האצות ממכמורת כובשות את בריטניה

חברת סיקורה ממושב מכמורת, שפיתחה פטנט לגידול אצות מסוג אולווה, נכנסה לראשונה לטסקו, רשת הסופרים הענקית מבריטניה. קנייני הרשת פגשו במוצר הישראלי בתערוכת מזון והתלהבו, ובשלב ראשון נכנס באחרונה המוצר הקפוא ל־12 סניפי הדגל של הרשת, "טסקו אקסטרה". בעקבות ההצלחה הופצו המוצרים גם לסניפים אחרים ברשת, כמו טסקו אקספרס במרכזי הערים. בעתיד אמור המוצר להימכר ב־250 סניפים.

 

האצות נכללות ברשימת הסופרפודס (מזונות־על) בעלי עושר תזונתי. הן הפכו בשנים האחרונות לטרנד עולמי ומומלצות כתוספת לשייקים, למיצים ולתבשילים. מגדלים אותן בחווה שהקים היזם יוסי קרטה במכמורת, בבריכות מי ים מטוהרים. שיטת הגידול היא פטנט כחול־לבן, שפותח בהשקעה של 20 מיליון שקל, ומאפשרת גידול אורגני מבוקר של אצות נקיות. "הקניין בטסקו אמר לי שזו מההשקות המעניינות של השנה ברשת", אמר מנכ"ל סיקורה משה ריבוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים