חטיפת הנערים תהפוך לסדרת טלוויזיה אמריקאית
עוד הצלחה לתעשייה המקומית מעבר לים: קשת ו־HBO ישתפו פעולה בהפקת הסדרה, שתצולם בארץ ותעסוק במאורעות קיץ 2014. יוסף סידר יביים
חטיפת שלושת הנערים ומבצע "צוק איתן" הופכים לסדרת טלוויזיה אמריקאית בשותפות של קשת עם רשת HBO: את הסדרה, שתצולם בישראל, כותבים חגי לוי ונוח סטולמן. יוסף סידר יביים. לוי הוא יוצר הסדרה "בטיפול", שנמכרה בעבר לרשת האמריקאית הנחשבת.
מדובר בדרמה שמבוססת על אירועים אמיתיים ותעסוק במאורעות קיץ 2014. עלילת הסדרה מתחילה בחקירה והחיפושים האינטנסיביים אחר שלושת נערי הישיבה שנחטפו בקיץ ובהמשך בהתמודדות השב"כ וגיבור הסדרה – חוקר שב"כ — עם התגובות והמאורעות המתרחשים בעקבות הגילוי הטרגי, משני צידי המתרס. החקירה והגילויים שהיא מביאה יציבו את גיבור הסדרה לראשונה בחייו בפני התמודדות המערערת את אמונותיו ותפיסת עולמו, עם ערכיה והתנהגותה של סביבתו הקרובה ביותר. HBO אישרו הזמנת עשרה פרקים מהסדרה, שתצולם בישראל בקיץ הבא.
"אנו נרגשים לשתף פעולה עם HBO, גוף הטלוויזיה האולטימטיבי, ולעבוד יחד עם טובי היוצרים הישראלים — חגי לוי, נוח סטולמן ויוסף סידר", אמר אבי ניר, מנכ"ל קשת. "כולנו מוכנים לצאת למסע מאתגר של סיפור יוצא דופן".
ואילו בכירים ב־HBO הגיבו על החיבור: "אנו נרגשים לעבוד עם קשת ועם קבוצה מוכשרת מאוד של יוצרים, בהם חגי לוי. אני מצפה לשתף את הסיפור החשוב הזה עם המנויים שלנו".
חגי לוי הוסיף: "HBO תמיד היה בית עבורי, אני נרגש לעבוד איתם שוב ועם החברים הטובים מקשת".
מדובר בעוד נקודת ציון משמעותית בפעילות של קשת בזירה הבינלאומית, בסיום שנה בה שודרו הסדרות "פלפלים צהובים" באנגליה ובארה"ב, "להיות איתה" בפלטפורמת ה־VOD של cannel 4 הבריטי ו־"כפולים" בצרפת. בקרוב תעלה לאוויר עונה של "פלפלים צהובים" ביוון, עונה של "חטופים" בהודו, עונה של "מסודרים" במקסיקו, עונה שישית ל"רמזור" ברוסיה ועונה שלישית ל"סברי מרנן" ביוון.