yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    24 שעות • 05.11.2016
    חנינה אונליין
    אזרחים רבים שביצעו עבירות פעוטות לפני שנים וסוחבים עימם רישום פלילי — מתקשים למצוא עבודות ראויות. עכשיו, במשרד המשפטים יוצאים ביוזמה מבורכת: השקת טופס לבקשת חנינה באינטרנט. המטרה: לזרז הליכים ולהקל על התהליך הביורוקרטי המרתיע. "אנחנו צועדים מעידן הכרכרות לשנת 2016", מברכת שרת המשפטים
    טובה צימוקי

    הבעיה הזו מטרידה לא מעט אנשים בישראל שמועמדותם לעבודה חדשה נפסלת בגלל רישום פלילי ישן, ובדרך כלל גם לא חמור. היא רלוונטית גם עבור רבים שביצעו עבירת תנועה ורישיונם נפסל. אם זה גם המצב שלכם, מהיום אתם יכולים להגיש בקשה לחנינה גם באינטרנט.

     

    מחלקת החנינות במשרד המשפטים מטפלת מדי שנה בכאלף בקשות חנינה מסוגים שונים. אף שהבקשות לקיצור עונשי מאסר הן המוכרות ביותר, הן מהוות פחות משליש מכלל הבקשות המוגשות למחלקה, בעוד שרוב הבקשות (40%) נוגעות למחיקת רישום פלילי. בקשות אחרות עוסקות בהקלה בפסילת רישיון נהיגה (15%) והמלצות לקציבת מאסרי עולם.

     

    בשנה האחרונה פועלת המחלקה להגברת המודעות בציבור בכלל, ובאוכלוסיות מוחלשות בפרט, לאפשרות של הגשת בקשת חנינה. היא עושה זאת בין השאר באמצעות הרצאות ומפגשים עם גורמי טיפול ברשויות המקומיות, בשב"ס, בצה"ל ועוד — וכעת גם על ידי הנגשת השירות באינטרנט. לצד ייעול השירות לכלל הציבור, ה"חנינה אונליין" נועדה לסייע לפתוח דף חדש בעיקר לצעירים שיש להם רישום פלילי בשל עבירה פעוטה שנעברה מזמן.

     

    את טופס בקשת החנינה המקוון אפשר למצוא באתר משרד המשפטים (www.justice.gov.il). יכול למלא אותו מבקש החנינה בעצמו, פרקליטו או קרוב משפחה מדרגה ראשונה. לבקשה צריך לצרף מסמכים התומכים בה, כגון מסמכים רפואיים, דוחות של שירותי הרווחה, המלצות מצה"ל או כל מסמך אחר שנראה לכם רלוונטי ויכול לסייע. יצוין כי בקשת החנינה באמצעות הטופס המקוון מצטרפת לדרך המסורתית של שליחת בקשה בדואר או במייל, ולא מחליפה אותה.

     

    לאחר הגשת הבקשה תבחן מחלקת החנינות את המסמכים שצורפו ובמקרה הצורך גם תפנה אל הגורמים השונים לקבלת חוות דעת. לדברי מנהלת מחלקת החנינות, עו"ד נוחי פוליטיס, "המחלקה תבדוק בין השאר אם חלה הרעה בנסיבותיו האישיות של המבקש, אם יש נסיבות חדשות שלא עמדו בפני בית המשפט בזמן שגזר את העונש, ואם ישנם נימוקים מיוחדים אחרים שיצדיקו את מתן החנינה". לאחר איסוף המידע יוחלט במחלקה אם להמליץ על חנינה או לא. ההמלצה תעבור לשרת המשפטים ואחרי שהיא תאשר אותה היא תועבר גם לנשיא המדינה, שהוא המכריע בנושא חנינות.

     

    "מוסד החנינה מעניק מידי שנה נקודת פתיחה חדשה לעשרות אזרחים שהוכיחו כי שילמו על מעשיהם ושבו אל דרך הישר", אומרת שרת המשפטים איילת שקד. "בהשקת הטופס המקוון מחלקת החנינות מצטרפת לגופים אחרים במשרד המשפטים שעשו את הצעד מעידן הכרכרות אל שנת 2016".

     

    "משרד המשפטים כמשרד חברתי פועל להנגשה ולמימוש מקסימלי של זכויות", אומרת גם המנכ"לית אמי פלמור. "מוסד החנינה מתאפיין בחוסר פורמליות, ולמעשה כל אזרח יכול לפנות בעצמו, בשפתו, ולשכנע את הנשיא ואת שרת המשפטים לעשות בעניינו מעשה של חסד לפנים משורת הדין".

     


    פרסום ראשון: 05.11.16 , 20:25
    yed660100