yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 19.09.2016
    עיין ערך אטימות
    עורכי ויקיפדיה בעברית דנו, הצביעו והכריעו: להוריד מהאתר את הערך על דפנה מאיר ז"ל, שנרצחה בפיגוע • בעלה: "החלטה תמוהה. הפסד שלהם"
    אלישע בן קימון וישראל וולמן

    במשך ימים התנהל מאבק ברשת האינטרנט למען השארת ערך הוויקיפדיה של דפנה מאיר ז"ל אולם בסופו של דבר הוא הורד.

     

    ויקיפדיה, "אנציקלופדיית האינטרנט" החופשית שנוסדה ב־2001, מנוהלת כיום על ידי קרן ויקימדיה מארה"ב. היא נכתבת ונערכת על ידי עשרות אלפי מתנדבים בכל רחבי העולם (המכונים "ויקיפדים"). "על הנייר" לפחות — כל גולש יכול לשמש כותב באתר. מי שמגלה ידע עמוק ומעלה ערכים רבים מוזמן להיות עורך, שלו סמכויות גם לתקן ערכים שכתב מישהו אחר.

     

    בישראל יש 700 עורכים, שכל ערך נשלח לעיונם והם מחליטים אם לתקנו. ערכים רגישים זוכים לעוד ועוד עריכה. הערך "מלחמת לבנון השנייה", למשל, שונה 60 אלף פעם.

     

    180 מהעורכים הם הבכירים יותר, והם מחליטים בהצבעה אם להשאיר ערך או למחוק אותו. מדובר במי שערכו לפחות מאה ערכים בשלושת החודשים הקודמים.

     

    לא מזמן הועלה לאתר ערך על דפנה מאיר ז"ל, אחות בטיפול נמרץ, דמות פורצת דרך בתחום קידום הטיפול בפריון הנשי ומפעילת בלוג פופולרי בנושא, אשר נרצחה בפיגוע. הדיון בין העורכים על אודות הערך נפתח בטיעון שוויקיפדיה איננה מיזם הנצחה וגם "לא ייתכן שיהיו קורבנות טרור או חיילים שנפלו בקרב שיקבלו ערך ואחרים שלא", כפי שכתב אחד העורכים.

     

    מנגד, עורך אחר כתב: "דפנה מאיר עומדת ברשות עצמה בקריטריונים של כתיבת ערך על חלל מערכות איבה, ואף ערך של אישיות מפורסמת. הכלל הוא שכותבים על 'חללים אשר לנפילתם הייתה חשיבות ציבורית יוצאת דופן, שעמדה במבחן הזמן'. אני חושב שמפעל חייה ופועלה בזכות עצמם מצדיקים ערך, אך אין ספק שגם מותה והשפעות מותה, העובדה שהפכה לסמל תרבות, מוסיפים לחשיבות".

     

    עורך נוסף שצידד בהשארת הערך כתב: "הגענו להצבעת מחיקה שספק אם תצא מכובדת באיזושהי דרך. אפשר להגיד שדפנה מאיר לא עוברת את מבחן גוגל? הרי בימים אלה מוקם מצפור לזכרה. היא פעלה לא מעט בחייה. לדעתי הצבעת המחיקה סובלת מחוסר אובייקטיביות".

     

    בתום ההצבעה, שנמשכה כמה ימים, הוחלט אתמול להוריד את הערך ברוב של 39 מול 29 עורכים. בתגובה אמר האלמן נתן מאיר: "קודם כל חשוב לי להגיד שזו לא הדרך שלי להנציח את דפנה. בשבילי ובשביל כולנו דפנה הייתה אדם מיוחד ולא ערך, כך שאני לא רואה את הדברים באופן אישי. אבל אני חושב שזה הפסד שלהם. דפנה הייתה בעלת אמירה משמעותית ונועזת כלפי השיח סביב נושאי הפריון והמיניות, בעיקר בציבור הדתי. היו לבלוג שלה 150 אלף כניסות. זה ברור שאילו היינו זוכים ודפנה הייתה נשארת בחיים, הערך עליה בוויקיפדיה היה נכתב מעצמו".

     


    פרסום ראשון: 19.09.16 , 23:41
    yed660100