אוכל: המבורגר כשר

• למרות שהמבורגריות חדשות צומחות כפטריות אחרי הגשם, המבורגר כשר הוא עדיין עניין נדיר למדי. במזללת 'המבורגר פקטורי אקפסרס', שנפתחה לאחרונה באזור האוכל הצפוף והתחרותי של אבן־גבירול בתל־אביב, מוגשים המבורגרים בשלושה גדלים (320/220/160 גרם), לצד סנדוויץ' אנטרקוט, המבורגר טבעוני ושניצל.

 

את ההמבורגרים אפשר להזמין לבד, או במסגרת דיל שבו מקבלים גם מנת צ'יפס, חלת בצל וכוס גזוז (69/62/55 שקל, בהתאם לגודל ההמבורגר). אפשר גם לשדרג את ההמבורגר ב־9 שקלים נוספים ולקבל אותו בנוסח "הוואי" (עם ביצת עין ואננס), "סביח" (עם חצילים), "צרפתי" (פטריות ובצל מקורמל), או "אסיאתי חריף" (ירקות מוקפצים וג'ינג'ר). אנחנו הלכנו על מנת ילדים ב־39 שקל עם המבורגר 160 גרם, ועל מפלצת של 320 גרם בלי תוספות מיוחדות.

 

ההמבורגר הכשר מוכן מבשר אנגוס ומגיע קפוא ביבוא מאורוגוואי. לכן הוא מתקשה להתחרות בטעמם ובמרקמם של המבורגרים הנטחנים מבשר בקר טרי. מרקמו עדין קצת יותר, וטעמו של הבשר קצת פחות עמוק. אבל למרות המגבלות האלה ההמבורגרים שאכלנו שם היו טובים, רשימת התוספות מרשימה, השירות מצוין והמקום מצוחצח. כך שהארוחה שאכלנו שם, עם הצ'יפס והשתייה (גזוז בטעמים בכוסות גדולות), סיפקה לגמרי את הסחורה, ונראה שהיא יכולה להתאים גם לשומרי כשרות - וגם לכל השאר.

 

• 'בורגר פקטורי אקספרס'. אבן־גבירול 22, תל־אביב. טל' 03-9099129. פתוח: א-ה 2:00-11:30, שבת 02:00-20:00

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים