סוכת זיכרון לנעמה

נעמה הנקין ובעלה איתם נרצחו בסוכות שעבר בידי מחבלים, זמן קצר לאחר שהיא עיצבה כרזה ייחודית לחג • עכשיו, כדי להנציח את פועלה כמעצבת, יצרו חברותיה למקצוע עשרות כרזות מרהיבות ברוח הפוסטר של נעמה — שבהן תוכלו לקשט את הסוכה

נעמה נרצחה, הסטודיו שלה נסגר, אבל הזיכרון שלה נשאר איתנו. זמן קצר לפני הפיגוע היא עיצבה כרזה מיוחדת לסוכה. לקראת החג הקרוב עיצבו כמה מחברותיה למקצוע עשרות כרזות דומות, שבאמצעותן תוכלו להנציח את שמה.

 

הרצח המחריד אירע לפני כשנה, בעיצומו של חג הסוכות, כאשר נעמה ובעל איתם, תושבי נריה שבשומרון, נסעו ברכב עם ארבעת ילדיהם הקטנים. סמוך לבית־פוריק שבשומרון הותקפה מכוניתם בידי מחבלים. כתוצאה מכך נהרגו נעמה ואיתם, היא הייתה בת 30 במותה, הוא בן 31. ילדיהם, שניצלו מהתופת, גדלים אצל הוריה של נעמה.

 

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

נעמה ואיתם עסקו ביצירה. הוא היה רב שחיבר ספרי הלכה ושימש עורך ספרותי, היא הייתה מעצבת גרפית והקימה ביישוב מגוריה סטודיו בשם "המעבדה". כמי שהייתה פעילה מאוד ברשתות החברתיות הרבתה לכתוב על קשייה, כאישה דתייה, להשתלב בברנז'ת העיצוב — שלב ליבה נמצא בתל־אביב. אבל למרות הקשיים היא הצליחה, יצרה ומצאה סיפוק בעבודתה.

  

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

זמן קצר לפני שנרצחה עיצבה נעמה כרזת קישוט מיוחדת לסוכה, בהשראת החג, ובה הופיע הפסוק "יקשרו כולם אגודה אחת והן מכפרים אלו על אלו". לאחר הרצח נחשפו רבים לכרזה, ובהם כמה מעצבות שנרתמו להנציח את נעמה ואת איתם בפרויקט ייחודי ומרגש. הן עיצבו עשרות כרזות קישוט לסוכה בסגנון הכרזה של נעמה, פתחו דף בפייסבוק תחת הכותרת "אגודה אחת — מיזם כרזות מעוצבות לסוכות לזכר הרב איתם ונעמה הנקין" — והעלו בו את צילומי כרזות הזיכרון. בכל כרזה מופיע ציור ולצידו פסוק מהמקורות. חלק מהמעצבות שמשתתפות בפרויקט כלל לא הכירו את נעמה. אחת מהן כתבה בדף הפייסבוק: "לצערי לא הכרתי את נעמה באופן אישי, אבל היא בהחלט מהווה בעיניי השראה לאשת מקצוע, אמא ורעיה". מעצבת אחרת כתבה: "לא הכרתי את נעמה באופן אישי, אך הכרתי אותה באופן וירטואלי. תמיד נהניתי לקרוא אותה. את המחשבות, הרעיונות, התובנות, גם מבחינה עסקית וגם משפחתית. היא היוותה לי השראה כאמא, כבעלת עסק, כבן אדם". את הכרזה שלה עיטרה בפסוק "ושמחת בחגך והיית אך שמח". המעצבת איילת דוידוביץ' כתבה: "אחד הדברים שלמדתי מנעמה הוא להיות עם יראת שמיים בכל מקום".

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

 

הסטודיו של נעמה נסגר לאחר שנרצחה והוא כבר לא פעיל יותר, אבל הזיכרון נותר. כל מי שמעוניין להנציח את זכרה יכול להיכנס לדף הפייסבוק של הכרזות, להדפיס לעצמו כל מה שיבחר ולתלות בסוכה לזכר נעמה ובעלה איתם.

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
כל התגובות לכתבה "סוכת זיכרון לנעמה"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים