מחשש לעימות עם לבנון: גז יישאר בים
בדיקות גילו כי חלק גדול ממאגר גז פוטנציאלי בים נמצא בשטח לבנון, ובישראל מעדיפים שלא לקדוח בו
הממשלה מונעת קידוח גז טבעי בעל פוטנציאל גדול מחשש לעימות עם לבנון. בדיקות שבוצעו בקרקעית הים העלו כי חלק גדול מהמאגר הפוטנציאלי שנמצא מול חופי ראש הנקרה גולש אל מעבר לגבול עם לבנון, ובישראל מעדיפים שלא להיכנס להרפתקה הנפיצה הזאת.
באחרונה אישר משרד האנרגיה מפה חדשה, שקובעת מה יהיו השטחים העתידיים לחיפושי גז ונפט בשטח המים הכלכליים שלנו בים התיכון. המפה מחקה את שטחי רוב הרישיונות הישנים, למעט שטחים שבהם נמצא גז או שטחים שבהם עוד יש רישיון פעיל.
במפה אפשר למצוא רישיון מעניין שנשאר, על הגבול הימי בין ישראל ללבנון. הרישיון (אלון d) נמצא בשליטת דלק ונובל אנרג'י. בעבר פורסם כי המדינה מונעת את ביצוע הקידוח במקום בשל קרבתו לגבול הימי, אך כעת נחשפת הבעיה האמיתית.
בדיקות סייסמיות העלו כי יש מבנה גאולוגי תת־קרקעי שיכול להכיל מאגר גז גדול ויושב בדיוק על סוג הקרקע שבו התגלו מאגרי תמר ולווייתן. צורת המבנה נראית מבטיחה, ולעובדה שבאותה שכבה בתת־הקרקע (אותה מכנים המומחים חולות תמר) כבר נמצאו כמה מאגרים גדולים וקטנים מגדילה מאוד את פוטנציאל גילוי הגז. בניגוד לאלון d, הבעיה הזאת אינה קיימת עם מאגרי תמר ולווייתן שנמצאים עמוק בשטח הימי הישראלי.
אבל כשבוחנים את המפות הסייסמיות מגלים שחלק גדול מהמבנה נמצא כאמור בשטח לבנון. כשהחברות ביקשו לקדוח שם הובהר להן שזה לא יקרה בקרוב, אף שיש אפשרות שהלבנונים יחליטו לקדוח ראשונים בצד שלהם וינסו לנכס את כל הגז.
לישראל סכסוך גבולות ממושך עם הלבנונים בים. לכן, עם סימון המפה החדשה נקבעו 3 "בלוקי חיפוש" המסומנים ב־1־3 ומראים את השטח במחלוקת – שטח שישראל רואה בו שלה אך הלבנונים טוענים שהוא שלהם. אלון d אינו חורג לשטח שבמחלוקת, אך בשל החשש שאם יימצא בו גז זה יצית מאבק עם הלבנונים, הקידוח נמנע.
ממשרד האנרגיה נמסר: "הנושא נמצא כעת בערעור".

