שערוריית המבחן ללימודי רפואה

מועמדים ללימודי רפואה שניגשו למבחן המיון הקובע הופתעו: הם קיבלו שאלון שנפסל בשנה שעברה משום שתוכנו הודלף מראש • הם טוענים: "לא התכוננו לפיו משום שנפסל כבר בשנה שעברה, אבל מי שכן למד קיבל ציון גבוה ויתקבל ללא הצדקה" • הפקולטות לרפואה: "נקבל החלטה לאחר קבלת התוצאות וניתוח הנתונים"

מורת רוח בקרב מועמדים ללימודי רפואה: מבחן שנפסל אשתקד לאחר שהתברר כי הודלף הוגש שוב השנה. בעקבות כך קיבלו חלק מהנבחנים — שהתאמנו על שאלון זהה — ציונים גבוהים. אלה שהתאמנו על שאלונים אחרים מתרעמים ומבקשים לתקן המעוות.

 

מדובר בבחינת ה־GRE האמריקאית בנושאי ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית וגנטיקה. משקל הבחינה בהליך הקבלה הוא בין 40% ל־50%, והיא למעשה כלי המיון המרכזי. חלק ניכר מהמועמדים ניגשים לבחינה פעמים רבות עד לקבלת הציון המיוחל שיעניק להם את הכניסה ללימודי הרפואה.

 

באפריל אשתקד הודלף תוכן המבחן לסטודנטים בישראל על ידי סטודנטים ישראלים שנבחנו על אותה בחינה בקפריסין — ולפיכך הוחלט לבטל את המבחן, לאחר קיומו.

 

בעקבות כך התקיים באחרונה מבחן חוזר. נודע כי המועמדים שניגשו אליו (חלקם מאלה שבחינתם המודלפת נפסלה אשתקד) הופתעו לגלות שמדובר באותה בחינה שהודלפה בשנה שעברה. בשל כך סטודנטים שהתאמנו על אותו שאלון שנפסל קיבלו במבחן ציונים גבוהים, זאת לעומת סטודנטים שלא התאמנו על שאלון המבחן הזה.

 

כעת הם זועמים ודורשים "לתקן באופן הוגן את הציונים הגבוהים של הנבחנים האחרים ביחס למועדים קודמים". אחד מהם אמר: "מעבר לסוגיית טוהר בחינות מדובר בנבחנים שיהיו בעוד ארבע שנים רופאים בשל יתרון שהיה להם בהיבחנות על אותו שאלון". דבריו קיבלו חיזוק מצד נבחנים שהודו כבר בסיום המבחן כי הכירו את תוכן הבחינה קודם לכן כי התאמנו עליו.

 

הסטודנט הממורמר התריע: "עלול להיווצר מצב שבו חלק מרופאי העתיד יהיו אנשים שענו על בחינה שהייתה ברשותם לפני כן".

 

דיקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר־אילן ודיקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל־אביב מסרו בתגובה: "המבחן נעשה על ידי ה־ETS, הגוף האמריקאי המוסמך ביותר לעריכת בחינות בעולם. הפקולטות טרם קיבלו את תוצאות המבחן האחרון. הן עומדות בקשר קבוע עם ה־ETS ולאחר קבלת התוצאות וניתוח הנתונים יפעלו בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים