yed300250
הכי מטוקבקות
    עמית שאבי
    חדשות • 31.08.2016
    המפכ"ל לא מתנצל
    במשך כל היום ניסה רוני אלשיך לכבות את השריפה שהצית כשאמר על יוצאי אתיופיה: "טבעי שחושדים בהם יותר" • אבל גם סבב הטלפונים שעשה למנהיגי הקהילה לא עזר • המפכ"ל סירב להתנצל, התעקש כי עשו לו "אמבוש" וגרם לרבים מהם להחרים פגישה איתו ולקרוא להתפטרותו
    דני אדינו אבבה, טובה צימוקי, מאיר תורג'מן ורועי ינובסקי

    היום ב־19:00 אמור המפכ"ל רוני אלשיך להיפגש בתל־אביב עם מנהיגי הקהילה האתיופית על מנת ליישב את ההדורים בעקבות התבטאותו המסעירה על כך ש"טבעי" ששוטרים חושדים יותר ביוצאי הקהילה. אבל לא בטוח אם מישהו בכלל יגיע לפגישה: לאור סירובו של אלשיך להתנצל, חלק ניכר מהמוזמנים כבר הודיעו כי לא יופיעו.

     

    "אני לא רואה טעם להיפגש עם המפכ"ל עד שהוא לא יבין את השלכות דבריו. אני בין אלה שחושבים שלא צריך לפטר אותו, אבל הוא הכליל אותנו במקשה אחת בדברים חמורים" אמרה חברת הכנסת לשעבר פנינה תמנו שטה. "המפכ"ל חייב להבין שאנחנו כבר לא עולים והגיע הזמן לשנות דיסקט". מי שכן החליט להגיע הוא מנכ"ל עמותת טבקה־שוויון וצדק ליוצאי אתיופיה, פנטהון אספה–דויט: "ביקשתי מהמפכ"ל להתנצל בפני הקהילה בשיחה אישית שעשה איתי ואמרתי לו שיתנצל והסיפור יהיה מאחורינו. אבל במקום זה, המפכ"ל הסביר לי כי דבריו סולפו והוצאו מהקשרם".

     

    המפכ"ל עשה מאמצים רבים למזער את הנזק: כמעט כל מי שפעיל בעדה זכה אתמול לשיחת הבהרה ממנו. "אני לא מתכוון להתנצל. אכן הדברים שאמרתי והסגנון שלהם לא היו מוצלחים, ואני מרגיש שעשו לי אמבוש", אמר. "אני לא שקוע במרה שחורה, אבל אני מאמין כי צריך לתקן את העוול שנעשה לבני הקהילה ואנחנו עושים את זה". מקורביו טענו אמש: "נראה כי מישהו חיפש את המפכ"ל בכנס לשכת עורכי הדין כדי לעורר את הסערה”.

     

    אבל גם במערכת המשפטית מתחו ביקורת: מנכ"לית משרד המשפטים ויו"ר הצוות למיגור הגזענות נגד יוצאי אתיופיה, אמי פלמור, אמרה כי בניגוד לדברי אלשיך, הנתונים שהוצגו בפני חברי הצוות מלמדים על קיומה של גזענות ממסדית כלפי יוצאי אתיופיה — ולא על נטייה לעבריינות מצדם. כזכור, הממשלה אימצה, על אף התנגדות המשטרה, 12 מתוך 15 ההמלצות בדו"ח פלמור שהוגש לפני חודש, הנוגעות לפעילות משטרה. בדיון שהתקיים הנחה ראש הממשלה לאמץ את מרבית ההמלצות בדו"ח, שביניהן: חובת ביצוע תדרוכים לשוטרים ותובעים למניעת גזענות, הגברת המעורבות של מחלקת המשמעת במשטרה בכל הקשור לתלונות על יחס מפלה, ופרסום דוח תלונות שנתי. במשטרה גם מזדרזים לקדם את תכנית מצלמות הגוף, שצפויה בקרוב להביא להצטיידות השוטרים במצלמות שתתעדנה את פעילותם. עם זאת, שלוש המלצות של הצוות בנושא נהלי שימוש באקדח "טייזר", הגברת השימוש בדין המשמעתי, ותיעוד בוידאו של חקירות קטינים, טרם אומצו בשל התנגדות המשטרה. "דו"ח הצוות למיגור הגזענות נגד יוצאי אתיופיה אושר בממשלה וכך גם התקציב הדרוש ליישום 53 ההמלצות הכלולות בו" אמרה פלמור. "כבר כיום ניתן לראות יישום של ההמלצות במשרדי הממשלה השונים. יחידת התיאום למאבק בגזענות במשרד המשפטים נמצאת בשלבי הקמה מתקדמים ואני בטוחה שכל הגורמים בממשלה, ובהם המשטרה, יירתמו למשימה הלאומית לשילוב מיטבי של יוצאי אתיופיה".

     

    אתמול התקיימה הפגנה נגד אלשיך מחוץ לביתו של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן. עם זאת, ארדן שב והביע תמיכה בשוטר מספר 1: "המפכ"ל לא הצדיק את תופעת 'שיטור היתר' כנגד ישראלים יוצאי אתיופיה. הוא עשה בדיוק להיפך ואמר באומץ שיש בעיה ושהמשטרה מטפלת בה".

     


    פרסום ראשון: 31.08.16 , 23:56
    yed660100