חגיגת שכר אקדמית

דוח של הממונה על השכר באוצר: מתוך 5 הגופים עם חריגות השכר הגבוהות במשק, 4 הן אוניברסיטאות • ב־9% מהגופים הציבוריים נמצאו חריגות שכר

האוניברסיטאות נמצאות בראש חריגות השכר בגופים הציבוריים. כך עולה מדוח של הממונה על השכר והסכמי עבודה באוצר, יוסי כהן. הדוח כולל פירוט של חריגות השכר בגופים הציבוריים ב־2014.

 

חריגות השכר ב- 2014-2012
חריגות השכר ב- 2014-2012

 

את רשימת חריגות השכר מובילה אוניברסיטת תל־אביב עם 41 חריגות ואחריה עיריית תל־אביב עם 28 חריגות, האוניברסיטה העברית עם 16 חריגות, אוניברסיטת חיפה עם 9 חריגות ואוניברסיטת בר אילן עם 8. לפי הדוח, ב־9% מהגופים הציבוריים קיימות, לכאורה, חריגות בשכר: 66 מתוך 719 גופים חרגו לכאורה ב־2014.

 

המגזר עם שיעור החריגות לכאורה הגבוה ביותר הוא הגופים הנתמכים מתקציב המדינה. רוב הגופים החורגים לכאורה הם מוסדות להשכלה גבוהה.

 

חריגת שכר היא עליית שכר של בעל תפקיד או מקבל שכר גבוה בגופים הציבוריים, בשיעור העולה על שיעור העלייה של המקביל לו במגזר הממשלתי בתוספת של 5%.

 

ועד ראשי האוניברסיטאות: "תנאי השכר של בעלי התפקידים באוניברסיטאות נקבעו על בסיס החלטות של שלוש ועדות ציבוריות ואנו ממלאים בקפדנות אחר הוראות אלו. הוועד הסדיר לא מכבר מול הממונה על השכר באוצר את נושא שכר הבכירים כך שכלל תנאי השכר במערכת אושרו במטרה למנוע חריגות שכר".

 

כהן: "הדוח מצביע על חיסכון של למעלה מ־130 מיליון שקל ב־2015 וחיסכון של כמיליארד שקל ב־3 השנים האחרונות, בעקבות פעילות יחידת האכיפה". סגנית בכירה לממונה על השכר וראש יחידת האכיפה, אתי גבאי־מורלי: "מעבר לחיסכון, יוצרת יחידת האכיפה הרתעה משמעותית".

 

gadl@yedioth.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים