אקזיט עם שיניים
MIS מכרמיאל תימכר לחברה אמריקאית ב־375 מיליון דולר • החברה עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של שתלים דנטליים וציוד לניתוחי פה ושיניים שנמכרים ביותר מ־60 מדינות בעולם
אקזיט ענק למשפחות פרץ והירש מאזור נהריה: בעלות השליטה במפעל MIS לייצור שתלים דנטליים מוכרות את הבעלות על המפעל לחברת השתלים האמריקאית דנטספליי סירונה האמריקאית - שמרכז הפעילות שלה בארה"ב ובאוסטריה - ב־375 מיליון דולר.
בעלי השליטה העיקריים ב־MIS, שהוקמה ב־1998, הם משפחות פרץ והירש, המחזיקות ב־26.2% כל אחת, וקרן ההשקעות TA מבוסטון, המחזיקה ב־42% ממניות החברה. מחזור הפעילות השנתי של החברה - העוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של שתלים דנטליים וציוד לניתוחי פה ושיניים - מוערך בכ־350 מיליון שקל בשנה. היא מוכרת את מוצריה ביותר מ־60 מדינות ברחבי העולם. יש לציין כי ישראל הפכה בשנים האחרונות למעצמה בתחום ייצור שתלים דנטליים (בורג מטיטניום המוברג לתוך העצם ועליו מולבשת השן התותבת - נ"ז).
בכתבה שפורסמה ב"ממון" לפני כשנתיים, סיפר דורון פרץ, שמחזיק עם אחיו איתן ב־30% מהמניות, איך הכל התחיל: "אבא שלי, אשר פרץ ז"ל, הגיע לשלומי ממרוקו 1963־ב בגיל ,17 והתחיל לעבוד במפעל המתכת של קיבוץ חניתה. 1977־ב הוא הקים בית מלאכה לעיבוד שבבים ועבד בעיקר למכרזים של משרד הביטחון ורפא"ל. 1988־ב פנו אליו יזם ורופא שיניים מהמרכז בהצעה שייצר עבורם שתלים. יחד איתם הוא הקים חברה משותפת לייצור שתלים אבל העסק נכשל - ואבא נשאר עם החברה. אחי ואני למדנו אז בפנימייה בירושלים. לאחר הצבא חזרנו לשלומי, עבדנו אצל אבא והחלטנו להמר על התחום. רכשנו מהבנק את הציוד המעוקל, ופנינו לשכנים, משפחת הירש מנהריה, שהיה לה מפעל בשם נגה לייצור וחיתוך כלי מתכת ליד בית המלאכה שלנו בשלומי. ב־1998 הצעתי להם להיכנס לשותפות והקמנו את MIS.
"כיום יש לנו אישור FDA משלטונות הבריאות האמריקאיים", מוסיף פרץ. כ־90% מהשתלים המיוצרים במפעל בכרמיאל מיועדים ליצוא. בשנים האחרונות הגיעו לחברה הצעות לרכישה מצד חברות בינלאומיות המתמחות בשתלים דנטליים. "בחרנו בקרן TA (השותפה בבעלות - נ"ז) כי היא הייתה מוכנה להתפשר על מניות מיעוט. לא הסכמנו למכור את השליטה, משום שאנחנו רוצים להישאר חברה ישראלית."
על היתרון של התעשייה הישראלית, אמר אתמול פרץ: "אנחנו שחקן בעל ערך: התמקדנו באיכות טובה במחירים בינוניים. אנחנו יותר זולים מכ־30% מהיצרנים הבינלאומיים הגדולים. המשבר הכלכלי גרם לכך שיש מעבר של רופאי שיניים - בעקבות דרישת הצרכנים להוריד עלויות - מהיצרנים הגדולים אלינו".

