קפה: פריז ביפו

• פריז פוגשת את ניו־יורק ביפו – המשולש הלכאורה בלתי־אפשרי הזה קורה במאפייה Milk, מקום קטן וקסום בפאתי שוק הפשפשים. וכשאנחנו אומרים קטן, אנחנו מתכוונים לממש קטן: יש מעט שולחנות וכיסאות לשבת עליהם, והחלל בפנים בקושי מצליח להכיל את התור, שמשתרך לו אל תוך הרחוב. מה כן יש שם? דלפק מעוצב, על רקע קיר מלא מדפי ספרים ומגזינים, ועליו מוצגת התוצרת: מאפים אישיים (קרואסון חמאה או שוקולד, דניש וניל צימוקים, דניש גבינה ועוד, 12־14 שקל); כריכים בלחמנייה תוצרת בית (אבוקדו, גבינת עזים, סלט ביצים ועגבנייה, סלמון וגבינת שמנת – 14־18 שקל, וכל כריך אפשר לקבל גם בקרואסון); ושורת עוגיות ועוגות עטופות בצלופן וקשורות בסרט אדום. ההיצע משתנה, והיבול היומי כתוב בגיר על לוח שחור. בימי שישי יש גם חלה.

 

למאפייה אחראית עדי קיהן, קונדיטורית שבעברה עבודה במסעדות נחשבות כמו מול־ים, הרברט סמואל וטוטו. אחרי שצברה ניסיון בלא מעט היכלי אוכל מקומיים בארץ, טסה לפריז וחיפשה אחר מקום לעשות בו סטאז'. היא עבדה בהיכל המקרונים חביב התיירים לאדורה, ומשם המשיכה ללימודים בבית הספר לה נוטרה.

 

כשחזרה לארץ, החליטה לפתוח פטיסרי משלה, והיא משלבת מאפים ממקדש הקונדיטוריה העולמי וגם מניו־יורק. וכך היא אופה במטבח הקטן, שאת המתרחש בו אפשר לראות מבעד לדלפק, אקלרים לצד בריושים, וקרואסונים לצד עוגיות שוקולד צ'יפס – אולי תמצית החלום האמריקאי.

 

• מילק, בית אשל 5, יפו. 03-5186658. פתוח בימים ראשון־חמישי בשעות 17:00־8:30, שישי מ־7:00 עד שעה לפני כניסת השבת. כשר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים