ים, דג, גלידה

החופש הגדול נגמר, אבל הקיץ עוד כאן, ויש עוד לא מעט הזדמנויות לטיול קיץ מרענן • למה שלא תקפצו לגליל המערבי? הנה כמה המלצות משם

1. שנורקלינג מול איי אכזיב

 

חוף הים של אכזיב הוא עדיין פנינה, אף שכל השלטים שמובילים אליו כבר מבשרים בחגיגיות מדאיגה על שכונת מגורים גדולה שעומדת לקום באזור ולשנות לגמרי את אופיו. עד שזה יקרה, כדאי מאוד לבקר בו עם הילדים ולנסות את השנורקלינג המרתק של חבורת "טרק ים".

 

הסיור מתחיל בסירת גומי גדולה שיוצאת מנקודת מפגש על החוף, ושטה במהירות (תוך כדי קפיצות ענקיות על הגלים, לחדוות הילדים) לכיוון איי השחפים (ששמם האמיתי, אגב, הוא אכזיב ושגביון). למעשה, האזור כולו, מאכזיב ועד ראש הנקרה, הוא שמורת טבע אחת גדולה, ששמירתה הקפדנית בשנים האחרונות הפכה אותה לגן עדן עבור הציפורים והדגים החיים ומתרבים כאן.

 

כשמתקרבים לאזור האיים, מרכיבים מסכות שנורקלינג מיוחדות, קופצים מהסירה למים וצוללים לכיוון האיים, שהם למעשה שמורות טבע קטנות שבהן מקננות שחפיות. אחר כך מטפסים חזרה וממשיכים לכיוון המצופים המסמנים את קו הגבול עם לבנון, חולפים על פני ספינת הדבורה של חיל הים העוגנת שם מימים ימימה (החיילים נחמדים ואומרים שלום ברמקול) וחוזרים לחוף.

 

טרק ים, אכזיב
טרק ים, אכזיב

 

 

כל הסיבוב הזה נמשך כשעה ועולה 125 שקל לאדם. אחר כך אפשר להישאר על החוף הנהדר וליהנות מאטרקציות נוספות שמפעילה הקבוצה, בהן גם יוגה על סאפ.

 

טרק ים - אלדד: 9770747־050, או צליל: 054-3189808

 

2. קפה ומאפה בנהריה

 

אחרי הרפתקה ימית שכזו, אפשר להמשיך לנהריה ולבקר ב"בריוש", שהיא אחת המסעדות החמודות ביותר באזור הצפון. למעשה מדובר בבית קפה חלבי, המופעל על ידי חגית, שפרשה לפני שבע שנים מכל עיסוקיה באירופה כדי להפוך לקונדיטורית. מאז היא רוקחת כאן עוגות, לחמים, קישים, עוגיות וארוחות קלות עם סלטים נפלאים המוגשים עם משקאות שונים. אפשר לשבת בפנים או בחוץ על המרפסת הלבנה, ולהרגיש ממש כמו בחו"ל.

 

בריוש, נהריה
בריוש, נהריה

 

 

התפריט כשר וחלבי, וגולת הכותרת שלו היא העוגות והמאפים הצרפתיים, כמו לחמניות הבריוש שעל שמן נקרא המקום. וגם: לחם שיבולת שועל ולחם ורמונט צרפתי. ניתן גם לקנות לחמים מיוחדים או לערוך אירועים מיוחדים - עד 250 איש.

 

בריוש, רח' קק"ל 16, שכונת רסקו הוותיקה, נהריה. א'־ה': 08:00־22:00; ו': 07:30־15:00; שבת: סגור. 077-4260520

 

3. תרשיחא שלא הכרתם

 

ואם עכשיו בא לכם לערוך סיור מעניין שבמהלכו תלמדו הרבה דברים חדשים, מומלץ מאוד להצטרף לטיול המקסים שעורך המדריך אמנון גופר בסמטאות תרשיחא. הסיור נמשך כשעה וחצי ועיקרו שיטוט בסמטאות הכפר הציורי הזה, בין בוסתנים, עצי תאנה, כנסיות, תושבים מסבירי פנים ושלל טעמים בלתי נשכחים בשוק המקומי. שם גילינו למשל דוכן של רוקחת בשמים, מקצוע שכבר חשבנו שעבר מהעולם.

 

 

 

הסיור נערך בכל שבת בעשר וחצי בבוקר. הוא מתחיל בקצה השוק (ליד מסעדת אל־חייט) ועלותו 40 שקל לאדם. ילדים מתחת לגיל 10 - ללא תשלום.

 

רוצים לשמוע משהו שלא ידעתם? מהו הפועל המשמש לתיאור קטיף תאנים? ארייה, לארות. למה? כי עושים אותו עם אור ראשון, לפני שהתאנים מתרככות. כמו שכתב אברהם חלפי: "מלוא הנפש אריתי הדבש מיני פיך, ראיתי חלום עקבותיך בגן".

 

להזמנת מקומות - אמנון: 054-6549191.

 

4. גלידה בכיכר

 

 

 

בסוף הסיור הזה, המסתיים חזרה בשוק, תמצאו בכיכר הקטנה את גלידת בוזה המעולה. כאן מדובר בשיתוף פעולה מבורך בין אדם זיו מקיבוץ סאסא לבין עלאא סוויטאת מתרשיחא. יחד הם מכינים ומוכרים שלל גלידות בטעמי צנוברים, סברס, קסיס, מנטה ושוקולד. בין הטעמים המיוחדים - הקשיופאה, שילוב של קשיו עם טופי מלוח, מסקרפונה טעמים, ערק עם מלון ושקדים ועוד. כל טעמי הסורבה ידידותיים לטבעונים.

 

מחירי הגלידות נעים בין 14 שקל (מנת ילדים) ל־25 שקל (מנה גדולה).יש כאן גם ארטיקים מיוחדים וקפה. מלבד הסניף בתרשיחא, יש גם סניף בתל אביב ומרכז מבקרים וסדנה להכנת גלידות בקיבוץ סאסא.

 

גלידה בוזה, רח' מעלה המסגד 1, תרשיחא, 04-691888

 

5. גבינות עזים באבירים

 

 

 

אבירים הוא אחד המצפים הגליליים המרוחקים והשקטים ביותר. הוא שוכן מול הכפר הנוצרי פסוטה ושמר במשך השנים על אופיו הירוק והשקט. כאן התיישבו לפני 40 שנה אייל ועדנה חפר, שהחלו את דרכם כמדריכים בתנועה בגיל 15 בכפר ידידיה ובבית יצחק. בגיל 17 הם חלמו להקים ישוב חדש בספר ולחיות מחקלאות. ובגיל 23, אחרי הצבא ומלחמת שלום הגליל, עלו לגליל כדי להקים משק חקלאי במצפה אבירים.

 

היום כבר אפשר למצוא פה צימרים יפים, אוהלים ביער, גבינות עזים משובחות פרי ידיה של עדנה, יוגורטים מיוחדים, טיולי סוסים וטיולי ריינג'רים ליחידים ולמשפחות - כאשר כל השהייה במקום בנויה על העיקרון של שירות עצמי ואמון באנשים: הלקוחות משלמים לבד ולוקחים את העודף מקופה לא נעולה. כך שהחוויה חינוכית מאוד ומומלצת בחום.

 

מצפה אבירים, משק חפר, 052-5832632

 

6. סיידא בשפרעם, בסגנון הלבנוני

 

 

 

אם אתם מחפשים ארוחה ערבית אותנטית, תעשו לעצמכם טובה ותעברו בשפרעם. מוחמד נימר, מסעדן ובעל אטליז ביישוב, פתח לאחרונה מסעדה חדשה ונפלאה, שנבנתה בסגנון המפואר של מסעדות הדגים בלבנון. ומכאן גם שמה "סיידא" — צידון.

 

התפריט עשיר מאוד, וכולל כמה מסלולים: ארוחת דגים מלאה ב־100 שקל או 140 לסועד, או ארוחת בשרים ברמות מחיר שונות הנעות בין 80 ל־140 שקל. בכל מסלול, הארוחה מתחילה עם מגוון מסחרר של סלטים רעננים ומיוחדים, בהם טבולה, ג'רג'יר, חומוס, רוקט בלימון, כרוב משלושה סוגים, טחינה, מגוון סלטי חצילים, קוביות של גבינת חלומי מטוגנת, שלל ירקות עונתיים, ועוד.

 

בעיקריות: מבחר גדול של דגים טריים, אפויים, צלויים בגריל, או מטוגנים: דניס, פורל, בס, לברק, פרידה, לוקוס, ועוד.

 

בגזרת הבשרים מוגשות מנות כמו נתחי בשר של אנטרקוט, סינטה ופילה, צלעות טלה, שקדי עגל וקבב. בין המיוחדים: סטייק טי־בון גדול, אנטרקוט עם עצם, קדרת כבש עם ירקות שורש על מצע אורז וצנוברים, שיפודי אווז, ועוד. אנחנו אכלנו קצת מכל דבר, ונהנינו מאוד.

 

מסעדת סיידא, קניון אחים סמארה, א'־ש' מ־11:00 עד אחרון הסועדים, 04-8330395

 

7. אדלינה בכברי

 

מסעדת אדלינה פועלת כבר 13 שנה בבית אבן פסטורלי בקיבוץ כברי, שממנו נשקף נוף יפה של הרי הגליל. בתפריט שלה אפשר למצוא מנות טאפאס, דגי ים טריים, פירות ים, קינוחים ומבחר יינות מיקבי האזור. אבל גולת הכותרת היא ללא ספק הבשרים המשובחים.

 

האוכל פה פשוט למדי והמנות גדולות: זאת אומרת, זו בדיוק המסעדה שהתגעגעתם אליה אם אכלתם יותר מדי במסעדות קונפסט תל־אביביות שמגישות דוגמיות של מנות. המחירים לא בשמיים, ואפשר לסגור עניין ב־100 שקל לאדם.

 

מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי, 04-9523707, נפתחת כל יום ב־12:00, לא כשרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים