"היה לנו מפגש שכלל יסודות של חיזור. לא חשבתי שמדובר בהטרדה מינית"
ארי שביט מ"הארץ" הוא "העיתונאי הישראלי" שכתבת ה"ג'ואיש ג'ורנל" דניאל ברין טוענת שתקף אותה מינית • "היום אני מבין בצער שפירשתי באופן שגוי לחלוטין את האינטראקציה בינינו", אמר אמש • במקביל העביר לברין באופן אישי התנצלות • "הוא תפס כמו חיה בראשי ומשך אותי אליו", סיפרה ברין ל"ידיעות אחרונות", "על רקע פרשיות טראמפ החלטנו שעכשיו זה זמן טוב לטפל בזה"
לוקח אחריות: ארי שביט, עיתונאי "הארץ", הגיב אמש לדברים שפירסמה כתבת ה"ג'ואיש ג'ורנל" דניאל ברין, שלפיהם הוא תקף אותה מינית במהלך ראיון עיתונאי בבית־מלון בלוס־אנג'לס.
"לפני יותר משנתיים וחצי, בפברואר 2014, פגשתי את גברת דניאל ברין לשיחה בלוס־אנג'לס", כתב שביט בהודעה שמסר. "היום אני מבין, בצער, שפירשתי באופן שגוי לחלוטין את האינטראקציה בינינו באותה פגישה. עד שקראתי השבוע את המאמר שאותו פירסמה, חשתי שהיה לנו מפגש ידידותי שכלל, בין היתר, גם יסודות של חיזור. לרגע לא חשבתי שמדובר בהטרדה מינית. אבל את מה שאני ראיתי כחיזור, ברין ראתה כהתנהגות לא הולמת ואף מטרידה מצידי.
"כמי שמכבד כל אישה וכל אדם, וכמי שסולד מהטרדות מיניות, אני מתנצל מעומק ליבי על אי־הבנה זו. לא התכוונתי לעשות דבר שאינו מקובל על גברת ברין, ובוודאי שלא הייתה לי כל כוונה לגרום לה תחושת אי־נוחות או לפגוע ברגשותיה". מקורבים לשביט אומרים כי בנוסף הוא העביר מסרים של התנצלות לברין עצמה.
בטור בעיתון היהודי ה"ג'ואיש ג'ורנל" טענה ברין כי "עיתונאי ישראלי בכיר" ניסה לנשק אותה, כפה עליה להתחבק איתו והציע לה לעלות איתו לחדרו. "ברגע שהגעתי והנחתי את הטייפ על השולחן הוא התחיל לשאול שאלות אישיות שגרמו לי אי־נוחות", סיפרה, "אבל לא חששתי. הוא דמות מוכרת, נשוי עם ילדים. אחרי שעניתי על השאלות הוא נע לעברי, תפס כמו חיה בחלק האחורי של ראשי ומשך אותי אליו".
ברין סיפרה כי הרחיקה את ראשה מהעיתונאי כדי להימנע מנשיקה. "אני לא מבינה", אמרה לו, "אמש, כשדיברת מול אנשים, סיפרת כמה אתה אוהב את אשתך". לדבריה, הוא אמר כי "יש לי סידור עם אשתי". בהמשך הציע לה לעלות לחדרו והסביר: "אנחנו לא חייבים לעשות סקס, אני רק רוצה לתת לך חיבוק". בשיחה ראשונה עם התקשורת הישארלית, שפורסמה אתמול ב"ידיעות אחרונות", הוסיפה ברין כי למחרת האירוע שביט שלח לה מסרון שבו כתב: "איפה את, נעלמת?"
אמרה אתמול שלא תיארה לעצמה איזה רעש תעורר הכתבה בישראל. "המטרה שלי לא הייתה לחשוף את האדם המסוים הזה. באותה מידה זה היה יכול להיות מישהו אחר", סיפרה אמש ל"ידיעות אחרונות". היא הדגישה שיותר מהכל רצתה למקד את תשומת הלב הציבורית בתופעה של הטרדה מינית של נשים — דווקא עכשיו, בעקבות מבול ההאשמות נגד המועמד הרפובליקני לנשיאות דונלד טראמפ. "חשבתי שמקסימום אנשים שיקראו את הכתבה יפנו אליי בבית־הכנסת וירצו לדבר איתי עליה — אבל לא יותר מכך", אמרה.
ברין הוסיפה: "אני זוכרת שדיברתי עם העורכים שלי על מה שקרה והייתי נסערת מאוד. לאחר התייעצות החלטנו שעכשיו זה זמן טוב לטפל בנושא הזה, והרגשנו שהדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא דרך הפרספטקיבה של הניסיון האישי שלי והחוויה המסוימת הזאת. ההתמקדות בזהותו של האדם המסוים תהיה הסחת דעת מוחלטת מהסוגיה שעליה אנחנו באמת צריכים לדבר, שהיא תקיפה מינית ואלימות מינית. עיסוק בזהות האדם יעשה שירות רע לנושא. אני מתחרטת שנתתי תיאור כלשהו של האדם שהוביל לזיהוי שלו. אילו הייתי כותבת זאת שוב הייתי נמנעת לחלוטין מלהזכיר כל פרט לגבי האדם הזה".
ברין, בשנות ה־30 לחייה, נחשבת לכתבת רצינית ומוערכת. הבלוג שלה, Hollywoodjew ("יהודי־הוליוודי") — שבו היא מראיינת יהודים מובילים בתעשיית הקולנוע — זכה פעמיים בפרס העיתונות של דרום קליפורניה והוכתר כבלוג הטוב ביותר. בין המפורסמים שברין ראיינה נמנים השחקן והסטנדאפיסט לארי דיוויד ("תרגיע") והמפיק ג'פרי קצנברג, מנכ"ל אולפני דרימוורקס. בימים האחרונים מתפרסם בבלוג ראיון שערכה עם עילית זקצר, במאית הסרט "סופת חול".
האם שביט יופיע הערב בפאנל ב"שישי"? | רז שכניק
בערוץ 10 מתלבטים לגבי המשך דרכו של ארי שביט בפאנל תוכנית "שישי" של איילה חסון.נוסף על עבודתו בעיתון "הארץ", שביט הוא משתתף קבוע בפאנל ב"שישי". אתמול ביקשו בהנהלת הערוץ הסברים משביט לטענותיה של ברין, והיום צפויה להתקבל החלטה לגבי השתתפותו הערב בתוכנית. "אם יתברר ששביט עשה את המיוחס לו, הוא לא ימשיך אצלנו", אמר גורם בערוץ.
מחדשות 10 נמסר בתגובה: "נמשיך לברר מול שביט את הנושא". בעיתון "הארץ" סירבו אתמול להתייחס לסוגיית המשך הופעתו וכתיבתו בעיתון.

