אריק שור רוצה את ויטה פרי הגליל

מנכ"ל תנובה לשעבר מנהל מגעים לרכישת המפעל הוותיק בחצור הגלילית • יביא לעסקה משקיע פיננסי • מתכנן להקים מיזם שיעזור למפעלי מזון בשיווק וייצור מותגים פרטיים

אריק שור, מנכ"ל תנובה לשעבר, מתכנן להישאר בענף המזון, והפעם כבעל בית. ל"ממון" נודע כי שור מנהל מגעים עם זכי שלום ומשפחת קופרלי לרכישת מפעל ויטה פרי הגליל מחצור הגלילית (כולל מפעל מילוז), יצרנית ירקות קפואים, שימורים ורכז עגבניות. כעת מבצעת פירמת רוה"ח PWC בדיקה במפעל מטעמו.

 

שור. בכל מקרה נמצא בתקופת צינון עד סוף השנה
שור. בכל מקרה נמצא בתקופת צינון עד סוף השנה

 

שור אישר ל"ממון" את דבר המגעים. הוא צירף אליו את אייל ארד, שהיה סמנכ"ל המכירות בתנובה ופרש לאחרונה אחרי 12 שנה בקונצרן.

 

שור יביא עימו לעסקה משקיע פיננסי, וכן ניסיון עשיר וקשרים רבים, כמי שהיה מנכ"ל תנובה ומנכ"ל חוגלה קימברלי, יצרנית חיתולי האגיס ומוצרי נייר. עד לפני כשנתיים הציגה תנובה בהנהלתו שיפור ניכר בתוצאות. ארד יביא ניסיון במכירות ולוגיסטיקה, וקשרים בתחום הקמעונאי.

 

הרכישה אמורה להוות נדבך ראשון בחזון של שור: מיזם שבו הוא וארד יאגדו מפעלי מזון, בעיקר בפריפריה, ויסייעו להם בשיווק וקידום מכירות. מדובר במעין קונסורציום של מפעלים על הפלטפורמה של ויטה פרי הגליל; חלקם רק ישווקו בידי השניים, חלקם ינוהלו על ידם, ולחלקם – יביאו משקיעים.

 

ויטה פרי הגליל נרכשה ב־2009 בידי קבוצת חצי חינם מידי כונס נכסים. היא שילמה עבורה 105 מיליון שקל, והתחייבה להעסיק את כל עובדיה. בנוסף הושקע סכום עתק בשדרוג המפעל, וכינוס פעילות הייצור תחת גג אחד בחצור הגלילית. בהמשך רכשה הקבוצה גם את מילוז בנהריה, מפעל לייצור רכז עגבניות, ואת יקבי בנימינה. זו הייתה הפעם הראשונה שרשת שיווק רוכשת מפעל מזון עם מגוון מוצרים רחב – ריבות, מרקים וכו' – שאמור למכור לכל הרשתות.

 

אבל ההשקעה גרמה לקבוצה להפסדים, ומנכ"ל המפעל אושיק אפרים נאלץ לאיים לא פעם בסגירה – פעם בגלל עלות המים, פעם בתביעה למענקים, ולאחרונה עקב כוונת האוצר לפתיחת השוק ליבוא ירקות קפואים ללא מכס, אז אמר: "נפטר את העובדים, ונהפוך את המחסנים למחסני יבוא".

 

מקורב לעסקה אמר ל"ממון" כי שור מאמין שבעזרת קשריו בקרב חקלאים וקמעונאים, השקעות נוספות, ובעיקר הגדלת מגוון המוצרים, הוא יוכל להצמיח את החברה, כולל על ידי ייצור מותג פרטי עבור אחרים. הנושא צבר תאוצה מאז "מחאת הקוטג'", כאמצעי להוזיל מחיר ולהתחרות במותגים הגדולים, ובמקביל להגדיל את רווחיות הרשת; אלא שהיצרנים הגדולים בישראל לא מוכנים לייצרו עבור הרשתות, ויצרנים קטנים לא תמיד ערוכים לכך בציוד ובהשקעות.

 

בכל מקרה, העסקה, אם תתממש, לא תבוצע לפני סוף השנה, שכן שור מצוי בתקופת צינון בת שנה שבה נאסר עליו להתחרות בתנובה – מאז פוטר לפני חצי שנה לדרישת הבעלים הסינים. זאת, בגלל זיהויו עם הבעלים הקודמים אייפקס, ותסכולם של הסינים מתוצאות תנובה, שלא תאמו את התחזית שהציגו להם אייפקס ושור.

 

שור יצא מתנובה איש אמיד, וקיבל פיצויים מוגדלים בגין פיטוריו, בסך 5 מיליון שקל, בנוסף לבונוס בסך 10 מיליון שקל, שקיבל בגין המכירה לסינים. מאז פרישתו הוא משמש כדירקטור בפז, וכיו"ר כלכלי של קיבוץ אפיקים והמפעלים שבבעלותו.

 

navitz@yedioth.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים