מתגייסים למצוא תורמי מח עצם

ח"כ איציק שמולי ורויטל סויד פנו לשר הבריאות בבקשה להקים מאגר מח עצם ציבורי, שיקל על חולי סרטן למצוא תרומה מתאימה

יום לאחר המפגש סוחט הדמעות בבית הנשיא – שבו נפגשו לראשונה חיילים שתרמו מח עצם עם חולי הסרטן שאת חייהם הצילו – נחשפת מצוקתם של החולים אשר לא מוצאים תרומה במאגרים.

 

שמוליק חדד, שבנו מתן בן ה־10 חלה בלוקמיה, הצליח לגייס 100 מחבריו לעבודה לתרום מח עצם. אולם גילה כי נדרש לשלם 25,000 שקלים על מנת שאלה ייבדקו. "עלות כל מבחנה של תורם פוטנציאלי אשר ברצוננו להכניס למאגר הינה 250 שקל", סיפר בכאב.

 

ח"כ איציק שמולי
ח"כ איציק שמולי

 

למתן נמצאה בסופו של דבר תרומה במאגר בחו"ל. אולם רבים החולים בישראל הנזקקים להשתלת מח עצם ונשלחים להביא תורמים שישלמו מכיסם על האפשרות לסייע. כיום קיימים בישראל מספר מאגרי מח עצם לאומיים, בהם 990,000 תרומות, אשר מרבית הכסף לבדיקתן מגיע מידיים פרטיות ומתרומות.

 

חברי הכנסת איציק שמולי ורויטל סויד (המחנה הציוני) יצאו ביוזמה להגדיל את הסבסוד של המדינה למאגרים, לקראת תקציב המדינה הקרוב. חברי הכנסת פנו לשר הבריאות יעקב ליצמן והציעו להקים קרן ממשלתית שתשמש את אלה שלא מצאו תורם – כדי שיוכלו לגייס תורמים נוספים. בכך מגדילים את הסיכוי למצוא תורם עבורם וכן, את הסיכויים למצוא תרומות לישראלים נוספים. השר ליצמן הורה על הקמת צוות שיבחן את הנושא.

 

ח"כ איציק שמולי: "הסיפור שפורסם אתמול בידיעות אחרונות מראה עד קריטי להעמיד סבסוד גבוה יותר של המדינה שפשוט יכול להציל חיי אדם".

 

ח"כ רויטל סויד
ח"כ רויטל סויד

 

ח"כ רויטל סויד: "זו חובתה של המדינה לדאוג לחוליה. מאגר מח עצם ציבורי הוא מחויב המציאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים