חיפה: איטלקית משמחת

• הדבר הראשון שרואים במסעדת רפאלו היא הפסטה — ודווקא לא על צלחות. נחשי ספגטי דקיקים יוצאים ממכונה שנראית כמו מטחנת בשר, ומה כבר יכול להיות רע במקום שמגיש פסטה כה טרייה, שרגעים לפני שהפכה למנה עוד הייתה ערימה של חומרי גלם.

 

ובאמת אין שום דבר רע במסעדה הזו, השוכנת במיקום מטעה להפליא — בקומה השנייה של מרכז קסטרא החיפאי, בין מכונים רפואיים לבתי קפה. הגענו אליה במסגרת החיפוש התמידי אחר מקומות לאכול בהם בפאתי חיפה, כאלה שאפשר לעצור בהם אחרי טיול בצפון ולחבור אחר כך בזריזות לכביש החוף. גילינו איטלקייה נפלאה, מהטובות שביקרנו בהן. בשבת בצהריים המה המקום ממשפחות מטיילות וחוגגות, הפסטה המשיכה במסעה מהמטחנה אל הצלחות, והכל היה טעים־טעים.

 

מה למשל? סלט פנצנלה (57 שקל) ופוקאצ'ה (19 שקל) לפתיחה. פיצת ילדים שאין בה שום דבר ילדותי (44 שקל כולל שתייה). רביולי בטטה ענוג (59 שקל). פסטת שמנת, שרימפס ואווז (79 שקל). המחירים, כפי שאפשר להבין, מפתיעים לטובה יחסית לכמות ולאיכות. מנת דג סלמון על מצע פפרדלה ושלל ירקות ירוקים עלתה 79 שקל. על מנה דומה שילמתי מחיר כמעט כפול כמה ימים קודם לכן במסעדת שף נודעת בתל־אביב. ונחשו איפה היה יותר טעים.

 

המנות גדולות ונדיבות, ויש גם היצע יפה של יינות בכוסות במחירים נגישים. לקינוח הזמנו קנולי במילוי קרם מסקרפונה (38 שקל) שהיה עובר את אישורו של טוני סופרנו, ונמסיס שוקולד (39 שקל) שהיה שגרתי ומשמח. המקום מתפקד גם כמעדנייה, ומי שרוצה להמשיך את אספקת הפחמימות מוזמן לקנות הביתה פסטות טריות במשקל ושלל פרודוקטים מיובאים מאיטליה.

 

• רפאלו, משה פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה, א'־ה' 12:00־23:00, שישי־שבת 12:00־24:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים