סביצ'ה סלמון ואבוקדו

קלי קלות להכין בבית מנה רעננה וקיצית של סביצ'ה סלמון כמו במסעדה

מבחינתי אין דבר כזה, זמן שלא מתאים לסלמון נא, ובטח לסביצ'ה סלמון. אבל בכל זאת, נדמה שהחום בחוץ כבר ממש דורש שעכשיו נכין ונאכל רק רק מנות אירוח קלות כאלה, שלא עוברות בכלל שום בישול –  במקרה זה, מדובר רק בכבישה זריזה מאוד של נתחי דג ברוטב עתיר חמצמצות ומרענן (וקל להכנה, מבטיחה!) וזהו, אתם מסודרים.  ורק דבר אחד חשוב מאוד לקיים כאן: סביצ'ה אפשר להכין רק מדג טרי מאוד, שמגיע ממקור אמין ואיכותי. ואם קניתם נתח שלם ואתם צריכים לפרוס אותו לבד, כך תחתכו בקלות: הקפיאו את הנתח הטרי ל־10 דקות בלבד, ואז תוציאו והניחו על  משטח עבודה. עכשיו, בעזרת סכין חדה, הוא ייחתך בקלות רבה לפרוסות. מכאן, שאר העבודה על המנה הממכרת הזאת קצרה  במיוחד, ומספקת מאוד. 

 

 

המרכיבים (4 מנות):

 

לסביצ'ה:

 

500 גרם פילה סלמון טרי, ללא העור

 

מלח, פלפל שחור או לבן

 

אפשרות: 1 פלפל צ'ילי חריף, נקי מגרעינים, פרוס דק

 

2/3 כוס עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה

 

1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק

 

1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק

 

2 אבוקדו בשלים, קלופים, ללא הגרעין, פרוסים וחתוכים לפיסות של 3 ס"מ

 

למשרה:

 

מיץ מ־2 לימונים

 

1 כף רוטב סויה

 

1/4 כפית מלח

 

5 כפות שמן זית

 

1 כפית סוכר

 

ההכנה:

 

1. חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מניחים בצלחת ומתבלים במלח ובפלפל.

 

2. המשרה: מערבבים בקערית את כל מרכיבי המשרה, יוצקים על הסלמון וממתינים 3 דקות.

 

3. מפזרים מלמעלה את  הצ'ילי (אם רוצים), הכוסברה (או הפטרוזיליה), שני סוגי הבצל והאבוקדו ומגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים