yed300250
הכי מטוקבקות
    משפחת מוצה
    7 ימים • 03.08.2016
    משפחת מוצה, אחוזת ברק

     המשפחה: נוגה (35) רוקחת אחראית בקופת חולים כללית בכפר־תבור, ודניאל (40) שוטר לשעבר וכיום עובד כאזרח בתחנת המשטרה בעפולה. לזוג שתי בנות ובן: ליאור הבכורה (6) עולה לכיתה א', טל (5) עולה לגן חובה ובן (שנתיים) נמצא במעון.

     

     נתב"ג: נוגה ודניאל נפגשו בשדה התעופה ב־2003. היא עבדה כסלקטורית בחברת ארקיע, הוא שירת כשוטר במשטרת ההגירה בשדה התעופה. ב־2008 נישאו. "כמה אירוני", מגחכת נוגה, "שאף פעם עוד לא חזרנו לשם כדי לטוס יחד לחופש".

     

     מבצע משה: ב־1984 עלה דניאל, שהיה אז ילד בן שמונה, עם משפחתו מאתיופיה לקריית־גת שבדרום. נוגה גדלה דווקא בצפון הארץ, בקריית־טבעון.

     

     האירוע: ב־2008 נוגה למדה רוקחות בירושלים ודניאל סופח למחוז כדי להיות קרוב אליה. בבוקר ה־23 באוקטובר אותה שנה בעת סיור בשכונת גילה בעיר, הבחינו דניאל והשוטרת שעבדה עימו בצעיר שעורר את חשדם. כשדניאל ביקש לבצע חיפוש בחפציו שלף הצעיר סכין, דקר את דניאל כמה פעמים בפלג גופו העליון והחל להימלט. למרות פציעותיו הקשות הצליח דניאל לשלוף את אקדחו, רדף אחרי המחבל, והצליח לירות ולפגוע בו. לפני שנעצר בידי עוברי אורח ושוטרים הספיק המחבל לדקור למוות את תושב השכונה, אברהם עזורי (87) ז"ל. דניאל, שנפצע קשה פונה לבית החולים, נותח וחייו ניצלו.

     

     

     

     בוקר מתוק: נוגה מתעוררת בשש ושותה נס קפה עם רבע כפית סוכר חום, ותמיד עם עוגייה או פרוסת עוגה. הילדים שותים שוקו ואוכלים ביסקוויט. "כבר כילדה התרגלתי לאכול משהו מתוק בבוקר, וכנראה שהעברתי את זה גם לילדיי", מסבירה נוגה. דניאל מסתפק בכוס קפה שחור.

     

     צהריים: הילדים נמצאים במסגרות עד השעה ארבע אחר הצהריים ואוכלים שם ארוחת צהריים. "בדרך כלל כשהם חוזרים הביתה הם רעבים מאוד ורוצים לשתות שוקו ולאכול חטיף או עוגיות", מספרת נוגה. "רוב המתוקים אצלנו בבית הם עוגות ועוגיות, לא שוקולד".

     

     דניאל: אוכל מסודר בתחנת המשטרה. בבוקר כריכים, בצהריים ארוחה בשרית חמה עם תוספות. אוהב מאוד בשר, וגם המון חריף.

     

     נוגה: משתדלת להביא לעצמה ארוחת צהריים ארוזה מהבית. "אני מנסה לשים לי בקופסה שניצל ואורז, או כריך. אם אני לא מספיקה אני מנשנשת בעבודה ביסקוויטים ופירות יבשים. אני עובדת לבד מול קהל. אם יש לי זמן אני מחממת את האוכל שהבאתי. אם יש עומס, אני חיה רק על הנשנושים הקטנים".

     

    פינוק: "דניאל מאוד מפנק את הילדים", מספרת נוגה. "הוא לא יכול להגיד להם 'לא'. בימים שהם איתו אחר הצהריים הוא נותן להם מה שהם רוצים. הם יכולים להיכנס למכולת ולצאת עם כל מיני ממתקים וחטיפים".

     

     מאסטר שף: דניאל הוא הבשלן בבית. "לפני כמה עונות הוא ניגש למיונים לתוכנית 'מאסטר שף'", חושפת נוגה, "אפילו עבר כמה מהשלבים הראשונים. הוא אלוף, מכין הכל. שניצלים, עוף, בשר, גולש, מרקים".

     

     שתייה: בדרך כלל שותים מים, אבל יש בבית גם שתייה מתוקה — בעיקר שתייה קלה, תה קר, מיץ תפוזים.

     

     ארוחת ערב: בדרך כלל ארוחה חלבית שכוללת סלט, חביתות או ביצים קשות, טונה, קלחי תירס.

     

     אינג'רה: "כשגרנו בקריית־גת, קרוב למשפחה של דניאל, הוא היה מכין לנו אוכל אתיופי. גם אינג'רה, שזה לחם שטוח כזה. יש שם הרבה מאכלים חריפים. הוא מאוד אוהב חריף, ולהפתעתי גם הילדים התחילו לאהוב".

     

    ספורט: "אני יודעת שאנחנו צריכים, אבל אנחנו לא מצליחים בכלל להגיע לזה", מתנצלת נוגה.

     

     הכי מפריע: "ארוחת הבוקר, בעיקר לילדים", נאנחת נוגה. "הם התרגלו למתוק הזה. הייתי רוצה לתת להם משהו בריא שיהיה מהיר להכנה ולאכילה. גם כשהם חוזרים אחר הצהריים הביתה אני מעדיפה שיאכלו משהו בריא יותר, ולא יחפשו לנשנש מתוקים. גם התזונה שלי לא מסודרת: אני יכולה להעביר ימים שלמים בלי ארוחה חמה, רק עם ביסקוויטים ופירות יבשים".

     


    פרסום ראשון: 03.08.16 , 16:29
    yed660100