טרנד מתחמי האוכל מגיע לבית ציוני אמריקה בת"א
המסעדן צביקי עשת פותח במרכז התרבות הוותיק את 'אמריקה' – מתחם של מסעדות, ברים, בית קפה וקונדיטוריה
גם בית ציוני אמריקה הופך למתחם אוכל: ל"ידיעות אחרונות" נודע כי המסעדן צביקי עשת, בעלי המסעדה היוונית 'גרקו' והביסטרו הצרפתי 'גרינברג' באזורי חן, "משתלט" על המקום.
בית ציוני אמריקה הוקם ברחוב אבן־גבירול בתל־אביב בשנות ה־50 על ידי ההסתדרות הציונית כמרכז תרבות. עשת יקים בקומת הקרקע מתחם אוכל בהשקעה של מיליוני שקלים. המתחם, שייקרא "אמריקה", יכלול מסעדות, ברים, בית קפה וקונדיטוריה שיפעלו תחת הקונספט של אוכל אמריקאי ובאווירת הסוהו בניו־יורק. הפתיחה מתוכננת לינואר. הבן אורי עשת יהיה פעיל בפרויקט.
צביקי עשת חתם בשבוע שעבר על הסכם השכירות של המקום מול בעלי הבניין, מעצב האופנה אלי טהרי – ישראלי לשעבר שחי בניו־יורק ורכש את המבנה לפני כעשור מידי ההסתדרות הציונית. עשת מתכוון לשכור בהמשך גם את הקומה השנייה.
במקביל, נסגרה בשבוע שעבר המסעדה 'מרתה' והבר 'תומא' ייסגר במוצאי שבת. במקום מרתה תיפתח מסעדת 'אמריקה' עם אוכל בסגנון ניו־אורלינס, עם הופעות חיות בלילה. בחזית הבניין תפעל 'אמריקן בייקרי' לדברי מאפה ובגינות יפעלו בר מקסיקאי ובית קפה.
צביקי עשת, בנו של צלם האופנה מולה עשת, חזר לפני 8 שנים מניו־זילנד ופתח את גרקו במרכז המסחרי של אזורי חן. בהמשך השתלט על כל המתחם, שם הוא מפעיל את המסעדות 'גרינברג' ו'גרקו', גלידרייה ופיצרייה, יחד עם שותפו, השף אליאב גולדנברג, שמופקד גם על פרויקט אמריקה. עשת גם הוציא ספר בישול יווני.
עשת לא חושש מריבוי המסעדות, הברים ומתחמי האוכל: "אני כבר גדול ולא פוחד. נכון ששוקי האוכל מגמגמים וקשה למצוא שוכרים, אבל אני, לעומתם, לא תלוי באיש".
במקביל, עשת מקדם הקמת מתחם אוכל במלון החדש 'פאבליקה', שהקים ראובן אלה בהרצליה ובשותפות עם איסתא. המלון יושק בחודש מאי.

