ריקול ללא הפסקה: סלמונלה בחלבה, ליסטריה בסלמון

ביקורת פתע שערך משרד הבריאות במפעל רושדי (מוצרי בארכה) שבאזור התעשייה אלון תבור גילה חשד להימצאות חיידק הסלמונלה בחומר גלם של טחינה גולמית לייצור חלבה והחליט על החזרה יזומה (ריקול) של כל סדרות החלבה שחשודות כנגועות בחיידק.

 

מתברר כי הממצאים המחשידים בחומר הגלם נתגלו כבר במאי, מה שהביא את המפעל לבצע חיטוי וטיהור של פס הייצור. אלא שבביקורת הפתע שערך משרד הבריאות במפעל השבוע התגלה כי המפעל לא עצר אז את השימוש באותו חומר גלם חשוד וייצר ממנו חלבה בסדרות שונות.

 

במשרד הבריאות החליטו שלא לקחת סיכון והורו מיידית על ביצוע ריקול לכל אותן סדרות. מדובר במוצרי חלבה בארכה וחלבה הלאל מסדרות שסומנו בתאריכי התפוגה הבאים: 20-13 באפריל 2017, 22-18 במאי 2017, 23-21 ביוני 2017 ו־21 ביולי עד 7 באוגוסט 2017.

 

אם לא די בכך, אתמול עצר משרד הבריאות את קו הייצור של סלמון מעושן של חברת "מעדני מיקי" לאחר שבבדיקה של שירות המזון במשרד הבריאות נמצא חשש להימצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס. מדובר בסלמון מעושן פרוס קפוא באריזות 500 גרם (10 יח' של 50 גרם) ברקוד 7290006736086 מתאריך ייצור 7 ביולי 2016 ותאריך תפוגה 3 במארס 2017. המוצר נמכר לשוק המוסדי בלבד, ולא ניתן להשיגו ברשתות השיווק השונות.

 

קו הייצור של המוצר הופסק עד לביצוע הליך חיטוי וטיהור שיפוקח על ידי משרד הבריאות.

 

מ"מעדני מיקי" נמסר אתמול: חברת 'מעדני מיקי' עושה כמיטב יכולתה על מנת להימנע מתקלות מסוג זה ומתנצלת בפני לקוחותיה. אנו עושים הכל בתיאום עם משרד הבריאות על מנת לשוב ולספק לציבור את המוצר במהירות האפשרית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים