כלה דרכה
בדרך מסטודיו באשדוד לשבוע האופנה לכלות בניו־יורק עברה ענבל דרור, המעצבת הישראלית בוגרת שנקר, במוקדי הגלאם והקוטור בעולם: ביונסה מופיעה כשהיא לבושה בשמלות שלה וגם נעמי ווטס, איוונקה טראמפ ובר רפאלי הן לקוחות קבועות. דרור, אגב, התחתנה בג'ינס: "אני לא לובשת שמלות אף פעם, וגם לא לובשת את השמלות שאני מעצבת"
רגע לפני שמתחילה תצוגת שמלות הכלה שלה באחד האולמות האלגנטיים בקרנגי הול הניו־יורקי, במסגרת שבוע האופנה לכלות שהתקיים כאן לא מזמן, המעצבת ענבל דרור משתוקקת לסיגריה. סיגריה, והאפשרות להרפות במשך כמה דקות את שרירי הפנים, לנוח קצת מהחיוכים המקצועיים ההכרחיים ואם אפשר היה, גם לרדת מהעקבים האימתניים שאיכשהו אפילו איתם היא מתנועעת בקלילות ובתזזיתיות האופייניות לה. כשאנחנו מצליחות לחמוק יחד לטובת אתנחתת ניקוטין קצרה, מקפידה דרור למצוא פינה שקטה, כזאת שבה קטנים הסיכויים שמישהו מה"חשובים" יראה אותה, יתפוס אותה בקלקלתה האנושית כל כך.
הפער העצום בין שמלות הכלה והערב המפוארות שהיא מעצבת, לבין העדפתה האישית הנחרצת לג'ינס וסניקרס ("ושום איפור, זה בזבוז זמן"), בין הפיכתה לאושיית עיצוב בינלאומית מוערכת ומוכרת לבין הצניעות שלה והרצון להישאר נחבאת אל הכלים, הוא הסיפור של ענבל דרור, הסינדרלה מאשדוד. "אני בכלל התחתנתי בג'ינס, בחוות סוסים", היא מספרת, "לא הייתה לי משיכה לשמלת כלה כי זה לא אני. אני לא לובשת שמלות אף פעם ולא הייתי לובשת את השמלות שאני מעצבת", היא מוסיפה בחיוך הרחב שהוא סימן ההיכר שלה.
מה?!
"אבוי למי שמעצב בגדים במחשבה על עצמו ולעצמו. אני מאוהבת במה שאני עושה, והתאהבתי בזה מהרגע הראשון, אבל אני מרוכזת בלעשות אנשים אחרים יפים, בלשמח".
דרור (40), נשואה ואמא גאה לשניים, למדה בכלל חמש יחידות פיזיקה ומתמטיקה בתיכון והייתה תלמידה מצטיינת. לכן, כשהחליטה לגשת לבחינות הקבלה לשנקר ("נמשכתי לאמנות ולעיצוב", היא מסבירה), הורדו הדגלים בבית לחצי התורן כהגדרתה, והוריה, שקיוו שבתם המוכשרת תעשה קריירה מצליחה כרואת חשבון, היו מאוכזבים מאוד.
אלא שדרור סיימה את הלימודים בהצטיינות, נסעה לשלוש שנים של התמחות באיטליה בבית האופנה של מעצב העל רוברטו קוואלי וכשחזרה החלה לעצב שמלות כלה מבית הוריה, באשדוד. אחרי שהקימה את המותג שנושא את שמה, התחילה להלביש כוכבות ואייקוניות אופנה מהעולם, בהן השחקנית נעמי ווטס, ג'וליאנה רנסיק שהנחתה את טקס הגראמי עם שמלה בעיצובה, איוונקה טראמפ שהתחתנה עם שמלה שלה, השחקנית גבריאלה ווילד וכמובן ביונסה, שלטקס הגראמי בפברואר האחרון לבשה שמלת תחרה מקולקציית 2016 בעיצובה של דרור ואחרי שהתלהבה מהסגנון, ביקשה מהמעצבת האשדודית שמלות קאסטם־מייד שילוו אותה בסבב ההופעות הנוכחי שלה. בארץ, עיצבה דרור שמלות ליום ההולדת ולחתונתה של בר רפאלי, לריטה, רותם סלע, לירן כהנר, שירלי בוגנים, שרון גניש, מרינה קבישר ואחרות.
ההשראה, מספרת דרור, מגיעה בדרך כלל בשעות הלילה, כשהיא יכולה סוף־סוף ליהנות מהשקט. "יש לי סקץ' בוק צמוד למיטה וכשעולה לי רעיון אני מציירת אותו, גם אם זה באמצע הלילה, ולמחרת מתחילה ללטש אותו. אני נותנת לזה לשקוע ואז חוזרת אליו לחדד ולתת את השייפ והסטייל".
אל התצוגה האחרונה בשבוע האופנה לכלות בניו־יורק הגיעה דרור מנוסה – זו כבר הפעם השלישית שהיא מציגה במסגרת היוקרתית הזאת. בשנים הקודמות נבחרה על ידי הווג הצרפתי לאחת מעשרת מעצבי האופנה הגדולים בעולם (לשנת 2014), ושמלת כלה שלה נבחרה על ידי הווג האמריקאי לאחת מ־15 שמלות הכלה המיוחדות ביותר ב־2015.
ענבל דרור אינה מעצבת שמלות הכלה הישראלית היחידה שעושה חיל בעולם – גם השמלות שמעצבים אלון ליבנה, מירה צבילינגר, גליה להב, ליהי הוד וריקי דלאל מעוררות עניין רב ונמכרות בהצלחה. הן מתוחכמות ומעניינות יותר מאלה המעוצבות בידי מעצבים אמריקאים ואירופאים, סקסיות יותר ובזכות הרשתות החברתיות גם נגישות יותר.
החברה שבראשה עומדת דרור מעסיקה כ־270 עובדים בארץ ועוד כ־35 ברחבי העולם והקולקציות שעליהן היא שוקדת יומם וליל משווקות ונמכרות ביותר מ־75 בוטיקים וסלוני כלות בעולם, וכמובן בחנות הדגל בתל־אביב.
לא מפתיע, אם כך, שלמחרת התצוגה, כשאנחנו נפגשות לצורך קיום הראיון, קשה לשלוף את דרור מהשואו־רום שאליו עולים לרגל קניינים מקוריאה ומצרפת, מארצות־הברית ומאוסטרליה, ומציגים לה תמונות של כלות ממדינותיהם בשמלותיה, מבקשים להצטלם איתה (והיא נענית בחום) ועוטפים אותה במחמאות.
יש הבדל בין הכלות הישראליות לכלות בהונג קונג או באנגליה?
"לא ממש. מי שמגיעה אליי מגיעה כי היא ראתה את הקולקציה ואהבה אותה, ואז הדרישות די דומות. מה שכן, אלה שאינן ישראליות מאוד מתלהבות כשהן רואות אותי כי מבחינתן זה מותג שמגיע מרחוק, ואילו בארץ – הכלות מבינות שאני בגובה העיניים, הן מופתעות מזה שאני קטנטונת וקפיצית וצוחקת איתן ומרגישות בבית".
מה שהיא עצמה לא כל כך מרגישה בניו־יורק, למרות אהבתה לעיר והעובדה שמשפחות יהודיות המתגוררות שם עושות כמיטב יכולתן כדי לפנק אותה. "הייתי פה בערב ראש השנה, והכי מבאס להיות רחוקה מהמשפחה בערב חג", היא מודה, "אבל אירחו אותי פה אנשים טובים. זכיתי, ויש לי בעל מפרגן שאין כמוהו עם הילדים כך שרגשות אשם אין לי, רק געגועים".
בהופעה של ביונסה בלונג איילנד, שאליה הוזמנה על ידי הזמרת עצמה במהלך שהותה בניו־יורק, היא נהנתה בעיקר מתגובת הבנות הצעירות המקומיות שפגשה בכניסה לארנה, להן העניקה שניים מכרטיסי הכניסה למתחם ה־VIP שקיבלה. "אני מבינה שזה גדול שכוכבת כמו ביונסה מופיעה עם שמלות שאני עיצבתי, אבל לא הכרתי אף שיר שם, אני יותר בעניין של פינק פלויד", אומרת דרור וצוחקת.
בכלל, מינגלינג ופאסון אינם הצד החזק שלה, לכן, היא אומרת, לא מפתה אותה לעבור לתל־אביב. "גדלתי באשדוד ושם טוב לי, וטוב לילדים שלי, ואני קרובה למשפחה וזה מה שחשוב. אני לא אוהבת להתערבב במסיבות, להראות את עצמי יותר מדי, אז נוח לי להיות רחוקה. כל עוד אני באשדוד אנשים מבינים ולא נעלבים כשאני לא מגיעה לאירועים שאליהם אני מוזמנת. אני אוהבת את חיי כמו שהם – לקום מוקדם בבוקר, לבשל לילדים צהריים, לצאת לים לגלוש או לרוץ ואז להיות בסטודיו עד הערב ולחזור הביתה".
מהנסיעות בעולם את נהנית?
"כשאני נוסעת לעבודה, עם כל הכיף והפינוקים והיופי, אני לחוצה, כי השקיעו בי ואני רוצה שהכל ייצא מושלם. הלימוזינה והחדר המפואר במלון זה נחמד בשנייה הראשונה ורגע אחר כך זה כבר לא מעניין. אני הכי נהנית כשאני נוסעת עם המשפחה ועם חברים".
ואמנם, בימים אלה עומדת דרור בפני יציאת קולקציית הסקנד־ליין שלה לאוויר העולם, הכוללת ז'קטים, מכנסיים ושמלות שאפשר יהיה לדבריה ללבוש גם ביום. "זה ההפך המטורף משמלות כלה", היא מעידה בהתלהבות, "משהו בועט, סקסי, משהו שהוא אני. זה חדש לי וזה מרגש ומעניין איך ולאן זה יתגלגל".
וברמה האישית?
"אין לי חלומות מיוחדים. אני רק רוצה שכולם יהיו בריאים, וכשנגיע לגיל המנוחה והנחלה נהיה בריאים מספיק כדי ליהנות ולשמוח מזה".
• הכותבת הייתה אורחת "ענבל דרור HAUTE COUTURE" בשבוע האופנה לכלות בניו־יורק.

