yed300250
הכי מטוקבקות
    ענת מוסברג Pplus
    חדשות • 30.06.2016
    סוף טוב / סוף רע
    רותם אליזרע

    סוף טוב

    הצנתור המהיר שהציל את גרגורי

     

    בית־חולים מאיר מצטיין בביצוע צנתורים בתוך 90 דקות מרגע הגעת החולה עם התקף לב — 94% מהמטופלים שהגיעו לבית־החולים עברו צנתור בפרק הזמן הנדרש. אחד מהם הוא גרגורי שיינן (56), שחייו ניצלו בזכות הטיפול המהיר.

    שיינן וד"ר פרג, אתמול | צילום: יאיר שגיא
    שיינן וד"ר פרג, אתמול | צילום: יאיר שגיא

    "לפני שבועיים הכל היה כרגיל, הבנות שלי היו בבית, ישבו ושתו קפה, ופתאום התחלתי להקיא", תיאר שיינן מרעננה. "התחלתי להרגיש שאין לי אוויר, היד כאבה, והייתה לי הרגשה שהחזה עומד להתפוצץ". בני המשפחה הזעיקו את מד"א, ושיינן פונה בבהילות לבית־חולים מאיר. שם, בתוך דקות ספורות, הוא עבר אבחון ונכנס לחדר הצנתורים.

     

    "צוות בית־החולים הוא אנושי, חם, נותן טיפול מסור, ואין לי מילים להודות להם", סיכם שיינן. "הם תיקתקו את הכל כי הם יודעים שיש חשיבות לכל שנייה. אין לי ספק שאילו הייתי מגיע קצת יותר מאוחר זה היה נגמר הרבה יותר גרוע". ד"ר דודי פרג, מנהל טיפול נמרץ לב במרכז רפואי מאיר: "מומחי קרדיולוגיה הגיעו להבנה כי פתיחת העורק בתוך 90 דקות מביאה ליתרון משמעותי בהחלמה של החולים. התערבות בשלבים מוקדמים ככל האפשר מונעת נזקים חריפים לטווח הארוך. העמידה ביעד בהצלחה יתרה זו השנה השנייה מתאפשרת הודות לשיתוף פעולה מתמשך, למקצועיות ולמסירות של צוותים רפואיים רבים ובהם צוות המרכז לרפואה דחופה טיפול נמרץ לב, צוותי האמבולנסים והצוות הכונן בחדר הצנתור".

     

    סוף רע

    עיכוב הסי־טי שעלה בחייו של סרגיי

     

     

    בבית־חולים וולפסון משך ההמתנה לביצוע בדיקת סי־טי או אם־אר־איי הוא ארוך יחסית ועומד בממוצע על 106 דקות. עבור סרגיי סיאונוב (44) ההמתנה עלתה לו בחייו.

    לפני שלוש שנים היה סרגיי סיאונוב יחד עם אשתו בחנות פרחים בבת־ים, לפתע התמוטט ונפל על הרצפה. הוא הועבר בניידת של מד"א לבית־החולים וולפסון — שם, לטענת בני משפחתו, קיבל טיפול לא מתאים לפגיעה הנוירולוגית. בין שאר הטענות של משפחתו נטען בכתב התביעה שאף כי נקבע שיש לבצע בדיקת סי־טי ראש בשעה 11:30 בבוקר, רק בשעות הערב הוא הועבר לבדיקה. סיאונוב אומנם לא הגיע לבית־החולים עם תסמינים של שבץ, אך אף שנקבע שהוא צריך לעבור סי־טי בדחיפות — לקח פרק זמן ממושך עד שעבר את הבדיקה. לכן עלתה התהייה האם מדובר בתופעה המאפיינת את בית־החולים. לאחר הבדיקה הנוירולוגית פונה סיאונוב לבית־החולים איכילוב בתל־אביב, ולאחר כמה ימים נקבע מותו.

     

    "מדובר במקרה מזעזע ומצער המבטא זלזול של צוות רפואי במטופל", אמר עורך דינה של האלמנה, רן שפירא. "לו הייתה נעשית בדיקת סי־טי מהירה, היה המנוח זוכה לטיפול נכון, וחייו היו ניצלים". מוולפסון נמסר: "בית־החולים עושה כל שניתן כדי להעניק את השירות המקצועי והטוב ביותר. בתחומים מסוימים אנו מן המובילים בבתי־החולים, ובתחומים אחרים ראינו שישנו צורך בשיפור".

     

    סיאונוב סרגיי ז"ל
    סיאונוב סרגיי ז"ל

     

     

    yed660100