אבי לוי, שף מסעדות ״המוציא״ בירושלים ו״צ'יריפום״ בתל־אביב, עונה על שאלון

 

 

מאיפה חזרת לאחרונה? מהשתלמות במרסיי.

 

מה אתה תמיד אורז לטיול? מחברת שאני רושם בה מתכונים ופרטי מסעדות ואתרים, ולפטופ.

 

לאיזה מקום תמיד חלמת להגיע? למרוקו, לוורזאזאת, מקום שיש בו שכונה מקורית שצבועה בכחול ומאכלים משגעים שנעשים בתנאי שטח.

 

מהו המלון המועדף עליך בעולם? לה ממוניה במרקש, המלון הכי טוב בעולם מבחינת האותנטיות וארוחות הבוקר שלו. חלום, דברים שלא רואים בכל מקום, עם ויטראז'ים ועיטורים וגנים מסוגננים.

 

איזו מסעדה מועדפת עליך? לה קוזין באיטליה, מסעדה שמצטיינת בעיקר בפשטות, שידוכים של כל מיני דברים מיוחדים כמו שמן זית עם גבינות מיוחדות ועגבניות טריות ופסטה טרייה ודגים טעימים, מטבח פשוט אבל עם חומרי גלם מעולים.

 

מאכל שחסר לך כשאתה בטיול? הדג החריף מאוד של אמא שלי.

 

איזה קפה אתה שותה בחו"ל? אספרסו קצר.

 

מצלם תמונות ומעלה לרשת? מעלה תמונות של מאכלים ושל המשפחה שלי לפייס ולאינסטגרם.

 

הקנייה הכי טובה? סכין שף קטנה ומקצועית שקניתי במרסיי במחיר מציאה.

 

הקנייה הכי גרועה? ספר בישול מרוקאי שהייתי בטוח שהוא באנגלית ובארץ גיליתי שהוא בצרפתית.

 

היעד הבא? יוון, ושוב למרוקו.

 

למה אתה הכי מתגעגע בארץ כשאתה בטיול? למשפחה שלי ולתקשורת עם אנשים, לדבר עברית.

 

ליד מי היית רוצה לשבת בטיסה ארוכה? ליד שמעון פרס. אני מעריץ גדול שלו.

 

בימים אלה יצא ספר בישולים ראשון של אבי לוי, "טעמים של בית"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים