סגרו את הבסטה
אתר הקניות סיטון, שהציע מוצרי מכולת "במחיר סיטונאי" לרכישה באינטרנט, נסגר בעקבות הפסדים • 50 העובדים יפוטרו
עוד קריסה בענף הקמעונאות. אתר הקניות סיטון, שהציע מוצרי מכולת מוזלים לרכישה באינטרנט, נסגר לאחר שהחברה הפסידה ובין השותפים נתגלעו חילוקי דיעות על רקע הצורך בהזרמת כספים. 50 עובדי החברה יפוטרו. מי שנכנס לאתר החברה נתקל בהודעה: "עקב תקלה כרגע לא ניתן לבצע הזמנות".
אתמול הודיעה החברה על "הקפאת פעילותה לצורך בחינה של המודל העסקי והיערכות מחדש". החברה הוסיפה כי תעמוד במלוא מחויבויותיה לעובדים, ללקוחות ולספקים.
בעלי השליטה בחברה הם הבעלים והמייסדים לשעבר של רשת AM:PM גיא אדרי שהוביל את ההשקעה והאחים גל ורן בלינקס, שלפי פרסומים רכשו 80% ממניותיה לפני שנה לפי שווי של 10 מיליון דולר. שותפים נוספים הם חברת ההפצה דיפלומט בבעלות נועם ויימן והמייסד דוד אבקסיס. לאחרונה פורסם כי בעלי סיטון פנו לקוקה קולה בהצעה להיכנס לשותפות בחברה, אך העסקה לא יצאה לפועל.
סיטון, שבעת השקתה הציתה את הדמיון ואת המשקיעים כאלטרנטיבה לסופרמרקטים וכפתרון לקנייה המקוונת, איבדה את היתרון שלה כשכל רשת שיווק, קטנה כגדולה, הקימה אתר מכירות אונליין משלה.
בניגוד לסיטון ששיווקה רק מוצרי מזון יבשים ומוצרי ניקיון וטואלט, שאר הסופרמרקטים משווקים את כל המגוון, כולל ירקות, מוצרי חלב ובשר. לפיכך, המודל של סיטון הפך לבלתי אטרקטיבי עבור הצרכן, שנדרש לפצל קניות ולבצע השלמות בחנויות אחרות. כמו כן, מבצעי המחירים העמוקים שאפיינו את הרשתות בשנה האחרונה, גרעו מהאטרקטיביות של סיטון כחנות וירטואלית מוזלת.
סיטון הושקה רשמית בשנת 2015 על ידי דוד אבקסיס, הבעלים של חברת אביב קופות רושמות. אבקסיס סיפר כי ההיכרות עם עולם הקמעונאות והרקע המשפחתי שלו (להוריו היו סופרמרקטים באזור המרכז) הביאו אותו לחלום על הסופרמרקט המקוון במחירים מוזלים. המחאה על יוקר מוצרי המזון בישראל היוותה זרז להקמת החברה.
בכנס המזון לפני שנה הוזמן אבקסיס לנאום כדוגמה ליזמות מוצלחת ולטרנד העתידי בשוק המזון.
החברה הפעילה מרכז לוגיסטי באזור התעשייה שוהם, כשהרעיון הוא הקמת סופרמרקט ללא סניפים, הפעיל באינטרנט ובאפליקציה בסמארטפון. המחסן הלוגיסטי קיבל סחורה ישירות מהספקים ושיגר את ההזמנות ישירות אל בתי הלקוחות.
החברה הצהירה עם השקתה על כוונתה לכבוש 5% משוק המזון בישראל, אך החזון נשאר בגדר חלום.

