טניס: מארי אלוף פריז
אנדי מארי יעלה למקום הראשון בסטייל, אחרי זכייה במאסטרס בפריז: "מסע מדהים"
אנדי מארי הבטיח כבר אתמול את עלייתו למקום הראשון בעולם בפעם הראשונה בקריירה, ואתמול התקופה החלומית שלו נמשכה עם זכייה בטורניר המאסטרס בפריז. למרות ה־0:3, זה לא היה קל עבור הסקוטי, שנאלץ להזיע לפני שניצח את האמריקאי ג'ון איזנר (27 בעולם) 3:6, 7:6, 4:6.
כעת הטניסאי הבריטי בן ה־29 יעלה בטעם טוב לפסגת הדירוג על חשבונו של נובאק ג'וקוביץ', שהודח כבר ברבע גמר הטורניר על ידי מארין צ'יליץ'.
היה זה התואר השמיני השנה של מארי, והזכייה ה־14 בטורניר מאסטרס בקריירה. הוא מוביל כעת 0:8 על איזנר במפגשים ביניהם. "ג'ון שיחק טניס מדהים היום", החמיא ליריבו בסיום המשחק. "שיחקנו בשבוע שעבר בווינה וההבדל היה עצום". המשחק ההוא ברבע הגמר באוסטריה הסתיים בניצחון 1:6, 3:6 למארי, אבל אתמול הסקוטי התקשה הרבה יותר.
"היה מסע מדהים עד למקום הראשון בדירוג", הוסיף מארי, שהודה לצוות שמלווה אותו, למשפחתו ולאוהדים. "אמשיך לעבוד קשה כדי להשתפר".
החלקה על הקרח: כסף לביקנוב בקנדה
הישג נהדר למחליק הישראלי ולדיסלב ביקנוב, שזכה אתמול במדליית כסף בגביע העולם בקנדה, בתחרות לריצה מהירה על הקרח ל־1,500 מטר. ביקנוב, שזכה בשנה שעברה באליפות אירופה במרחק הכפול, סיים את מקצה הגמר ב־2:13.620 דקות. הקדים אותו ההולנדי סיינקי נגט, מדליסט הארד האולימפי וסגן אלוף העולם, שקבע 2:13.490 דקות. (אורן אהרוני)
