yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    ממון • 01.11.2016
    המנהל הפאסיבי
    סוכנויות הידיעות

    למנהל שמשגע את האמריקאים קוראים סטיב אדמונדסון. אין לו עוזרים, אין לו בכלל צוות עובדים. אין ישיבות. את האוכל שלו הוא מביא בקופסה מהבית. ורוב הזמן הוא לא עושה כלום.

     

    אדמונדסון בן ה־44, מדווח הוול סטריט ג'ורנל, הוא מנהל ההשקעות בקרן הפנסיה של עובדי המגזר הציבורי בנוואדה, ובידיו מופקדים 35 מיליארד דולר. כל הכספים מושקעים בקרנות ובתעודות סל שעוקבות אחרי מדדים שונים, עם עמלות נמוכות. אדמונדסון מבצע בתיק ההשקעות אולי שינוי אחד בשנה. והתוצאות? טובות משל מנהלי השקעות אחרים, שמעסיקים מאות עובדים.

     

    לחדשות אין כל השפעה על אדמונדסון. הבחירות ישפיעו על הרכב התיק? "לא". מחירי הנפט? "לא". החלטות הנגידה? הוא עוקב, "אבל יש הבדל בין לעקוב ובין לפעול". האסטרטגיה שלו היא לשמור על עלויות נמוכות ולא לנסות להכות את השוק כמו עמיתיו אדירי־השכר.

     

    על שולחנו במשרד הקטן בעיר קרסון־סיטי יש מגש דואר נכנס, שדכן וספל פח עם מהדקים וכרטיסי ביקור. על השולחן מאחוריו — מדפסת וצילומים משפחתיים. אין לו מסוף של בלומברג והוא לא צופה בערוץ הכלכלי CNBC. בקופסת הטאפרוור שולחת לו אשתו, "ביום גדול", כריך טונה או סנדוויץ' בייקון־חסה־עגבניה: "אני לא רוצה להוציא 10 דולר ביום על ארוחת צהריים".

     

    הסערות בשוק לא מזיזות לו. ביום הברקזיט הוא הלך הביתה כרגיל, ב־5 אחה"צ, וישן בלילה שנת ישרים. הוא נוסע בהונדה אלמנט 2005, עם קילומטרז' של 280 אלף ק"מ. שכרו השנתי 127 אלף דולר.

     

    הטרנד הפאסיבי

     

    אדמונדסון לא לבד: ההשקעה בקרנות פאסיביות שעוקבות אחרי מדדים הולכת וצוברת תאוצה. "האם זה סוף ההשקעות כפי שאנחנו מכירים אותן?" שואל בדרמטיות אתר סי־אן־אן מאני, שמגדיר את המתחולל בתחום כלא פחות מרעידת אדמה.

     

    הטרנד הזה בולט במיוחד בארה"ב, שם כבר מושקעים 28% מנכסי הענף (המסתכמים ב־17 טריליון דולר) בקרנות פאסיביות, לעומת 13% בלבד ב־2008.

     

    תרגום: נמרוד אברהם

     


    פרסום ראשון: 01.11.16 , 21:14
    yed660100