yed300250
הכי מטוקבקות
    הליצנים הישראלים (כורעים, במרכז השורה התחתונה) עם המקומיים המשועשעים
    חדשות • 09.08.2016
    קשר הצחוק הסיני
    אביטל דבורי ושלומי גולן יצאו לסין, באמצעות משרד החוץ, כדי לשמח חולים • ראו הסינים כי טוב והזמינו את הליצנים הרפואיים מישראל לערוך סדרת הכשרות • הקונסול בסצ'ואן: "זו הדרך לחיזוק הקשרים עם העולם"
    איתמר אייכנר

    לא רק היי־טק, תעשיות ביטחוניות וחקלאות: מתברר שישראל הופכת אט־אט למעצמה בתחום אחר — ליצנות רפואית. כעת מתחיל קשר הצחוק גם עם סין.

     

    בשנים האחרונית שלח משרד החוץ ליצנים רפואיים למדינות רבות ובהן תאילנד, סינגפור, אנגולה, קמבודיה, אוסטרליה, אתיופיה, קמרון, פרו, קולומביה, ברזיל, ליטא ודרום־אפריקה. הם הופיעו בבתי־חולים כדי לעודד את רוחם של המאושפזים וגם העניקו למקומיים הדרכה בתחום זה. עכשיו נוספה לרשימה גם סין הענקית, הצמאה לקבל ידע בתחום זה.

     

    הקשר עם סין התחיל כבר בשנה שעברה כאשר הליצנים הרפואיים אביטל דבורי, העובדת בבתי־החולים העמק ומאיר, ושלומי גולן, העובד בקפלן, יצאו לסיבוב הופעות בבתי־חולים בצ'נגדו, בירת חבל סצ’ואן והעיר החמישית בגודלה בסין. השניים יצאו למסעם בסיוע משרד החוץ והקונסוליה הכללית בצ'נגדו. הופעותיהם בפני החולים גרפו הצלחה רבה ואף זכו לסיקור תקשורתי נרחב ונלהב.

     

    משראו הסינים כי טוב הזמינו את השניים לביקור נוסף, אבל הפעם לא להופיע אלא כדי לערוך הכשרות למקומיים במטרה להפיץ את המקצוע בסין. עד כמה לוקחים הסינים ברצינות את הנושא הזה, אפשר להבין מכך שכבר הקימו מרכז הכשרות מיוחד לליצנות רפואית בבית־החולים הגדול ביותר בחבל סצ'ואן.

     

    דבורי וגולן צפויים לצאת לדרך בעוד כשבועיים.

     

    הקונסול הכללי בצ'נגדו, עמיר לאטי, הביע שביעות רצון מהצלחת הפרויקט. "ישראל יודעת לייצא לא רק מוצרים חקלאיים וטכנולוגיות מתקדמות אלא גם ידע בתחומים מגוונים ובהם רפואה, שהליצנות הרפואית היא חלק ממנה", אמר. לדבריו, עם הקמת הקונסוליה בצ'נגדו, לפני כשנתיים, שם הצוות לעצמו מטרה לקדם את הקשר בין ישראל לבין דרום־מערב סין בתחומי הרפואה, החקלאות, הטכנולוגיה והחדשנות. מדובר באזור המפותח ביותר בסין, ולפיכך גם ישראל עשויה להפיק תועלת מהידוק היחסים.

     

    בנוסף קידמה הקונסוליה גם את היחסים האקדמיים בין המדינות והשיגה כ־40 מלגות לימוד לסטודנטים ישראלים באוניברסיטת סצ'ואן. "פעילויות מוצלחות אלו, המהוות את קצה הקרחון של העשייה הדיפלומטית, ממחישות את החשיבות הרבה בעבודת הנציגויות הדיפלומטיות הישראליות ברחבי תבל ותרומתן לקידום קשרים ולהידוק יחסים עם מדינות העולם", סיכם לאטי.

     


    פרסום ראשון: 09.08.16 , 23:32
    yed660100