מסעדה: מרוקאית למהדרין

• מסעדה כשרה שהופכת לטרנדית היא לא עניין נפוץ בתל־אביב. וכשהכשרה הטרנדית הזאת היא גם מרוקאית — זו בכלל סיבה לבדוק את המקום. Ewa Safi (במרוקאית: די, מספיק), שקברניטיה מגדירים כ"לאונג' מרוקאי", נפתחה לאחרונה בבניין לשימור בנווה צדק, ממש למרגלות מגדל שלום. גולת הכותרת — מלבד האוכל, נגיע גם אליו — היא החצר הנהדרת, עם בוסתן עצי פרי, שם אפשר להתרווח על ספות או כיסאות וליהנות מהעונה החמקמקה שמתרחשת ממש עכשיו, כשהטמפרטורות נעימות והבריזה משלימה את החוויה.

 

ובאשר לתפריט, חלקו מבוסס על אוכל ביתי וטעמי ילדות של מייסדי המקום, וחלק קיבל פרשנות עדכנית, בעיקר בצורת ההגשה ההולמת מסעדה ולא מטבח ביתי. כך, למשל, סיגר בקר (42 שקל) במילוי צלעות בקר בבישול איטי מוגש על משיחה של טחינה, סלסה חריפה וסלט מלפפונים וזוקיני. הטאג'ינים, מאכלי הקדרה המרוקאיים שאי־אפשר בלעדיהם, מוגשים בכלי חרס יפהפה (יש טאג'ין קוסקוס צמחוני, לחי עגל, שקדי עגל וטלה ושזיפים, 55־138 שקל).

 

החלק המעט יותר מודרני בתפריט מציע מנות מהגריל, כמו נתח אדום צרוב המוגש עם צ'יפס מרוקאי, שהוא בעצם צ'יפס חתוך לריבועים וממכר להחריד (72 שקל). גם מקומה של המטבוחה (14 שקל) לא נפקד, וזו של Ewa Safi מגיעה חמימה וחריפה במידה, לצד מגש סלטי פתיחה (49 שקל) שכדאי לנגב עם לחם פראנה.

 

לקינוח אוכלים ספינג' (28 שקל) עם תה צמחים מתקתק שנמזג מתוך קנקן מסורתי / תהל בלומנפלד

 

•Ewa Safi , השחר 8 תל־אביב, א'־ה' מ־19:00 עד אחרון הלקוחות, מוצ"ש מ־21:30 עד אחרון הלקוחות, 054-2533348, כשר בהשגחת הרבנות תל־אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים