"אני לא מהבחורות ששוכחות לאכול, איך אפשר?"

הדוגמנית נועם פרוסט שומרת על נתוניה הטבעיים בעזרת תזונת פליאו משוחררת ואימוני יוגה ופילאטיס יצירתיים • המומחים ממליצים לה להוסיף תרגילי חיזוק שרירים וריצה, ולא פחות חשוב – להישאר קשובה לעצמה | גאיה קורן | צילום: רמי זרנגר

מי אני: "דוגמנית ושחקנית, פרזנטורית של הוניגמן יחד עם אמי, ענת בירן־פרוסט. רווקה, בת 22, גובה 1.80 מ', ויש לי עדיין הרגשה שאני גובהת, חייבים לעצור את זה. המידה שלי סמול או אקסטרה־סמול".

 

יום העבודה שלי: "כדוגמנית אני הרבה על טיסות, כל הזמן בג'טלגים, יש לי מזוודה שמוכנה עם בגדי חורף וקיץ, וגם מוצרי הקוסמטיקה נחים במזוודה. השנה ממש לא הייתי בארץ, באתי לכמה ימי צילום שהתחילו מאוד מוקדם והסתיימו בחמש אחר הצהריים. אני אוהבת את הנסיעות, נרדמת בטיסות בלי שום בעיה, ואני בת מזל שאני יכולה להסתובב ככה בעולם. השנה הייתי באוסטרליה, בצרפת, בישראל ובאנגליה. לוקח לי עשרה ימים להתאושש ממקום למקום ואז אני כבר במקום הבא. יש בזה קושי, אבל לא נתלונן על זה.

 

"את רוב השנה האחרונה העברתי בפריז, בצילומי דוגמנות ובסרט של לוק בסון, שמתוקצב ב־200 מיליון יורו ומשתתפות בו קארה דלווין וריהאנה. כשהיה הפיגוע בפריז הייתי בארוחת ערב עם חברים, כמובן שרצנו הביתה ויומיים אחרי ביקשתי לחזור לארץ. הצרפתים היו בשוק, לא הבינו איך אני רוצה לחזור, אבל אני מרגישה יותר בטוחה בארץ במצבים כאלה.

 

"אני בן אדם של בוקר, הגוף שלי אוטומטית קם בשבע, שמונה, ואני ממש אוהבת בוקר. אני צריכה כמה דקות עם מוזיקה VH1 קלאסיק וכוס קפה, קוראת עיתון. מגיל 12 הייתי מנויה על 'ידיעות אחרונות', קמה בבוקר, קוראת מה חדש בפוליטיקה.

 

"ביום הצילום של הוניגמן היה לי מאוד מרגש, אני כמעט לא רואה את ההורים שלי ופתאום כמה שעות עם אמא על הסט, פעם ראשונה ראיתי כמה אנחנו דומות. זו הפעם הראשונה שאני עובדת ביחד עם אמא שלי וזה היה מצחיק, היה לנו חיבור טוב וכיפי. היא הייתה דוגמנית וכשהיא הביאה אותי לעולם היא עברה לעשות דברים אחרים, והיא מצליחה מאוד בתחומים שהיא נוגעת בהם".

 

 

התזונה שלי: "אמא תמיד חינכה אותי לאכול לחם מקמח מלא עוד לפני שעניין הבריאות היה טרנדי. היא לימדה אותי לאכול פירות או שקדים בין ארוחות ובלי פנאטיות לאוכל. יש דברים שאני לא נוגעת בהם, כמו שוקולד ואוכל מטוגן, כי למחרת אני קמה עם חברים חדשים על הפנים וזה מבאס. אני מנסה לאכול בריא ונהנית מזה. בבוקר אני אוכלת סנדוויץ' מלא כל טוב, שאני קונה בבתי קפה בדרך למדידות או לפגישות. כשאני בצילומים יש ארוחת בוקר על הסט. אני מבשלת לעצמי רק כשאני בחו"ל, אורז מלא, דגים, עוף.

 

"כשאני בארץ אני מעדיפה את האוכל של אבא, שהוא במאי תוכניות אוכל, כמו זאת עם גיל חובב. אבא שלי מבשל מדהים, אז אני מתפנקת ועל הדרך משאירה שם את הכביסה שלי. אין לי שגרת אכילה, אני אוכלת כל שלוש שעות משהו. אני לא מהבחורות ששוכחות לאכול, איך אפשר? אני מכריחה את עצמי לשתות הרבה מים והיה לי שלב ששתיתי חמש כוסות קפה ביום ואני משתדלת להפחית כמה שניתן. אני מנסה לא לאכול בלילה, זה לא נעים לגוף אחר כך. כשאני לקראת צילומים שבהם אני צריכה להיות פיקס במידות אני קרובה לפליאו, מזון שקרוב לבסיס שלו, פחמימות מלאות. נראה לי הגיוני לאכול כמה שיותר טבעי.

 

"אני מאוד אוהבת אוכל איטלקי, בעיקר פוקאצ'ות ושמן זית בצד, ואם זה מוגש כשאני במסעדה אין לי בעיה לאכול, אבל לא אעמיס. אני קשובה לגוף שלי, לא נשקלת ולא סופרת קלוריות, כי מה שחשוב זה הערך התזונתי. אם אני מרגישה לא נוח בבגד שלי, אז אני בודקת מה כדאי לשנות מבחינת תזונה".

 

 

כושר: "אני בכושר, אבל לא אוהבת ספורט. מצאתי באוסטרליה יוגה על ערסלים. את לומדת להפוך את עצמך על הערסל, זה עובד על גמישות וחוזק, וזה מצחיק. אני מנויה בארץ למכון כושר, אבל מעדיפה להתאמן בדברים לא שגרתיים, אז תמיד מחפשת את הדבר החם החדש. אני משתדלת לעשות פילאטיס מכשירים, לרוץ, עובדת הרבה על מכשירים לרגליים, לבטן. מכריחה את עצמי ללכת שלוש פעמים בשבוע מכורח העבודה. הסוכנת שלי גרה ביפו ואני שמה אוזניות והולכת אליה ברגל, זה טוב להיות בתנועה".

 

 

טיפוח: "כשאני בארץ אני עושה טיפולי פנים ותמיד משתדלת שהעור יהיה מושפע מהתזונה שלי, כי זו השתקפות של מה שקורה בפנים. מכורה לבושם פלורה של גוצ'י מגיל 16. בקיץ אני מורחת קרם הגנה של 50, אני לא נצלית בשמש, וכשאני בים זה בשעות שהשמש לא בשיאה וגם אז אהיה בצל. בפריז עשיתי מני־פדי בגאלרי לפאייט. אני לא מתאפרת ביומיום, אולי קצת מסקרה. אני מסתפרת די הרבה, כל חודש וחצי גג, כי מתעסקים לי המון בשיער וחשוב לי לשמור עליו. לא מורחת מסכות, רק שמפו וקונדישינר. אני מקפידה להוריד איפור לפני השינה, שוטפת ומורחת קרם לחות".

 

 

לנפש: "אני מעודכנת כל הזמן, כל האפליקציות שלי זה חדשות, קצת חננה. מאוד חשוב לי לדעת מה קורה, והיום במיוחד, כשאני מסתובבת בעולם. אני מרגישה שגרירה, מציגה את מה שטוב בנו, את נקודות הזכות שלנו. כשיש מאמר ב'ווג' או ב'מארי קלייר' תמיד מדברים איתי על הישראליות שלי. אני מאוד מעריכה את מה שיש לי בארץ – האוכל טעים, תל־אביב עיר בלי הפסקה, ובעיקר המשפחה.

 

"כשאני בחו"ל אני משתדלת להוסיף ערך מוסף לעבודה שלי. כשהייתי בעבודה באוסטרליה לקחתי חוג משחק מול מצלמה, נכנסתי ישר לשנה ב'. אני אוהבת לקחת את עצמי למקומות קשים ומאתגרים משום מה. לדעתי, כל בן אדם צריך לעשות שיעור משחק, יש בזה משהו טיפולי אפילו.

 

"הקושי בעבודה שלי זה שהכל ספונטני ואין שגרה. אני לא יכולה לקבוע איתך, כי אולי יקראו לי לאודישן או לאיזו עבודה. קשה לנהל מערכת יחסים, ולא חגגתי יום הולדת בשנים האחרונות, כי הייתי בניו־יורק ובמילאנו. זו עבודה שתואמת את הגיל שלי וזה מבורך, אבל מצד שני לפעמים אני רוצה לדעת מה קורה איתי. הייתי במערכת יחסים של כמעט שנתיים עם בן זוג תומך ומפרגן, אבל עדיין זה מאוד קשה, כמעט בלתי אפשרי.

 

"עכשיו אני טסה לצילומים בלונדון, לוקחת את ההזדמנויות בשתי ידיים ועושה מהן את הטוב שאפשר. זה מקצוע קשה, אני יודעת שאני צריכה להוכיח את עצמי ושאני נשפטת כל פעם מחדש, לפעמים אפילו בפני אותם אנשים שבחרו בי בפעם קודמת. זה עולם חיצוני שהכל בו נשפט על החיצוניות – את רזה מדי, לא רזה מספיק, צעירה מדי, מסוגרת מדי. את יכולה לשמוע דברים שלא ידעת על עצמך – לי אמרו שכף רגל אחת יותר גדולה מהשנייה, וגם ככה אני מידה 41. פרופיל שמאל שלי יותר סבבה מפרופיל ימין בצילום. אז נכון שאצל כולם זה ככה, אבל כשאת מצטלמת את חשופה וכל הזמן יש ביקורת עלייך. למזלי באתי מבית מאוד חזק, אז יש לי בסיס מצוין של גבולות ואני חזקה מבפנים. כשאני בחו"ל אני מקפידה להיות בקשר עם החברים מהארץ, כדי להיות במקום שלא קשור לעבודה נטו".

 

 

שורה תחתונה: "אני גאה בעצמי ומרגישה שיש עוד דברים מעניינים להגיע אליהם".

 

מה אומרים המומחים?

 

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, שערי צדק ספורט:

 

"לנועם תפיסה בריאה בכל הקשור לתזונה ולמשקל. אין ספק שזה חלק מהחינוך שהיא קיבלה בבית הוריה מגיל צעיר. התפריט היומי שלה מזין, היא צורכת מזון מגוון, מתאימה את התפריט לסדר היום, מפזרת את האוכל על פני היממה, מרבה בצריכת דגנים מלאים, ירקות ופירות, מקפידה על שתיית מים מספקת ולא מונעת מעצמה אוכל. היא בעלת מבנה גוף אקטומורפי (רזה וגבוהה) שמשרת נאמנה את אופנת הרזון הקיימת בתעשייה בעשורים האחרונים. למזלה היא לא צריכה להגביל את עצמה בקלוריות כדי לשמור על משקל גוף נמוך.

 

"היא קשובה לגופה ונמנעת ממאכלים שמשפיעים עליה לרעה. השפעת התזונה על אקנה היא מאוד אינדיווידואלית, אך טוב שהיא מודעת למאכלים שמשפיעים על העור שלה. אין מניעה בשתיית חמש כוסות קפה ביום, זו נחשבת שתייה מתונה. ישנם לא מעט מחקרים המראים יתרונות בצריכת קפאין.

 

"לקראת צילומים היא משנה את התפריט שלה לתזונת פליאו (המנסה להתחקות אחר דפוסי האכילה של האדם הקדמון בתקופה הפליאוליתית). תזונת פליאו שמה דגש על צריכת מזון טרי והימנעות ממזון מעובד, הימנעות ממזון בעל אינדקס גליקמי גבוה, צריכה מרובה של ירקות, פירות ואגוזים וצריכה מרובה של חלבונים מן החי. תזונה כזו יכולה לתרום לירידה במשקל בטווח הקצר, עקב תפריט דל יחסית בפחמימות, הגורם לאיבוד נוזלים מוגבר ולירידה מהירה במשקל. כל עוד היא עושה זאת בתקופות, אין בכך רע".

 

 

צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת גו אקטיב:

 

"נועם חיה חיים מאוד דינמיים. העובדה שהיא הרבה בחו"ל ככל הנראה משפיעה גם על האימונים, אך בסך הכל נראה שנועם דואגת לעשות ספורט ולהיות בתנועה. יוגה מאוד טובה לגמישות מפרקית, ליציבה ולשרירי ליבה. הביצוע על הערסלים מאוד מגוון את הפעילות ומעניק תחושת ריחוף, שמתאימה מאוד ליוגה.

 

"חשוב שתעשה אימון התנגדות, כלומר חיזוק שרירים כנגד משקולות, כי היא בעלת מבנה אקטומורפי, כלומר בעלת מסת שומן ושריר נמוכה יחסית. הליכה ברגל היא הפעילות הנפוצה ביותר, ושילוב עם ריצה ישפר את מערכת הלב והדם".

 

ד"ר להבית אקרמן, מומחית ברפואת עור:

 

"נועם עושה את כל מה שצריך כדי לשמור על העור, לרבות טיפולי פנים ושימוש בתכשירי הזנה איכותיים. ישיבה בצל אינה מספקת הגנה מפני נזקי השמש (קרני השמש מגיעות גם מהצדדים ומהשתקפויות), ולכן צריך לשמור על העור גם כשאין שמש ישירה. עיסוק תכוף בשיער (כולל פן, צבע וכדומה) עלול להזיק לשיער בטווח הארוך. טוב עושה נועם כאשר היא שומרת על שיערה".

 

 

צביה חי אל, מנהלת מעגלים, בית־הספר לאימון ולהתפתחות אישית:

 

"לנועם יש חיים שלפעמים עשויים לעורר קנאה. היא בחורה צעירה כל כך, שהספיקה כבר כל כך הרבה. העבודה שלה מאפשרת לה לראות עולם ולהתנסות במגוון חוויות, חלקן ייחודיות וחלקן מאתגרות מאוד. עבודות מסוג אלה נוטות לבגר אותנו וגורמות לנו להכיר צדדים רבים ושונים באישיות שלנו. ייאמר לזכותה של נועם שניכר עליה שהיא רצינית ויסודית, חרוצה מאוד, מוכנה לעבוד קשה ונותנת את כל כולה בהשקעה בעיסוק שבחרה, ובגיל כה צעיר להגיע לגבהים שכאלה זה בהחלט מעורר השראה וכבוד.

 

"היא יודעת לאזן את חייה וליצור בהם את כל מה שהיא רוצה וקצת מכל דבר, מה שבסופו של דבר נראה כמו תבשיל מוצלח מאוד. היא מבינה את החסרונות של עבודתה, כמו לדוגמה קשיים פיזיים של ג'ט־לג או קשיים להחזיק קשר זוגי קבוע ויציב ומיעוט זמן עם המשפחה. כל זמן שהיתרונות עולים על החסרונות, זה מצוין. אני מזמינה אותה להמשיך להיות קשובה לעצמה במקומות האלה גם בהמשך הדרך.

 

"בנוסף, הצלחה מטאורית בגיל צעיר עלולה להביא בהמשך לשעמום, לתחושת חוסר ערך או לקושי לשמר את ההצלחה לאורך הזמן והשנים. הייתי מציעה לה להיות עם אצבע על הדופק ולהישאר מאוד מדויקת בבחירות שלה לחייה, להפעיל שיקול דעת ואם צריך גם להתייעץ עם דמות חיצונית שהיא בוטחת בה, כדי להישאר בכיוון הנכון לה". •

 

gayakoren@gmail.com

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים