שגריר של רצון טוב

הוא עזב באומץ את האולם כשאונסק"ו הצביע שאין זיקה בין היהודים להר הבית, ניסה לארגן הצבעה חוזרת — ושילם מחיר • בעקבות התנהלותו זומן אנדרס רומר סלומיאנסקי, השגריר היהודי־מקסיקני, לשיחת הבהרה בארצו

נגד הזרם, בלי פחד. בכל כוחו ניסה שגריר מקסיקו באונסק"ו, אנדרס רומר סלומיאנסקי, לערוך הצבעה נוספת על ההחלטה שלפיה אין זיקה בין העם היהודי להר הבית ולכותל המערבי. אבל המאבק נכשל, והשגריר המקסיקני־יהודי אף נקרא בעקבות התנהלותו לשיחת הבהרה בארצו.

 

ההצבעה התקיימה בשבוע שעבר בעקבות הצעה של אלג'יריה, מצרים, לבנון, מרוקו, עומאן, קטאר וסודאן — ונכלל בה גם גינוי לישראל על "הפרת הסטטוס קוו בהר הבית", דרישה לפיקוח על האתרים הקדושים והצהרה שלפיה "קבר רחל ומערת המכפלה הם חלק מפלסטין".

 

סלומיאנסקי, שככל הנראה הונחה על ידי שלטונות ארצו להצביע בעד, העדיף לצאת מהאולם והשאיר את ההצבעה לנציג אחר של ארצו. הוא אף שקל להתפטר, אך לאחר התייעצות עם שגרירים ממדינות אחרות החליט להישאר. בסופו של דבר הצביע רוב גדול של 24 נגד שש בעד ההצעה. ההחלטה עוררה זעם ותסכול בירושלים, אף כי אין לה תוקף מעשי כלשהו אלא הצהרתי בלבד.

 

בעקבות לחץ של כמה מדינות מערביות שינתה מקסיקו את הצבעתה מנגד לנמנעת, זאת בנימוק שמדובר בהחלטה לא מאוזנת. סלומיאנסקי מצידו ניהל מערכה נפרדת וביקש לקיים אתמול הצבעה נוספת — בתקווה שמדינות נוספות ישנו את דעתן.

 

הר הבית | צילום: רויטרס
הר הבית | צילום: רויטרס

 

 

מאמציו נכשלו, ובסופו של דבר לא התקיימה אתמול הצבעה מחודשת — והחלטת אונסק"ו על "היעדר זיקה בין העם היהודי להר הבית ולכותל" נותרה תקפה. בעקבות התנהלותו נקרא השגריר לשיחת הבהרה בארצו.

 

וקצת על השגריר האמיץ: הוא בן 52, בעל דוקטורט בניהול ציבורי מאוניברסיטת ברקלי. הוא כתב כמה ספרים בנושאים שונים כמו חוקה, מלחמה בפשע, טרור וגם כדורגל.

 

שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, העלה סטטוס בפייסבוק שאליו צירף תמונה שלו עם סלומיאנסקי בסוכה בשגרירות ישראל בפריז, הודה לו על "עמדתו האמיצה ויושרו" והביע הערכה על התנהגותו. "היה זה מאוד מרגש עבורי מבחינה אישית כשראיתי אותך עוזב את החדר בעת ההצבעה, כדי להימנע באופן אקטיבי מלהצביע נגד מצפונך", כתב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים