מתי כבר אוכלים?

צלחות ענק, מנות מפתיעות בתחנת דלק ומדשאות לילדים שממתינים לארוחה: במיוחד לטיולי החגים - 9 מסעדות ידידותיות לילדים, שגם המבוגרים ייהנו מהן

קפה ציונה

 

אם אתם מבלים את אחד מימי החג במכון המדעי המשפחתי "דוידסון" שבמכון ויצמן, קפה ציונה היא יופי של אפשרות לארוחה של אחרי. המסעדה ממוקמת במקום מפתיע: מי שעולה בשביל מהרחוב מגלה להפתעתו חצר ופינת חמד. שם, בין העצים, במבנה עתיק שהיה שייך למקימי המושבה דאז, נמצאת קפה ציונה - מסעדה חלבית איטלקית עם נגיעות מפתיעות מהמזרח.

בעלת המקום, נתנאלה פינגר (אמא לארבעה ילדים), לשעבר מעצבת פנים, השכילה ליצור מקום שיקרוץ לגדולים ולקטנים כאחד. כשתבואו עם הילדים תהיה לכם הזדמנות להראות להם כיצד היה נראה הטלפון חוגה, ואלו ספרים קלאסיים קראנו, וכיצד במקום ויקיפדיה נעזרנו באנציקלופדיה "תרבות". אם אתם פחות בעניין של נוסטלגיה, תוכלו למצוא בציונה משחקי חברה וקופסה ולשחק ביחד עם הילדים משחקים קלאסיים שגדלנו עליהם, כולל טאקי האהוב.

ומה אוכלים? ארוחות בוקר מעניינות ומושלמות להורים משקשוקות; בוקר טבעוני; מנת 'סבח אל נור' עם חציל שרוף, תפוח אדמה, יוגורט, טחינה, רוקט ועגבניות טריות; ועד לפרנץ טוסט עם מייפל אורגני, פירות טריים וקצפת. בשישי מוגש תפריט חומוס (החל מ־31 שקל). ויש גם המבורגר צמחוני, פסטות טריות בעבודת יד (החל מ־54 שקל), פיצות, לזניות, ועוד.

 

קפה ציונה, ויצמן 18 נס־ציונה. פתוח בימים ראשון־שישי 08:00־23:00, שבת 12:00־23:00. 8586565־08.

 

פיאנו פיאנו

 

פיאנו פיאנו
פיאנו פיאנו

 

המיקום האסטרטגי של מסעדת "פיאנו פיאנו", בקניון G ביקנעם, הוא רק אחת הסיבות לכך שהאיטלקייה הזו הפכה לחביבה על משפחות מטיילים. חוץ מהעובדה שממש טעים שם, האווירה במקום בצהרי שבת תמיד שמחה וקולנית, כך שאם אתם מגיעים עם צאצאים צווחנים תרגישו בבית.

התפריט האיטלקי מציע את כל הטוב מארץ המגף: מהתנור הענק יוצאות ללא הפסקה פיצות במבחר טעמים — אפשר לבחור תוספת ואפשר לנסות את אחת הקומבינציות שמציעים במקום. כזו היא למשל פיצה רומנה — עם ארטישוק, עלי ארוגולה ונגיעות של שמן כמהין. עבור ההרפתקנים נולדה פיצה מקסיקנית — קיבוץ גלויות שיכול להתרחש רק במסעדה איטלקית בישראל ומכיל מחית צ'יפוטלה, תירס, פלפל חלפיניו ובצל סגול. המחירים נעים בין 38 ל־76 שקל לפיצות המורכבות ביותר.

במטבח הפתוח עובדים על סוגים שונים של פסטות, רובן מיוצרות במקום. לצד רוטבי שמנת ועגבניות סטנדרטיים, מציעים בפיאנו מנות כמו פפרדלה ציידים (פסטה טרייה ורחבה עם נתחוני פילה, תערובת של פטריות שמפיניון ופורטובלו, ציר בקר, נגיעה של שמנת ופרמזן), או פנה ארצ'ו (ברוטב פומודורו וציר בקר, נתחי עוף, פטריות, עגבניות, זיתים ושום, 32־69 שקל). לרגל חגי תשרי השיקו במקום "ארוחת חברים" המורכבת מלחם שום, שתי מנות עיקריות, פיצה משפחתית, קינוח וגזוז ב־199 שקל (עד 4 סועדים).

 

פיאנו פיאנו, קניון G יקנעם, 9121912־‭.04‬ ראשון־חמישי - ‭12:00‬ עד אחרון האורחים.

שישי - ‭8:30‬ עד אחרון האורחים. שבת - ‭09:00‬ עד אחרון האורחים.

 

קפה גן סיפור

 

 

קפה גן סיפור
קפה גן סיפור

 

קפה גן סיפור הוא מסוג המקומות ששמו לעצמם למטרה להיות מקום ידידותי לילדים. זה מתחיל מעיצוב המקום, הכולל בין השאר כיור נמוך מותאם לילדים, ומגיע עד תפריט ילדים מנוקד המכיל מנות שילדים אוהבים. במקום גם ספרייה עם ספרי ילדים שאפשר להקריא בכיף.

מה אוכלים כאן? מנות שידברו לכל המשפחה, ולצידן יציאות קצת יותר מתוחכמות, לטובת מי שמגיע בשעות הערב בהרכב זוגי. למשל, מנת ארטישוקים צרובים בשמן זית ושום על פולנטה גבינות (39 שקל), כדורי ריזוטו וגבינות ברוטב נאפוליטנה ופסטו (39 שקל), סלט סלמון חם בסגנון אסיאתי מוגש על קציצות סלמון אפויות (59 שקל), ועוד.

הצעירים שבחבורה לבטח יתלהבו מפיצה מרגריטה, או מאחת ממנות תפריט הילדים החביב, שנע בין אצבעות דג עם אורז לפסטה ברוטב אדום (שזכתה לשם הספרותי ההולם "מיץ פטל"). מנות הילדים, במחירים של כ־30‬ שקל, מגיעות בצלחת מצוירת, ויש גם דפי צביעה של קומיקס שיספקו גם הם דקות ארוכות של שקט.

 

קפה גן סיפור, פארק הרצליה (דרום הפארק, מול קניון שבעת הכוכבים) טלפון: 8850900־09. פתוח כל השבוע מ־8:00 עד 24:00. 

 

מקס ברנר

 

מקס ברנר
מקס ברנר

 

מסעדת מקס ברנר על שלל סניפיה היא קודם כל מקום למבוגרים שמרגישים ילדים, כאלה שירגישו לגמרי בנוח ללגום כוס שוקו מרוכז בכוס שמחבקים בשתי כפות הידיים, או ליהנות ללא בושה — ואף ללא נקיפות מצפון מהסוג הקלורי — מקינוח מושחת על טהרת השוקולד. ובכזה מקום מובן שהילדים גם מרגישים בבית.

אחרי שהם מתלהבים מצינורות השוקולד שמזרימים בכאילו את הנוזל הסמיך בין חלקי המסעדה, הם יצללו אל תפריט הילדים החביב, שמעוטר בציורים ובסיפורים ומנוקד לטובת הקוראים הצעירים. אחת המנות האחרונות שהצטרפה לתפריט הצעיר זכתה לשם הציורי "וופל פיצה עם זיתים של דודה ניצה וירקות שעושים שוויצה". זהו וופל מלוח עם רוטב פיצה, גבינת מוצרלה וזיתים ירוקים, שנראה כמו פיצה לכל דבר. הוא מוגש עם ירקות חתוכים ותירס מתוק, וניתן להזמין אותו גם כארוחת ילדים עם משקה שוקולד חם או קר (49 שקל). עוד בתפריט הילדים: קרפים עם רוטב שוקולד וסוכריות דובוני גומי, פיצה שוקולד (בצק פיצה עם נטיפי שוקולד לבן וחום וגם פיסות מרשמלו נמס) ועוד מנות מלוחות. אבל באמת - הגעתם למקס ברנר כדי לאכול משהו מלוח?

 

מקס ברנר, סניפים בתל־אביב (גם בנמל תל־אביב) פתח־תקווה, נתניה, הרצליה וראשון־לציון.

 

מסעדת טיטו

 

 

מסעדת טיטו
מסעדת טיטו

 

טיטו היא אחת המסעדות המשפחתיות בארץ. לא סתם העניקו לה קברניטיה, אנשי קבוצת מסעדות בנדיקט, את הכותרת Family Style Italian. היכל האוכל השמח הזה, שנפתח לאחרונה בגב קניון גבעתיים בואכה הפארק הגדול שבמקום, הוא כולו מחווה למסעדות האיטלקיות בניו־יורק של פעם, ומגישים בו רק מנות ענק שמוגשות למרכז השולחן. וכשאנחנו מדברים על מנות ענק, הכוונה למגש לזניה, קערת סלט ולקינוח עוגה שלמה. ממש כמו בבית.

התפריט מורכב ממנות מהקלאסיקה האיטלקית כמו קנלוני, ספגטי מיט בולס, צ'יקן פרמזן, ארנצ'יני פירות ים, ועוד. גם התמחור משפחתי, ומנת פסטה משפחתית תעלה 70־150 שקל, תלוי בסוג, וסלטי הענק עולים 50־80 שקל וישביעו גדוד. רוב המנות קולעות לטעם המשפחתי הממוצע, ויש גם אופציות קצת יותר מתוחכמות כמו כדורי ריזוטו מטוגנים על שרימפס וקלמרי עם עגבניות שרי ותרד, ברוטב שמנת ויין לבן (120 שקל למנה משפחתית). העניין המשפחתי ממשיך גם בקינוחים: כאן לא מזמינים קינוח אישי לכל סועד אלא מגש של טירמיסו, או גביע עצום של מוס שוקולד, וחולקים.

ומה קורה למשפחות שלא מצליחות להתמודד עם הכמויות? אל דאגה. ב־TITO לא זורקים אוכל ומקפידים על אריזה נאה כולל מדבקה ועליה הכיתוב: "ארוחת הצהריים של מחר". חמוד.

 

טיטו, ראשון־שבת 12:00־23:00. בימים ראשון־חמישי בין 12:00 ל־17:00 יינתנו 15 אחוז הנחה על כל התפריט. קניון גבעתיים. 7080631־03.

 

בורגר סאלון

 

בורגר סאלון
בורגר סאלון

 

לא קשה לנחש מה אוכלים במסעדה שעונה לשם בורגר סאלון. מה שכן קשה, זה להבין עד כמה המבורגר יכול להיות שונה מכל מה שחשבתם עד היום על הקציצה והלחמנייה. זה מתחיל, כנראה, במקורו של הבשר המשמש להכנתו — בחווה בלב עמק יזרעאל, שם מאמינים שבשר העגל אינו רק תוצר של הגזע שלו ושל הוריו, אלא גם של המזון שלו ואפילו של אישיותו. נתחי הבשר, בכל אופן, מגיעים למסעדה ארוזים ברשת, ללא מגע של ניילון, ושם נטחנים מול עיני הלקוחות והופכים לקציצות.

התפריט, כצפוי, הוא על טהרת ההמבורגר. WILD בורגר הוא שמו של ההמבורגר שמגיע במשקל 160 או 220 גרם (יש גם כפול, במשקל 320 גרם). שוחרי הבריאות יוכלו להזמין בורגר פרגית, הודו, סלמון ואפילו צמחוני. באגף התוספות שמעל — הכי מושחת לשדך לקציצה קוביות אסאדו מעושן. ומה ליד? צ'יפס, טבעות בצל, או סלט.

עוד מנה על טהרת הבשר והבצק שכדאי לשים אליה לב היא סלופי ג'ו — ג'בטה במילוי בשר טחון בתוספת בצל, פטריות ורוטב שמנת פלפלת. המחירים סבירים מאוד: 37 שקל להמבורגר ‭11־ו‬ שקל לתוספת. לילדים מציעים ארוחות ילדים ב־35 שקל: ארוחת בורגר ילדים 90 גרם עם צ'יפס ושתייה קלה, או ארוחת שניצלונים, צ’יפס ושתייה.

 

בורגר סאלון, רח' האלונים 2 קריית טבעון, בתחנת דלק פז, ויש סניפים נוספים. טלפון: ‭,1־700־705־715‬ שלוחה 1.שעות הפתיחה בכל ימות השבוע: ‭23:00־11:00‬

 

בלה

 

 

בלה
בלה

 

יש לכאורה משהו מנוגד בין המנות המעוצבות שמוציא מהמטבח של בלה השף עידן ליפשיץ — בוגר טוטו התל־אביבית — לבין החצר הענקית, עם הדשא ובריכת הדגים, שמשמשת להוצאת אנרגיה בקרב הסועדים הצעירים. אבל מתברר שהחיבור הזה דווקא עובד, ויש משפחות שלא מחפשות רק פאסט פוד.

בלה, בכניסה ליישוב בית שערים בעמק יזרעאל, נמצאת במרחק קטן מכביש 75 הסואן ומצליחה להשאיר בחוץ את שאון המכוניות ולספק מפלט הגון למטיילי האזור. לא מעט מנות מהתל־אביבית המפורסמת בה התמחה השף הגיעו עד העמק, בהן ניוקי ערמונים עם כמהין ומרווה (78 שקל) וגם פיצות מעולות (48 שקל)‬ במחווה ברורה ומוצלחת לאיטליה, ערש הולדתן. גם ההגשה מזכירה את המסעדה ששימשה כאם רוחנית, כמו חתיכות ארטישוק צרובות על הפלנצ'ה שמקושטות בפיסות עלים רעננים (52 שקל) ונראות כמו ציור. עם דגים, בשר ופסטות בתפריט, וגם כמה מנות ילדים מוצלחות וחביבות. ואחרי האוכל, אל תשכחו להוציא קצת מרץ במדשאות.

 

בלה, בכניסה למושב בית שערים, ראשון־חמישי מ־‭12:00‬ עד אחרון הלקוחות, שישי 11:00‬־‭17:00 ,15:30‬ עד אחרון הלקוחות, שבת ‭12:00‬ עד אחרון הלקוחות,‭04־9830730 ‬.

 

תטה

 

מסעדת תטה
מסעדת תטה

 

כמה קל לטעות במסעדה הממוקמת בתחת דלק. קחו למשל את תטה, המסתתרת בתחנת דלק קטנה בכניסה לפרדס חנה. מי היה מאמין שמאחורי החזות הזאת זורמות כאלה כמויות של אוכל.

"המנות אצלנו גדולות ה־20% מבמסעדות אחרות”, מכריז השף והבעלים ניר פרומר. “אני אוהב שיוצאים מפה עם קופסאות”.

הפינוק מגיע כבר בהתחלה, עת נוחתות על השולחן פוקצ'ה וצלוחיות קטנות של סלטים טריים ומצוינים. אחר כך מגיעות המנות, וממש כמו שמבטיח השף הגודל שלהן בלתי ממוצע בעליל. למשל, שניצל עגל שהוכן מנתח דקיק של סינטה ומתפרס הרבה מעבר לגבולות הצלחת. או ניקוי סלמון - כופתאות בצק תפוחי אדמה תוצרת בית, ממולאות עגבניות, מלוות בנתחי דג ורדרדים וטובלות ברוטב שמנת. מחירי העיקריות נעים סביב 70 שקל. לסועדים הצעירים הממתינים למנות שלהם יש לוח עם גירים שמאפשר להעביר את הזמן תוך כדי הפרעה למלצרים, ולפעמים יש גם מתקנים מתנפחים ברחבה שבחוץ.

מסעדת תטה. דרך פיק"א, כביש ‭,650‬ פרדס חנה־כרכור. 6376401־‭.04‬ פתוח: שני־חמישי ‭11:00‬־‭.18:00‬ שישי ושבת ‭11:00‬ עד אחרון הלקוחות.

 

 

מסעדת תטה
מסעדת תטה

 

ג'וליה בר אקספרס

 

 

ג'וליה בר אקספרס
ג'וליה בר אקספרס

 

את גלידה באר־שבע כולם מכירים בזכות הגלידה. והנה, בבאר־שבע, לצד הגלידה האהובה והמוכרת, נפתח מקום חביב וסימפטי בשם "ג'וליה בר אקספרס" המציע לצד הגלידה גם פיצות תוצרת בית. הבצק מוכן במקום מדי יום ועליו רוטב עגבניות טריות, בזיליקום ו־100 אחוז מוצרלה בתנור שמוציא כ־90 פיצות בשעה. כמו כן מוגשות במקום מנות נוספות מהמטבח האיטלקי, ביניהן: פסטה במגוון רטבים, סלטים ומאפים איטלקיים כדוגמת קלצונה ופוקצ'ה, והכל בטווח של 25־45 שקל לסועד. לקהל הצעיר המקום מציע "עסקית ילדים" - זו כוללת פיצה עם תוספות שילדים אוהבים (לבחירה כמובן), שתייה וכדור גלידה לקינוח ב־39 שקל בלבד.

 

ג'וליה בר אקספרס, ראשון־שבת 8:30־00:00 או עד אחרון הלקוחות. חיל הנדסה 1, באר־שבע (מתחם ביג), 6814555־08.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים