נודלס דן דן

מתכון זריז מחבל סצ'ואן שבסין, שכיף להכין כשחוזרים מהעבודה: נודלס עם בשר טחון, בחמאת בוטנים וצ'ילי

לפני שנים רבות טעמתי נודלס דן־דן במסעדה ניו־יורקית, שהגישה אוכל ממחוז סצ'ואן שבסין, והתאהבתי. מאז אני משחזרת בית בלי הפסקה, בשלל גרסאות. בגרסת הבית, בגדול, מדובר בבשר טחון שמיטגן בזריזות יחסית במחבת, עם ג'ינג'ר ופלפלון חריף, ואז עוטפים אותו ברוטב קרמי של חמאת בוטנים רכה (שמחליפה את ממרח השומשום הסיני מהמתכון המקורי), ומערבבים עם נודלס שהתבשלו בינתיים בסיר אחר. לא יודעת למה, אבל זה מנה שהכי כיף להכין ולאכול כשחוזרים הביתה בערב מהעבודה.  

 

המרכיבים ל־4־6 מנות:

 

1 חבילה (250 גרם) נודלס, אטריות ביצים

 

3 כפות שמן קנולה

 

500 גרם בשר בקר טחון

 

1/4 כפית מלח

 

1/8 כפית פלפל שחור טחון

 

2 כפיות שורש ג'ינג'ר, קלוף  ומגורר או קצוץ דק

 

1/2 1 פלפל צ'ילי  חריף, קצוץ דק

 

3/4 כוס מרק עוף מוכן (אפשר מאבקה)

 

2 כפיות שמן צ'ילי או רוטב צ'ילי מתוק

 

2 כפיות חומץ אורז או חומץ בן־יין לבן

 

1/2 1 כפות רוטב סויה

 

5 כפות חמאת בוטנים

 

1 כפית פלפל סצ'ואן (להשיג בחנויות תבלינים) או גרגירי פלפל ירוקים או ורודים, מעוכים או קצוצים גס

 

1/2־1 כפית סוכר חום

 

אפשרויות להגשה:

 

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק,

 

כוסברה, קצוצה  

 

ההכנה:

 

1. ממלאים סיר בינוני במים, מביאים לרתיחה ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים. 

 

2. בווק גדול או במחבת ברזל גדולה, מחממים את השמן על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה, תוך שמפוררים אותו, כ־4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו.

 

3. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל החריף ומערבבים־מטגנים עוד דקה. מוסיפים את המרק, רוטב הצ'ילי, החומץ, רוטב הסויה, חמאת הבוטנים ופלפל הסצ'ואן או גרגירי הפלפל. מערבבים, מתבלים בסוכר חום ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 7־8 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.

 

4. מוסיפים את הנודלס ומערבבים — הכי קל במלקחיים, אבל אפשר גם בשתי כפות, ומתבלים בעוד מלח וסוכר לאיזון. מעבירים לקערות הגשה, ומפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ואפשר גם כוסברה קצוצה. מגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים