסולת ה־Xbox לבין המחשב האישי. תוכנית חדשה שהשיקה החברה מאפשרת לכל מי שקונה עותק של משחק המיועד ל־Xbox ליהנות ממנו חינם גם על המחשב, ולהפך. השמירות ותגי ההישג (Achievements) יסונכרנו דרך האינטרנט מאחורי הקלעים.

 

חוויות אינטרקטיביות
חוויות אינטרקטיביות

 

 

השאלה הגדולה היא מה יהיה המענה של החברה הנוספת במשולש הקונסולות, נינטנדו היפנית. על פי ההדלפות ברשת, NX החדשה שלה אמורה להיות גם ניידת וגם נייחת — קונסולה שאפשר לקחת אתכם מחוץ לבית, וחזרה — לחבר אותה לתחנת עגינה ליד הטלוויזיה. בישראל זה פחות רלוונטי: נינטנדו לא משווקת כאן את מוצריה באופן רשמי.

 

 

בספינת הפיראטים

 

מיותר לומר שעידן המציאות המדומה, ה־VR, כבר כאן. משקפי אוקיולוס ריפט ו־HTC Vive, שהוצגו ב־E3, זמינים למכירה במערב, ובאוקטובר הקרוב יושקו משקפי פלייסטיישן VR החדשים של סוני בכמה מדינות (ישראל, כמובן, לא נכללת בפעימת ההשקה הראשונה). כך שהיו בתערוכה לא מעט הכרזות על משחקי מציאות מדומה: משחק "באטמן" חדש, חוויה אינטראקטיבית של "מסע בין כוכבים", התאמה ל־VR של משחקים קיימים, כמו "פולאאוט 4", ומשחקים רבים אחרים. ובכל זאת, אף אחד מהם לא נראה כמו החוויה האולטימטיבית שתריץ את כל העולם לרכוש לעצמו משקפי מציאות מדומה איכותיים. נראה כי מה שנחשף אמור רק להכשיר את הקרקע ביצירת היצע מספיק של משחקים — בסוני טוענים כי עד סוף השנה יהיו לחברה כ־50 משחקים המותאמים לפלייסטיישן VR, והדלפות על תוכניות מייקרוסופט מרמזות על שיתוף פעולה בינה לבין חברת אוקיולוס.

 

צילום: אי.פי.איי
צילום: אי.פי.איי

 

 

אם E3 אולי מבלבלת באשר לכיוון שאליו הולכת התעשייה, היא לא מותירה ספק באשר להיצע של משחקים חדשים. כמה מהם דלפו הרבה לפני שנפתחה: למשל, ההמשך למשחק הפעולה Watch Dogs, כולל הגיבור החדש והעיר החדשה (ברוכים הבאים לסן־פרנסיסקו ולעמק הסיליקון), וגם משחק הזומבים Dead Rising 4. סוני חשפה כותר חדש בסדרת God of War וכן את Death Stranding — המשחק המדובר הבא של יוצר סדרת "מטאל גיר" המופתית, הידאו קוג'ימה. העובדה שקוג'ימה — אייקון משחקים בינלאומי — עובד עם סוני נחשפה ברשת לפני כמה חודשים, אך החשיפה בשבוע שעבר, כמו גם הופעת הגרסה הדיגיטלית של השחקן נורמן רידוס בתפקיד הראשי, הייתה מפתיעה למדי, שכן לקוג'ימה יש נטייה לעבוד שנים רבות על כל משחק.

 

מייקרוסופט מצידה הפתיעה עם כותר שנחשף כבר לפני שנה, אבל הפך בשבוע שעבר לאחד הלהיטים הגדולים של התערוכה — Sea of Thieves, המאפשר לקבוצות של כמה שחקנים להשיט יחד ספינת פיראטים, להילחם בפיראטים אחרים ולחפש אוצרות על היבשה.

 

 

פוקימונים מהטלפון

 

מגמה משעשעת למדי ב־E3 הייתה חזרתם של משחקים ישנים לקדמת הבמה. הדוגמה הבולטת לכך היא "קראש בנדיקוט" — הכוכב הגדול של קונסולת הפלייסטיישן הראשונה. במשך שנים תהו גיימרים שבנדיקוט היה חלק מילדותם אם יחזור. וזה לא פשוט כמו שזה נשמע: קראש אמנם מזוהה מאוד עם פלייסטיישן, אך לא שייך לסוני כי אם לחברת המשחקים אקטיוויז'ן. בחודש שעבר הוא עשה הופעת אורח במשחק אחר של האולפן האחראי עליו, Naughty Dog (שדווקא כן שייך לסוני. מסובך), ואילו ב־E3 הודיעה החברה ששלושת המשחקים הראשונים בסדרה יגיעו לפלייסטיישן 4 בגרסה מחודשת.

 

הבטחה דומה נתנה בתערוכה חברת ההפצה בת'סדה, שהחליטה להעניק חיים חדשים לאחד המשחקים הבולטים של 2011 — Skyrim. זה חוזר למחשב האישי, ומגיע לראשונה גם לפלייסטיישן 4 ול־Xbox One, גם הוא בגרסה מחודשת, שאף תומכת ב"מודים" (תוספים) שייבנו על ידי חובבים.

 

אגב, אם אתם גיימרים זו תקופה נהדרת עבורכם. נכון שבכל שנה יוצאים Call Of Duty חדש, Fifa חדש ובאטלפילד חדש — אבל הפעם ניכרת פריחה של ממש בכל הקשור לחוויות אינטראקטיביות חדשניות. החל מהסיפורים הנפלאים של וויצ'ר 3, שזכה החודש לחבילת ההרחבה הסופית שלו, ועד למשחקים חדשניים כמו Pokemon Go, שיגיע בחודש יולי ויאפשר לאסוף פוקימונים מהטלפון הסלולרי תוך שיטוט בעיר.

 

בכל מקרה, תעשיית המשחקים ממשיכה לחדש ולהתחדש, וגם אם התערוכה המבוססת עליה תיעלם בשנים הקרובות, לא ייחסר לכם במה לשחק. ¿

 

denis@vitchevsky.net

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים