אנטיפסטי עם מטבל גבינה

מה צריך? ל־6 מנות

 

לאנטיפסטי:

 

• 1 בטטה פרוסה באלכסון

 

• 2 קישואים פרוסים באלכסון

 

• 4-3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים ל־6

 

• 1 חציל חתוך לפרוסות אלכסוניות

 

• 1 בצל פרוס לפרוסות

 

• 4-3 עגבניות חצויות או עגבניות שרי

 

למשרה:

 

• 1 כף שום גבישי

 

• 3 כפות חומץ בלסמי

 

• 1 כפית מלח גס

 

• 1 כף סילאן

 

• 4 כפות שמן זית

 

• מעט פלפל שחור גרוס

 

למטבל הגבינה:

 

• 1 גביע גבינה לבנה

 

• 1 גביע קטן יוגורט

 

• 1/2 כפית מלח

 

• מעט פלפל שחור

 

• 3 כפות עירית קצוצה

 

מה עושים?

 

מערבבים בקערה את חומרי המשרה ומוסיפים אליה את הירקות החתוכים. צולים על מנגל, במחבת פסים או בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה בחום של 200 מעלות כ־30 דקות. מערבבים בקערה את החומרים למטבל הגבינה. מסדרים את הירקות על צלחת רחבה ומגישים לצד המטבל.

 

(באדיבות המתכונאית אינס שילת ינאי ממועצת החלב)

 

ערכים תזונתיים למנה (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז מרכז): 260 קלוריות, 9 גרם חלבון, 12.3 גרם שומן, 28.2 גרם פחמימות ו־1.5 גרם סיבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים