הסכסוך בדוראד: אדלקום תובעת מדורי אנרגיה להחזיר 50 מיליון שקל
הסכסוך בין השותפים בפרויקט האנרגיה דוראד מגיע שוב לבית המשפט: הפעם אדלקום, שבשליטת משפחת אדלסבורג, היא התובעת, בעוד שקבוצת דורי (ששינתה לאחרונה את שמה לקבוצת לוזון ונמצאת בבעלות עמוס לוזון) היא הנתבעת, ביחד עם חברת אלומיי קפיטל של שלמה נחמה. דוראד הקימה את תחנת הכוח הפרטית הראשונה בישראל.
אדלקום הגישה אתמול למחוזי בתל־אביב תביעה להחזר של 50 מיליון שקל שקיבלה דורי אנרגיה, שמוחזקת על ידי קבוצת דורי ואלומיי קפיטל. לפי התביעה, לקראת הסגירה הפיננסית של פרויקט דוראד הוסכם בין השותפות בפרויקט – קבוצת דורי, אדלקום, חברת זורלו הטורקית וחברה בת של קצא"א – כי דורי תקבל דמי ייזום של 50 מיליון שקל בגין פעילותה לקידום הפרויקט, בתנאי שהחברה תישאר עם אחזקה של 10% ממניות דוראד עד שנה לאחר הפעלת התחנה.
תחנת האנרגיה של דוראד החלה לפעול במאי 2014, כך שהמועד שבו הייתה דורי צריכה להישאר עם לפחות 10% ממניותיה היה מאי 2015. אלא שלפי התביעה, שהוגשה על ידי עו"ד רון ברקמן, אלעד חן והילה בוסקילה ממשרד ברקמן וקסלר בלום ושות', בסמוך לסגירה הפיננסית של הפרויקט חתמה דורי על הסכם להכנסת אלומיי קפיטל כשותפה בדורי אנרגיה ב־40% מהמניות. אחזקה זו הותירה את דורי מעל לרף של 10% שנקבע בהסכם השותפות. אלא שלפי התובעים, בהסכם בין דורי לאלומיי ניתנה לאחרונה אופציה לרכישת מניות נוספות והועברו אליה 50% מזכויות הניהול בחברה.
התובעים טוענים כי אופציה זו נחשבת למכירה דה פקטו של המניות הנוספות, כך שקבוצת דורי ירדה מתחת לאחזקה של 10% כבר ב־2010. וכך לדוראד זכות לדרוש את החזר דמי הייזום מדורי אנרגיה.
לפני מספר חודשים הגישה דורי אנרגיה, שאז נשלטה על ידי גזית גלוב, תביעה נגד אדלקום ונגד זורלו, ולפיה שתי החברות הוציאו במרמה מדוראד כחצי מיליארד שקל. אדלקום הכחישה את טענות התביעה.
עו"ד דוד לשם ותום גולדרייך ממשרד ניר כהן, לשם ושות', מסרו בשם דורי אנרגיה: "החברה טרם קיבלה את הבקשה. אם מדובר בדרישה של אדלסבורג ואדלקום להחזר דמי הייזום שקיבלה קבוצת דורי, הרי שאין לדורי אנרגיה כל קשר לעניין, והדרישה מופרכת לחלוטין".

