תנומה בים האגאי

האי היווני קרפאטוס משרה תחושה של פנינה מנומנמת שעדיין לא התגלתה על ידי ההמונים, וזה לא בהכרח דבר רע

נופשים ישראלים הם עם חידתי ומלא סתירות פנימיות. מצד אחד, חברות התיירות משווקות להם את האי היווני קרפאטוס בתור "האי שהישראלים עדיין לא גילו". מצד שני, מי שלא ראה שמחה של ישראלים בטברנה כשהם שומעים את המקור היווני ל"כשאת איתו" של אייל גולן, לא ראה שמחה מימיו. אז מה רוצה הישראלי — להתנתק בלי ישראלים, או להרגיש קרוב לבית?

 

מדריך הטיולים שמלווה אותנו באי שופך אור על המניע האמיתי שמוביל את התייר הישראלי הממוצע, והוא לא אחד משני הנ"ל — לא לצאת פראייר. "המקומיים כאן לא רודפים אחרי הכסף, לא יודעים לקחת את המחירים שלוקחים באיים האחרים", הוא מסביר, בעודו סוקר בפנינו את המחירים הנמוכים שבהם נמכרים משקאות קלים ודברי מתיקה בקיוסק של המלון שבו אנחנו שוהים, דהיינו: חבר'ה, מדובר בחבורה של טובי לב, נצלו זאת כל עוד אתם יכולים.

 

ואכן, יש בקרפאטוס תחושה של פנינה שעדיין לא התגלתה על ידי ההמונים — בעלי המסעדות והדוכנים אדיבים ומסבירי פנים כאילו עדיין לא נתקלו בעדרים מיוזעים ועצבניים של תיירים, והאווירה כולה היא של אי מנומנם שנשאר קצת מאחור, וזה לא בהכרח דבר רע.

 

אם אתם מחפשים אווירת "יה־קה־קה בחוף של טרפטוני", סעו למיקונוס או לרודוס. כי סביר להניח שאם תשברו צלחת כאן, תקבלו יותר מבטים תוהים ממחיאות כפיים. לעומת זאת, אם אתם מחפשים חופשה קצרה, רגועה ואסקפיסטית עם בן או בת הזוג — ייתכן שקרפאטוס הוא בדיוק האי בשבילכם.

 

הרבה אטרקציות ייחודיות אין לאי הזה — אבל מה נסגר עם החיפוש המתמיד אחר אטרקציות? כמה כנסיות עתיקות בן אדם יכול לראות ביום? אם ממש תתעקשו, תוכלו לנסוע לכפר אולימפוס (כן, כמו ההר), ששומר עדיין על צביון איכרי־יווני מסורתי, שם תוכלו לפגוש נשים בבגדים יווניים מסורתיים מוכרות את מרכולתן — כיסויי ראש "אותנטיים" שיוצרו במפעל בסין.

 

החוויה הקולינרית בסיסית, אבל עושה את העבודה — בכל המסעדות שבהן ביקרנו הגישו היצע דומה של סופלקי (בואו נקרא לילד בשמו: שיפודי עוף), סלט צזיקי ועלי גפן ממולאים. רק למען השם, אם אתם רוצים להימנע מתקרית דיפלומטית, אל תבקשו קפה טורקי (קפה שחור). בקשו "קפה יווני". הם כבר יבינו.

 

אז מה כן יש לעשות? ראשית, הנופים. הטבע בקרפאטוס מזכיר מאוד את נופי רמת הגולן — נופים הרריים, סלעיים וירוקים שכיף לטייל בהם, בהבדל משמעותי אחד: חופים תכולים כמו שיש להם לא עושים אצלנו. אם חשקה נפשכם לטייל, תוכלו לשכור רכב או קטנוע במחיר נמוך יחסית ולצאת למסע.

 

לחלופין, אם בטן־גב קלאסי הוא מה שאתם מחפשים, האי מאוכלס בעשרות מלונות שמציעים חבילות נופש במגוון מחירים. אני שהיתי במלון אלימונדה מארה, שלו נוף מקסים לים, מזנון עשיר, ספא, ג'קוזי ובריכה מדהימה ביופייה שנשפכת ישר על החוף, ובקיצור — כל מה שזוג עצלן צריך כדי לא לעזוב את כותלי המלון, כל זאת במחיר של 619 יורו לאדם לשלושה לילות.

 

הכותב היה אורח חברת דיזנהאוז

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים