בעלי מסעדת TYO פותחים רשת חדשה לאוכל רחוב יפני
בעלי המסעדה היפנית היוקרתית TYO בתל־אביב פותחים את 'אממה' – רשת לאוכל רחוב יפני במחיר נגיש. הסניף הראשון ייפתח בקרוב ברמת החייל, במקום סניף של רשת קינג ג'ורג' שנסגר.
המסעדה נמצאת בבעלות קבוצה ותיקה בחיי הלילה של תל־אביב וכוללת את יקי כביר, חיים לוזון, עדי וכלר ושי דוידוף. הקבוצה הייתה מעורבת בעבר הרחוק במקומות בילוי ידועים כמו ויסקי אגוגו, החלונות הגבוהים, יאיא ופטיו בר, עם יאמה סאן, שף יפני המתמחה בסושי ושותף במסעדה. הוא יהיה אחראי לתפריט ולמטבח של הרשת החדשה. הסניף הבא מתוכנן להיפתח בשרון.
כביר: "לא ניתן מושכות לאף אחד, הסניפים יהיו בבעלותנו. בארץ פועלות מסעדות אסיאתיות רבות, כולל רשתות סושי שמוכרות למעשה מאכלים מהמזרח. הציבור הישראלי מקטלג כל אוכל מהמזרח כאסיאתי. אממה תתמקד באוכל יפני בלבד במחירים נגישים ביחס למחירים במסעדה שנחשבת למסעדת יוקרה".
המחיר הממוצע לאדם לארוחת ערב במסעדה הוא 200־250 שקל, בעוד שברשת החדשה תעלה ארוחה מלאה כ־125 שקל לאדם.
לדבריו של כביר, העיצוב לא יהיה יפני מובהק, אלא "עדכני עם נגיעות יפניות. נהיה יותר מדויקים, אסתטיים ואיכותיים".

