yed300250
הכי מטוקבקות
    אמיר ברמלי. הואשם בשיטת פירמידה | צילום: עמית שעל
    ממון • 30.07.2016
    בלי בושה: אמיר ברמלי תובע 47 מיליון ש' מרוביקון וקלע
    ברמלי, שעומד נגדו כתב אישום על הונאת משקיעים, תובע את החברות שנקלעו להליך פשיטת רגל תחת ניהולו • בא כוחו: "מר ברמלי טען לאורך כל הדרך כי התמונה תתבהר. בניגוד לשמועות שהופצו, יתברר שהמצב הפוך ורוביקון חייבת לו עשרות מיליוני שקלים"
    צח שפיצן

    הבקשה המוזרה של מייסד רוביקון. אמיר ברמלי, שהואשם בחודש שעבר בשורה של עבירות מרמה בגין מעורבותו בניהול חברות קרן קלע ורוביקון, תובע החזר של לא פחות מ־47.2 מיליון שקל מהחברות. יהיו שירימו גבה נוכח דרישתו של ברמלי, על רקע העובדה שהחברות נמצאות בהליך של פשיטת רגל, שעל פי הטענות נובע בין השאר גם מניהול בעייתי של ברמלי.

     

    ברמלי הגיש ביום שני שעבר תביעת חוב לכונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים על ידי עורכי דינו. בתביעה הוא טוען, כאמור, כי החברות פושטות הרגל חייבות לו סכום של לא פחות מ־47.2 מיליון שקל.

     

    תביעותיו של ברמלי
    תביעותיו של ברמלי

     

    סכום זה מורכב, לטענתו, מיתרת זכות בכרטסת של חברת רוביקון על סך 4.6 מיליון ומ־32.8 מיליון שקל בגין מה שהוא מכנה "הזרמות נוספות לכלל החברות, הבנות והאחיות בארץ ובחו"ל במשך כל שנות פעילות החברות". אולם התביעה המפתיעה מכולן היא לקבל שכר של 9.8 מיליון שקל בגין עבודתו וכהונתו בתפקידים שונים בכלל החברות ובכלל זה בדירקטוריונים.

     

    איך מחשב ברמלי את הסכום הנ"ל? "על פי הסכמים ועל פי הנהוג במשק בחברות מסוג זה". כך לדוגמה, מבקש ברמלי שכר מנכ"ל כנהוג "בחברות מסוג זה" של 120 אלף שקל בגין 7 שנות כהונתו ושכר דירקטור "מקובל במשק" של לפחות 20 אלף שקל בשנה. מאחר שקבוצת רוביקון פושטת הרגל הייתה מורכבת ממספר רב של חברות דורש ברמלי שכר דירקטור ב"לפחות 10 חברות" ובסך הכל 1.4 מיליון שקל.

     

    בכך לא מסתכמת תביעתו של ברמלי. בתביעה הוא מודיע, שמגיעים לו גם בונוסים ואופציות וכי הוא שומר על זכותו לתבוע סכומים נוספים בגין רכיב זה.

     

    בינואר השנה ניתן צו פירוק נגד החברות של ברמלי ובחודש שעבר הוגש נגדו כתב אישום על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה בטענה כי ברמלי הונה משקיעים. לטענת הפרקליטות ברמלי הבטיח למשקיעים כי כספם יושקע בסוג של הלוואות שכינה בשם "השלמות הון", אולם בפועל הכסף הועבר לחברות בבעלות פרטית של ברמלי ושימש לצרכים שונים.

     

    הפרקליטות מתארת כיצד פעל ברמלי בשיטה של "פירמידה". לטענת הפרקליטות ברמלי המשיך לגייס כספים ממשקיעים תוך שהוא מסתיר מהם הפסדים כבדים שנגרמו להשקעותיהם, ובכל פעם שהיה צריך לשלם למשקיעים ריבית הוא היה עושה זאת באמצעות כספים של משקיעים חדשים.

     

    "הקדיש את כל הונו"

     

    מטעמו של אמיר ברמלי נמסר: "מר ברמלי טען לכל אורך הדרך כי התמונה תתבהר, ובניגוד לשמועות ולטענות שהופצו בסמוך למועד הפירוק, יתברר שהמצב הפוך ורוביקון היא זו שחייבת לו עשרות מיליוני שקלים. ברמלי היה המשקיע הראשון של רוביקון ונגרמו לו נזקים פיננסיים רבים. בכל שנות פעילותו ברוביקון והחברות־הבנות שלה הקדיש ברמלי את כל זמנו, מרצו והונו לטובת קידומן. ברמלי משוכנע כי תביעתו לכספים תתברר בתיאום עם המנהל המיוחד ותחת פיקוחו של בית המשפט. לעת עתה פועל ברמלי יחד עם קבוצות משקיעים במטרה להגיע להסדר".

     

    tzach-s@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 30.07.16 , 20:30
    yed660100