שתף קטע נבחר
 

סאדיק ורע לו

ראש העיר המוסלמי של לונדון, סאדיק חאן, יצא נגד ראש מפלגת הלייבור, ג'רמי קורבין, ומצא עצמו תחת מתקפה אנטישמית: "משרת את אדוניו בתל־אביב"

חוטף מכל הכיוונים: במהלך קמפיין הבחירות שלו הואשם ראש עיריית לונדון, סאדיק חאן המוסלמי, כי הוא אנטי־ישראלי, ואילו בימים האחרונים נמצא חאן תחת מתקפה אנטישמית בטענה שהוא למעשה שליח של מדינת ישראל.

 

הכל החל אחרי שחאן, שהוא איש מפלגת הלייבור, התראיין בסוף השבוע לעיתון ה"גרדיאן" ותקף את מנהיג מפלגתו, ג'רמי קורבין — וזאת בעיצומם של הפריימריז לראשות המפלגה. בראיון הביע חאן תמיכה בלתי מסויגת ביריבו של קורבין וטען כי לקורבין חסרות התכונות הנדרשות להנהיג מפלגה גדולה. הסתייגותו של חאן מקורבין אינה דבר חדש: במהלך שערוריית ההתבטאויות האנטישמיות של חברי הלייבור, לפני כחודשיים, הוא יצא באופן נחרץ נגד אותן התבטאויות ותקף את קורבין על שאינו עושה מספיק כדי למגר את התופעה.

 

הראיון הרגיז רבים מתומכיו של קורבין, והם החלו לתקוף את חאן ברשתות החברתיות. חלק ממבקריו אף השתמשו בביטויים ובדימויים אנטישמיים. כך, למשל, אזרח בריטי העלה תמונה שבה נראה חאן חובש כיפה באירוע של הקהילה היהודית בחג הפסח, וצייץ: "מי הם הבעלים שלך?" בכך הוא ביקש לרמוז שהיהודים שולטים בחאן. גולש אחד צייץ בטוויטר באותה הרוח: "סאדיק חאן נבחר לשרת את תושבי לונדון, אבל במקום זה הוא משרת את אדוניו בתל־אביב".

 

יצוין כי חאן נחשב לתומך בישראל וללוחם עיקש נגד גילויי האנטישמיות בבריטניה. בין היתר הוא מתנגד לארגוני החרם על ישראל, וכבר ביומו הראשון בתפקיד ראש העיר לונדון הוא השתתף בטקס יום השואה של הקהילה היהודית.

פורסם לראשונה 23.08.16, 23:30

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים