יופי ברזילאי
לא מפתיע לגלות שברשימת ה"מלאכיות" של ויקטוריה'ס סיקרט כיכבו לא מעט דוגמניות ברזילאיות בשנים האחרונות – הן פשוט הכי יפות בעולם. את השמות הבאים, למשל, מכירים כל חובבי האופנה והביוטי באשר הם. גם באמצע שנות השלושים לחייהן, כשדוגמניות ממדינות אחרות נמצאות כבר עמוק בתוך הפנסיה שלהן ופונות לעסקים אחרים, הברזילאיות ממשיכות לשלוט.
ג'יזל
היא כבר כל כך מפורסמת, שכולם מזהים אותה בשמה הפרטי בלבד. ג'יזל קרוליני בונדשן, 36, שמה את ה"על" בביטוי השגור "דוגמנית על" – הפרצוף המוכר ביותר ביקום בשנים האחרונות, עם הון עצום ומותגים פרטיים, אישה שהיא תעשייה שלמה בפני עצמה.
כשג'יזל הייתה בת 14, אמה שלחה אותה לקורס דוגמנות מקומי. צייד כישרונות שהבחין בה בסאו־פאולו הוביל לבחירתה במקום השני בתחרות "מראה השנה של סוכנות עלית" בברזיל ולמקום טוב בעשירייה העולמית הפותחת. והשאר, כידוע, היסטוריה.
פניה היפהפיות עיטרו שלל שערי מגזינים נחשבים, בהם ווג, וניטי פייר, רולינג סטון, טיים וניוזוויק, והיא שימשה כדוגמנית הבית של מספר חברות ומותגי על, בהם דולצ'ה וגבאנה, כריסטיאן דיור, ורסאצ'ה, לואי ויטון, זארה וויקטוריה'ס סיקרט, וכן אפל וניוואה.
האישה המהממת הזאת, המתנשאת לגובה 1.80 מ', סימנה בעולם את שובה של הדוגמנית הסקסית (למרות רגליה הכחושות), והתמודדה כאחת האדם עם הגילוי הקשה שבעלה, כוכב הפוטבול טום בריידי, בגד בה עוד לפני הנישואין והכניס את האקסית שלו להריון. היום הם כבר חובקים שני ילדים.
כמו כולנו, גם היא, לפי השף הפרטי, עושה מאמצים לשמר את מה שהעניק לה הטבע (לה זה מצליח יותר) ומקפידה על תפריט בריאות הכולל בעיקר ירקות, רצוי אורגניים, דגנים מלאים ובשר רזה. קפה, סוכר לבן, קמח לבן וחלב נשארים מחוץ לתפריט שלה.
באוגוסט האחרון צעדה ג'יזל בטקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים באצטדיון המרקנה בריו דה ז'נירו, היא פשוט חצתה אותו בהליכה מקצוענית מצד לצד והייתה ההיי לייט של הערב ללא כל מאמץ.
איזבלי פונטאנה
איזבלי ברגוסי פונטאנה, 33, הגיעה ב־1996 לגמר תחרות "מראה הדוגמנות עלית" וחודשים ספורים לאחר מכן כבר עזבה את ברזיל מולדתה לטובת מילאנו והתקווה לקריירה מבטיחה. זה הצליח לה: פונטאנה דיגמנה לוויקטוריה'ס סיקרט, ורסאצ'ה, ראלף לורן, ולנטינו ואחרים, והופיעה בתצלומי פנים לארמאני, שאנל, הלנה רובינשטיין, הוגו בוס, מאסימו דוטי, אוסקר דה לה רנטה, רבלון, טומי הילפיגר ועוד ועוד.
ב־2008 הופיע שמה של פונטאנה לראשונה ברשימת 15 הדוגמניות הרווחיות בעולם. באהבה הצליח לה קצת פחות: היא נישאה לדוגמן אלווארו ז'אקומוסי והתגרשה ממנו, וגם נישואיה לשחקן־דוגמן הנרי קסטלי עלו על שרטון. לאחרונה נישאה היפהפייה הברזילאית, אם לשניים, לזמר דייגו פררה. נחזיק להם אצבעות.
אדריאנה לימה
לימה, 35, מוכרת בעיקר כפנים של ויקטוריה'ס סיקרט וחברת הקוסמטיקה מייבלין. היא קטפה את המקום הראשון בתחרות דוגמנית העל העולמית של פורד ועזבה את ברזיל לטובת ניו־יורק, שם הוחתמה בסוכנות עלית.
לימה הופיעה על שערי המגזינים GQ ומארי קלייר וגרמה אפילו לחטיפי "דוריטוס" להיראות סופר סקסיים. היא עשתה היסטוריה קטנה כשהופיעה בצילומי לוח השנה המיתולוגי של חברת הצמיגים פירלי כשהיא בהריון מתקדם – ומדהימה מתמיד.
היום היא אם לשניים, ושוב רווקה, אחרי שנפרדה לאחרונה מבן זוגה, השחקן והבמאי ג'ו תומאס.
אלסנדרה אמברוזיו
הדוגמנית הברזילאית בת ה־35, אלסנדרה קורינה אמברוזיו בשמה המלא, תוארה בתחילת דרכה על ידי טיירה בנקס כ"עתיד של עולם הדוגמנות" והיא מוכרת בעיקר בזכות עבודתה עם ויקטוריה'ס סיקרט, ועד לא מכבר הפנים של החברה הבריטית NEXT.
כבר בגיל שמונה הצהירה הילדה היפהפייה על חלומה להיות דוגמנית, וכדי להבטיח את מימוש החלום עברה בגיל 11 ניתוח להצמדת האוזניים כדי שיהיו בולטות פחות, מה שהפך לטראומה לא קטנה, כך סיפרה בראיונות. באותה נחישות הגיעה בגיל 12 לכיתת דוגמנות ובגיל 14 הייתה אחת מעשרים הפינאליסטיות בתחרות הדוגמניות של סוכנות עלית בברזיל.
אמברוזיו עבדה לאורך השנים עם מותגים כמו רבלון, ארמאני, קלווין קליין, כריסטיאן דיור, ג'וצי ורבים אחרים והופיעה על שעריהם של אינסוף מגזינים, בהם הקוסמופוליטן, אל, הארפרס בזאר, ווג ומארי קלייר. ב־2007 נבחרה כאחת ממאה הנשים היפות בעולם ברשימת המגזין פיפל ואף כיכבה בתפקיד אורח בסדרה "איך פגשתי את אמא". היום, אגב, היא אמא לשניים בעצמה.
את גזרתה המושלמת היא מתחזקת בין השאר בעזרת אימוני סמבה, קפוארה ופעילות אירובית, מה שעשוי להסביר את התמונות המושלמות שלה במגזין GQ לפני פחות משנה.

