המסלול המהיר: 5 קטנות על ניו־יורק
אטרקציות: כתיירים בתפוח הגדול לא חסרות נקודות עניין שאפשר ושווה להעביר בהן את היום - מוזיאונים, תצפיות ואפילו שיט סביב העיר. מה שכן, להעביר את היום בתור לקופות הכרטיסים בכל מקום זה לא ממש נחמד, במיוחד לא לנו, הישראלים קצרי הרוח. ההמלצה שלנו: לקנות מראש City Pass דרך האינטרנט, ל־3 עד 6 אטרקציות לבחירתכם, ובכך לחסוך זמן ותורים מיותרים. אל דאגה, אתם ממש לא צריכים לבחור מראש את האטרקציות, אלא פשוט לקנות כמות וכשמגיעים לכניסה להציג את הברקוד שנשלח אליכם לסמארטפון. חשוב לציין שבמוזיאון ההיסטוריה עדיין תצטרכו לעמוד בתור כדי לקבל כרטיסים, אך ברוב המקומות תקבלו עדיפות ותור מקוצר, מה שבהחלט משדרג את החוויה (במיוחד להורים עם ילדים חסרי סבלנות) www.citypass.com/new-york.
תרבות: עוד דרך נחמדה לחסוך זמן ותורים ולקבל שירות VIP היא דרך אפליקציית TodayTix, המאפשרת לרכוש כרטיסים למופעי ברודוויי (ואוף־ברודוויי) במחירי הרגע האחרון ולקבל אותם במעטפה בכניסה לאולם מנציג החברה - בלי לעמוד בתור ובלי סיכונים מיותרים. השימוש באפליקציה עצמה קל ונוח, ומלבד ניו־יורק שווה לשמור אותה על המכשיר ליעדים נוספים כמו לוס־אנג'לס, שיקגו ולונדון.
מסעדה: להבליט מסעדה אחת בניו־יורק זה חטא נוראי, שכן העיר הזו מפוצצת במסעדות מצוינות שראויות לגיליון שלם, אבל אם בחוויה הכללית עסקינן, אז הרשו לנו לכוון אתכם למסעדה האיטלקית המעולה בצ'לסי מרקט – RANA – המגישה תפריט מגוון שההיילייט בתוכו הוא ארוחת טעימות של 3־5 מנות פסטה שונות לבחירתכם ( Pasta Journey) המוגשות אחת אחרי השנייה לשמחת כלל הסועדים במחירים שבין 32 ל־49 דולר לאדם. המנות טעימות, טריות ומשביעות למדי. את הקינוח שווה לשמור לדוכני הגלידות והמתוקים הפזורים ברחבי השוק עצמו. www.rananyc.com
.
בר: לא משנה אם אתם מגיעים בשקיעה או בשעות הקטנות של הלילה, תמיד כיף לבלות ב־Le Bain (האמבט) שבגג מלון 'הסטנדרד' במתחם ה־meat packing, לא רחוק מהצ'לסי מרקט. הנוף משגע, המוזיקה מעולה (עם די ג'ייז בינלאומיים מתחלפים), ובין שני המפלסים של המקום (בתחתון יש ג'קוזי לוהט וענק) מסתובבים כל האנשים היפים והנכונים של ניו־יורק. תפריט האלכוהול סטנדרטי אך איכותי, והשירותים (יוניסקס) מעוצבים כמו ריזורט אקזוטי הכולל קולות של ציוצי ציפורים ברקע. מומלץ לצעירים ולצעירים ברוחם בלבד.
www.standardhotels.com/new-york/features/le-bain.
מלון: לאור העובדה שלאחרונה נכנס לתוקפו החוק המטיל קנסות והגבלות על משכירי הדירות דרך אתר airbnb, חזרו המלונות של ניו־יורק להיות האופציה המרכזית ללינה בעיר (אלא אם כן בורכתם בקרובי משפחה וחברים עם חדרי שינה פנויים וכישורי אירוח), וכמו כל דבר אחר בתפוח הגדול גם המלונות יקרים מאוד וכדאי לערוך כמה שיותר השוואות מחירים וסקרי שוק. מה שכן, שווה לבדוק את מותג־הבת של רשת Marriot, שנקרא Residence Inn, במרכז מנהטן (148 East 48th Street) המציע חוויית אירוח משודרגת במחיר סביר יחסית למנהטן (כ־1,000 שקל ללילה לזוג, תלוי בעונה). החדרים עצמם גדולים ומרווחים וכוללים אפילו מטבחון קטן ומאובזר, והאירוח עצמו כולל ארוחת בוקר, אינטרנט אלחוטי חופשי, חדר כושר פתוח 24 שעות, חדר כביסה, ועוד. המלון ממוקם באיזור מרכזי, מרחק הליכה מהשדרה החמישית, הסנטרל פארק וטיימס סקוור, והצוות עצמו שירותי ואדיב.
www.marriott.com/hotels/travel/nycha-residence-inn-new-york-manhattan-midtown-east.

