אלוף המרשרשים
אנחנו שולפים הכי הרבה כמוהו בעסקאות במזומן, אנחנו מקבלים בעיקר אותו בכספומט • קבלו את השטר של 200 שקל - שכובש השנה את המשק ומוביל בגדול על יתר חבריו לארנק
200 שקל. זה השטר שבו אזרחי ישראל עושים השנה הכי הרבה שימוש. במשק יש כיום 256 מיליון שטרות שכאלה. ועוד חדשות בענייני מרשרשים: במחצית השנייה של 2017 ייכנסו לשימוש השטרות עם הדיוקנאות של המשוררות לאה גולדברג ורחל.
בחנו את עצמכם: כמה כסף אפשר לצבור בלי לחזור על אותו שטר או מטבע פעמיים?
ל"ידיעות אחרונות" נודע כי בימים האחרונים הוחלט להנפיק למחזור את שני השטרות החדשים בו־זמנית. דיוקנה של רחל המשוררת יתנוסס על שטר של 20 שקלים, ואת פניה של גולדברג נזכה לראות בכל פעם שנשלוף מהכיס 100 שקלים.
ובחזרה לשטר הפופולרי של 200 שקל, אשר בספטמבר האחרון עבר מהפך כאשר הוטבע עליו דיוקנו של המשורר נתן אלתרמן, שהחליף את נשיא המדינה השלישי זלמן שזר. באחרונה נכנס למחזור גם שטר של 50 שקל עם דיוקנו של המשורר שאול טשרניחובסקי, אשר החליף את המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. שני השטרות הישנים (שזר וביאליק) נעלמים לאט־לאט מהמחזור. ניתן יהיה להשתמש בהם עוד שנתיים־שלוש — ולאחר מכן אפשר יהיה להמירם בבנק ישראל בשטרות החדשים.
כפי שנודע, שטר ה־200 שקלים הוא הנפוץ ביותר בישראל — ומוביל בהפרש גדול לעומת האחרים. מנתונים שהגיעו ל"ידיעות אחרונות" עולה כי בשנה האחרונה עלה השימוש בו בשיעור של כ־20%. במשק יש כיום בשימוש 256 מיליון שטרות כאלה. בבנק ישראל מסבירים את "ניצחונו" בשתי סיבות עיקריות: בכספומטים ניתנים למושכי הכסף בעיקר שטרות של 200 שקל, והשימוש הכי נרחב בעסקאות גדולות (כמו למשל קניית רכב במזומן) הוא בשטרות כאלה. בשל הביקוש הרב לשטרות הללו הוחלט לייצר בחודשים הקרובים עוד כמה מיליונים מהם.
במקום השני ניצב השטר של 100 שקל, שכמוהו יש כיום במחזור 165 מיליון. בשנה האחרונה עלה השימוש בו בשיעור של 9%. במקום השלישי — השטר של 50 שקלים שכמותו יש כיום במשק 60 מיליון. בשנה האחרונה עלה השימוש בו ב־10%. במקום האחרון נמצא השטר בן 20 שקל (שהוא השטר בעל הערך הנמוך ביותר). יש כמותו 37 מיליון, והשימוש בו בשנה האחרונה עלה ב־5%. בסך הכל מצויים היום במחזור בישראל 518 מיליון שטרות כסף.

