yed300250
הכי מטוקבקות
    ממון • 13.10.2016
    עסקי הקפה שנגמרו עם טעם מר

    מיזם קודם של שגיב קורן, שנחשב לרוח החיה מאחורי 'סמארט וואי', השאיר אצל לא מעט אנשים טעם מר, ולא בגלל שמדובר היה בעסק למכירת קפסולות קפה.

     

    ב-2012 עמד קורן בראש חברת 'שיא מקסימום', נגדה עלו טענות קשות מצד לקוחות. חלקן פורסמו ב"ממון", בכתבתה של שושנה חן, ביולי 2012. בין השאר עלו טענות כי החברה החתימה לקוחות על חוזים של אלפי שקלים בדרכים ערמומיות, לא איפשרה לבטל עסקאות בפחות מ-14 יום מרגע החתימה על ההסכם, וכי תנאי התשלומים השתנו לרעת הלקוחות, וזאת לפי גחמות החברה. ב'שיא מקסימום' הדפו אז את הטענות ואמרו כי הם מסבירים ללקוחותיהם את כל הפרטים הרלבנטיים, וכי צורת התשלומים נקבעת לפי בקשות הצרכנים, ובמידה שמתגלות טעויות - הם מתקנים את המצב.

     

    לצד הטענות הוגשו באותה שנה שלל תביעות משפטיות נגד החברה. אליהו נעים מנתניה הגיש לפני כשלוש שנים וחצי תביעה נגד החברה בבית המשפט לתביעות קטנות בנתניה בגובה 2,435 שקל. נעים סיפר בכתב התביעה שהקשר עם החברה נוצר כשיום אחד צילצל הטלפון שלו והוא התבשר ששמו עלה בהגרלה מתוך ספר הטלפונים, ושהוא מקבל במתנה מכונת קפה. למחרת הגיע נציג מהחברה לביתו ושיכנע את נעים לרכוש דרך החברה קפסולות קפה בעלות של 87 שקל ל-36 חודשים. אלא שכאשר למחרת התחרט וביקש לבטל את העסקה, גילה שהדבר לא אפשרי. בדיון בבית המשפט, שהתקיים כמעט שנה לאחר הגשת התביעה, נציגי 'שיא מקסימום' לא התייצבו. בית המשפט קיבל את התביעה וחייב את החברה בפיצוי של 2,090 שקל. בשיחה שקיימנו השבוע עם נעים הוא סיפר כי עד היום לא קיבל את הכסף. "לא הצלחתי למצוא את החברה", הסביר.

     

    גם רחל ואביתר יהודה ממושב עמקה תבעו את החברה, לאחר שחתמו לדבריהם על חוזה לרכישת קפסולות קפה ל-3 חודשים, אך גילו מאוחר יותר לטענתם שהתחייבו בעצם ל-36 חודשים בעסקה שהיקפה עולה על עשרת אלפים שקל. "לא מן הנמנע לציין כי עסקה מוטעית ו/או עוקצנית ו/או רמאית זו לעולם לא הסכימה לה התובעת, וכי היא פרי דמיונו ו/או תחכומו השיטתי והמקצועי במרמה של הטכנאי, שליחה של הנתבעת לשם עקיצה של אנשים", נכתב בכתב התביעה. בחברה אפילו לא טרחו להגיש כתב הגנה, ובאפריל 2013 חייב אותה בית המשפט בפיצוי של כ־11.5 אלף שקל. גם במקרה הזה הכסף לא חזר לבני הזוג עד היום. "הצלחנו לעצור חלק מהתשלומים לחברת האשראי, אבל את החברה לא הצלחנו למצוא, ולא קיבלנו עד היום את הפיצוי. נפלנו, אין מה לעשות", אמרה לנו השבוע רחל יהודה.

     

    כשעימתנו את קורן עם הפרטים, הוא ענה כי אינו מודע לשתי התביעות המוזכרות. "אין לי בעיה לעשות משפט חוזר", הדגיש. הוא גם הדף את הטענות לפעילות לא כשרה של החברה שניהל. "איך עסקה יכולה להיות לא כשרה כשאני שם לבן אדם מכונה בבית? אני לא אומר שהעבר שלי הוא קל. אנשי עסקים מתרסקים במיליונים וחייבים לנושים מיליוני שקלים, עושים פשיטת רגל אישית ואומרים ביי־ביי. אני מעולם לא עשיתי פשיטת רגל אישית ושילמתי את כל החובות, מעל 700 אלף שקל, לכל מי שהייתי חייב לו".

     


    פרסום ראשון: 13.10.16 , 15:36
    yed660100