מעבדים כחול־לבן
אינטל השיקה את מעבדי הדור השביעי שפותחו בארץ • מנכ"ל מרכזי הפיתוח בישראל: "שיפרנו את הביצועים ביותר מ־10% לעומת שנה שעברה, הישג שלא הגיעו אליו גם באולימפיאדה"
אינטל השיקה את מעבדי המחשב החדשים שלה, וגם השנה את הפיתוח שלו הובילו מהנדסים ישראלים.
אלה מעבדי הדור השביעי של אינטל, אשר זכה לכינוי "קייבּי־לֵייק". מעבדים אלה צפויים להיות "המוח" שנמצא בתוך חלק גדול מאוד מהמחשבים, הלפטופים והטאבלטים שיימכרו ברחבי העולם החל מהחודשים הקרובים. את הפיתוח של המעבדים הללו הובילו צוותים של מהנדסים ישראלים במרכזי אינטל בישראל.
מה חדש במעבדים החדשים? לדברי רן סנדרוביץ', מנכ"ל מרכזי הפיתוח של אינטל בישראל, חל שיפור של 12%־19% בביצועים לעומת מעבדי הדור השישי מהשנה שעברה, בכל הקשור למשימות יומיומיות (דפדפן ויישומים משרדיים).
"בנוסף, להרבה אנשים יש בבית מחשבים בני 4־5 שנים. מי מהם שיקנה מחשב עם מעבד דור שביעי יחווה שיפור של עד 70% במהירות במשימות יומיומיות", הוסיף. עיקר השיפורים במעבדי הדור השביעי הוא ביכולת להציג וידיאו באיכות מעולה, בהזרמה חלקה וללא שיהוי, לרבות צילומי וידיאו ב־360 מעלות.
מחשבים ראשונים עם המעבדים החדשים צפויים לצאת כבר בחודש ספטמבר, והזרם יתגבר לקראת חג המולד.
"כשיצאנו לדרך, הפרויקט היה צריך להיות רק שיפורים בסיסיים למעבדי הדור הקודם. אך הסתכלנו על הדברים בצורה שונה, עם הרבה חדשנות ונחישות, והגענו לשיפורים משמעותיים. הצוות הישראלי עשה זאת שוב. הגענו להישג שאפילו לא היה באולימפיאדה, כי איזה שיא באולימפיאדה משתפר בכל שנה ב־10% ומעלה? המוצר יימכר במיליונים רבים של יחידות ובמיליארדי דולרים", אמר סנדרוביץ'.
אף שאינטל מתגאה בשיפורים במעבדים החדשים, בפועל מעבדי "קייבי־לייק" מהווים עדות להאטה המשמעותית שחלה ביכולתה של החברה (ושל תעשיית השבבים כולה) לחדש, לשפר ולמזער מעבדים.
בעבר, בכל שנתיים אינטל הציגה מעבד בטכנולוגיה חדשה שהפחיתה את גודל הטרנזיסטורים (הרכיבים שעל המעבד). למשל, בשנתיים האחרונות הציגה מעבדים עם טרנזיסטורים בגודל 14 נאנומטר. אך זו השנה השלישית ברציפות שהמעבדים החדשים של אינטל יהיו בטכנולוגיית 14 נאנומטר. המעבר לדור הבא, מעבדי 10 נאנומטר, צפוי לקרות רק בשנה הבאה. מעבדי ה־10 נאנומטר צפויים להיות מיוצרים במפעל אינטל בקריית־גת.
Sagi-c@yedioth.co.il

