שתף קטע נבחר
 

פיצה ביתית, מהירה וקלה

חזרתם מיום ארוך ובא לכם פיצה? לא צריך להזמין. מערבבים בדקות בצק מהיר, מוסיפים רוטב עגבניות וציפויים ומתענגים על הטעם ועל הריח שמסתובב בבית

אף אחד לא יכול לסרב לפיצה שזה הרגע יצאה מהתנור, וזה יכול להיות בהחלט התנור הביתי. חזרתם מיום עבודה ומתחשק לכם להזמין פיצה, כי לא הספקתם להכין אוכל, כי כולם פתאום קולטים שהשגרה באמת כבר כאן ומחפשים אוכל מנחם? אל תתקשרו לפיצרייה. תכינו לבד בבית. בלי שמרים, בלי תנור מיוחד, הכי קל והכי מהיר בעולם.

 

המרכיבים:

 

לבצק:

 

שלוש ורבע כוסות קמח

 

1 כפית מלח

 

1 כפית אבקת אפייה

 

1 כפית סודה לשתייה

 

כוס ורבע רוויון; או חלב + 1 כף מיץ לימון

 

רבע כוס שמן זית

 

לציפוי:

 

1 כמות רוטב עגבניות מוכן

 

2 1/2 כוסות גבינת מוצרלה, מגוררת

 

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

מלח, פלפל שחור

 

אורגנו  

 

אפשרויות: 

 

עגבניות פרוסות, רבעי לבבות ארטישוק משומרים מוחמצים (מקופסת שימורים או מצנצנת), פרוסות בצל סגול

 

אפשרויות להגשה:

 

רוקט או ארוגולה טריים, מתובלים במעט מלח, פלפל ושמן זית

 

ההכנה:

 

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים את התבנית בשמן זית.

 

2. שמים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ויוצרים במרכז גומה. יוצקים 2/3 מהרוויון (קצת פחות מכוס) או מהחלב עם מיץ הלימון לתוך הגומה, ובעזרת האצבעות אוספים את הקמח משולי הקערה ולשים לבצק גושי. אם הבצק שמתקבל יבש, מוסיפים את שאר הרוויון; ואם הוא לח, לא מוסיפים. הבצק אמור להיות רך ולח למגע, אבל לא ממש נוזלי. אם הוא נוזלי, מוסיפים קצת קמח. מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ויוצקים את שמן הזית.

 

3. אופים 25־30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור (לא מכבים).

 

4. מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, מפזרים את הגבינות ואפשר גם לפזר עגבניות, ארטישוק או בצל סגול – כולם או אחד מהם. מתבלים במלח ופלפל ובאורגנו. אופים 5־7 דקות עד שהגבינות נמסות. מוציאים מהתנור ומגישים. אם רוצים להגיש עם רוקט או ארוגולה, מפזרים אותו/ה מלמעלה.

פורסם לראשונה 30.10.16, 19:20

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים