השופט: שגיתי שלא דיווחתי
לאחר שנחשף ב"ממון" כי השופט אביגדור דורות פסק מס מופחת על השכרת דירותיו של בירן למרות שטיפל בעבר בחברות שלו - הודיע נציב התלונות על השופטים: "דורות הודה כי גרם נזק רב לאמון הציבור במערכת"
"השופט אביגדור דורות הודה כי גרם נזק רב לאמון הציבור במערכת המשפט כשלא הודיע על היכרותו המוקדמות עם איש העסקים שרגא בירן", כך עולה מהחלטה של נציב התלונות על השופטים, שופט העליון בדימוס אליעזר ריבלין.
הבדיקה של ריבלין נפתחה בעקבות הפרסום ב"ממון" ולפיו השופט דורות פסק כי בירן ישלם מס מופחת של 10% על השכרת 24 דירות, אך שכח לציין כי ייצג בעבר כעורך דין עסקים שהיו בבעלות בבירן. בעקבות הפרסום הגישה התנועה לאיכות השלטון תלונה לריבלין, שקבע כי התלונה מוצדקת. מההחלטה עולה, כי דורות מסר תגובה מפורטת לריבלין ובה לקח אחריות על הטעות. על פי ההחלטה, "השופט דורות הסכים בדיעבד כי היה עליו לציין בפרוטוקול הדיון את העובדה שהמשרד ייצג חברות שקשורות לבירן, לרבות טיפול אישי שלו באחת החברות (הכוונה לדור אלון – ט.צ, צ.ש), השופט דורות הכיר בכך שאי־קבלת החלטה כאמור גרמה לנזק רב למערכת המשפט הן לו והן בכל הקשור לאמון הציבור במערכת המשפט והוא מצר עמוקות על כך שלא השכיל להכיר בנחיצות הבאת המידע לצדדים. מקרה זה חידד אצלו את הצורך להביא לידיעת הצדדים כל פיסת מידע רלוונטי ואף רחוק, אשר יאפשר להם לבקש את פסילתו מלדון בעניינם".
בתגובתו אישר השופט מידע נוסף, שפורסם ב"ממון" ולפיו השופט דורות גם לא גילה לצדדים כי אחד משותפיו לשעבר במשרד עורכי הדין הפרטי שבו עבד לפני שהתמנה לשפיטה הוא קרוב משפחה של בירן. על פי החלטתו של ריבלין: "השופט דורות לא היה בקיא בפרטיו המדויקים של הקשר אך הוא סבור, כי מוטב היה לציין בפני הצדדים גם עובדה זאת. דורות הוסיף כי טעה בתום לב באי הבאת כל המידעים לידיעת הצדדים, ייתכן בשל חוסר ניסיונו בתפקידו השיפוטי אליו מונה לאחרונה".
ריבלין קבע, כי אכן דורות שגה כשלא הביא לידיעת הצדדים את המידעים השונים וכי המידע היה צריך להימסר באופן גלוי, לפרוטוקול או בהחלטה, עם זאת לנוכח לקיחת האחריות מצידו של דורות וההכרה בצורך ליישם את הכללים החליט ריבלין על מיצוי הדיון כנגד דורות.

