yed300250
הכי מטוקבקות
    ערוץ 2
    7 לילות • 15.11.2016
    המסך המפוצל
    בעוד שנה תזפזפו לערוץ 22 ולא תמצאו שם את התוכניות שאתם רואים על טייס אוטומטי. קשת ורשת מקימות ערוץ משלהן וזה הסימן לפתיחת המלחמה הקשה ביותר בתולדות הטלוויזיה המסחרית בישראל. האם אנחנו הולכים לטבוע בריאליטי? מי ינחה את 'האח הגדול'? מה יקרה לחדשות 2 ומדוע זו ההזדמנות הגדולה של ערוץ 10?
    רז שכניק | איור: רות גוילי

    זה יקרה בעוד פחות משנה, בהנחה ששר התקשורת שמכהן גם כראש הממשלה לא יתחרט: בנובמבר 2017 ערוץ 2 יפנה את אפיק 22 בממיר ויתפצל לשניים: ערוץ אחד של הזכיינית קשת וערוץ אחד של רשת, שיפעלו בנפרד, שבעה ימים בשבוע. גם ערוץ 10 יפנה את האפיק שלו - וטרם החליט אם לשנות גם את שמו - ויעבור למספר אחר בשלט. אחרי 24 שנים שבהן עיצבה את התרבות הישראלית, הטלוויזיה המסחרית שלנו מפרקת ובונה מחדש, כמעט מאפס.

     

    בתחרות הזו לא יהיו מנצחים, לא במונחי רווח כספי, בטח לא בשנים הראשונות, אם בכלל. קשת, רשת וערוץ 10 מפסידים כסף גם כיום - שוק הטלוויזיה המקומי לא יכול לפרנס שלושה ערוצים מרוויחים - והמצב הולך ומחריף ככל שתקציבי הפרסום נודדים אל מפלצות האינטרנט, פייסבוק וגוגל. אבל כל עוד יש מספיק בעלי הון שמוכנים להפסיד המון כדי להסתובב עם ערוץ טלוויזיה בכיס - על הכוח וההשפעה שזה מעניק להם, בעיקר בזכות חברת החדשות - המשחק יימשך. עד המיזוג.

     

     

     

    החודשים הראשונים יציבו בפני הזכייניות מבחן אכזרי. במיוחד הדברים אמורים לגבי רשת וקשת כי ספק גדול אם ערוץ 10 ישנה את תמהיל השידורים הרזה שלו באופן דרמטי. ראשונה תלך לאיבוד ההילה המגנטית של המספר 22 בשלט. קשת, רשת וערוץ 10 יבחרו אפיק שידורים חדש, בין 12 ל־15 בשלט. כמה שווה האובדן של 22 במספרים?

     

    "אם תשדר אקווריום בערוץ 2", נהג לומר אחד מראשי ערוץ 10 בעבר, "תקבל לפחות 15 אחוז רייטינג". זה לא רחוק מהאמת. ניקח לדוגמה את טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות האחרון, ששודר במקביל בשלושת ערוצי הברודקאסט. אותו שידור, אותה איכות (למעט ערוץ 1 המשדר ב־HD), ללא הבדלים אמיתיים. ערוץ 2 השיג 21.9 אחוז, ערוץ 10 השיג 10.3 אחוז. ההפרש ביניהם, 11.6 אחוז, הוא בערך מה ששווה אוטומטית המספר 22 בשלט.

     

    "אקס פקטור". בכיר בערוץ 2: "אין מקום להימורים"
    "אקס פקטור". בכיר בערוץ 2: "אין מקום להימורים"

     

    אבל זו רק ההתחלה של כאב הראש המסיבי שצפוי לרשת ולקשת. בפעם הראשונה מאז נולדו, הזכייניות יתחרו ביניהן ראש בראש ולא רק מול 10 וערוץ 1, קרב שיחמוס משתיהן אחוזי רייטינג יקרים. התחרות שניהלו עד כה על טאלנטים ורכישת פורמטים תתגמד כשתגיע ההתנגשות בין לוחות השידורים שלהן.

     

    "מרגישים את הפחד", מודה גורם בכיר באחת הזכייניות, "זה מעביר צמרמורת. אף אחד לא יודע מה יקרה כש'מאסטר שף' תשודר מול 'דה ווייס' או כש'האח הגדול' - בגרסתו החדשה ברשת - יפגוש את תותחי 'ארץ נהדרת'. זה מרגיש, במונחי טלוויזיה, כמו מלחמת עולם שאיש לא יכול לנחש את התוצאות שלה. לכולם ברור שיהיו אבדות קשות לשני הצדדים".

     

    "כל חוקי המשחק ישתנו", אומרת בכירה באחת הזכייניות, "וכולם יפסידו כלכלית, גם מי שינצח בערב נתון. החשבון שלנו הולך ככה: בימי שידור טובים, ערוץ 2 וערוץ 10 מביאים יחד בסביבות 40% רייטינג בפריים־טיים. עכשיו זה אמור להתחלק בין שלושה. זה אומר ש־%20 רייטינג יהיו פתאום בגדר חלום רטוב, או אם תרצה, 20 הוא ה־40 החדש. ממוצע הפריים של רשת ושל קשת, בהנחה שערוץ 10 נשאר, צפוי לרדת במקרה הרע לסביבות 12%־13%".

     

    אלו מספרים שגורמים לאנשים בחליפות לא לישון בלילה. אפילו אימפריות רייטינג כמו 'האח הגדול' או 'המירוץ למיליון' עלולות להיות גרעוניות. "זה אסון פיננסי", מודה מנהל בערוץ 2, "אין שום מודל כלכלי שלפיו אפשר לעשות תוכניות ריאליטי גדולות במספרי הרייטינג החדשים". כמה גדול האסון? החישובים שנעשו באחת הזכייניות מנבאים שהשקעות התוכן יאמירו ל־200 עד 300 מיליון שקל בשנה וההפסדים יזנקו לאזורי ה־100 מיליון שקל בשנה. במילים אחרות: ישקיעו פי 2 ויפסידו פי 2.

     

    המהלומה הבאה קשורה לאפקט חדשות 2. נכון, רשת וקשת זכאיות לשדר את מהדורות חברת החדשות הקיימת בשלוש השנים הראשונות שלהן בערוצים הנפרדים, וגם את תוכניות הלוויין של חדשות 2 כמו 'שש עם' או 'תוכנית חיסכון'. אבל כל אחת מהן תקבל מקפצת רייטינג צנומה יחסית לתוכניות המובילות שלה, בהשוואה למצב הקיים. אם 'אמזונס' נכשלה אחרי שיונית לוי השאירה לה 20% רייטינג שצפו במהדורה, מה יקרה כשהמקפצה תהיה רק 12% או 10%?

     

    חדשות 2 היא גם הקרקפת שנתניהו רוצה על החגורה שלו ומכאן מניע עיקרי למהלך כולו. איך הכל התחיל? משה כחלון היה זה שהניע את חוק הרישיונות לזכייניות ערוץ 2 כבר ב־2012, כשהיה שר התקשורת, מתוך כוונה לפתוח את שוק הטלוויזיה לתחרות בסוף תקופת הזיכיון, 2015, ולהקל על ערוץ 10. בנוסף רצה להקל על זכייניות ערוץ 2 שהמעבר לרישיונות יסיר מהן נטל כבד לרגולטור. השר שהחליף אותו במשרד התקשורת, גלעד ארדן, ניסה ב־2014 לדחוף לפיצול כבר ב־2015 אבל נתניהו, שכרגע להוט מאוד לראות את הפיצול ומדבר עליו ללא הרף, נתן ברקס. מדוע? לפי אחת ההערכות שרווחה אז, ראש הממשלה פשוט רצה להזיק יותר לערוץ 10, אויב מר ומעיק, להרחיק ממנו משקיעים פוטנציאליים ולהשאיר אותו חלש מול ערוץ 2 מאוחד. היום כבר ברור שנתניהו רואה גם בערוץ 2 סכנה ולכן ישמח מאוד להחליש אותו. אבל זה לא הסוף. חדשות 2 יכולה לצאת מחוזקת מבחינת הרייטינג כשהמדורה שלה תשודר בשני ערוצים נפרדים. זה לא מתאים לאינטרסים של נתניהו ולכן מעריכים בתעשייה שראש הממשלה עלול לטרפד את "הגנת שלוש השנים", שמאפשרת לזכייניות ליהנות משירותיה במשך תקופה זו, וכך לאלץ אחת מהן לקנות את חלקה של השנייה. מי שתישאר בלי החברה בראשות אבי וייס תצטרך להקים חברת חדשות חדשה.

     

    על דבר אחד אין ויכוח: הרושם הראשוני יקבע רבות את עתיד הזכייניות. קשת ורשת יבקשו לתת לצופה את ההרגשה שערוץ 2 הישן, מדורת השבט, לא נעלם אלא רק עבר דירה. שתיהן העבירו הילוך בכל הקשור למיתוג - רשת החליפה לוגו, קשת מפציצה בפרומואים שמבליטים את נבחרת הטאלנטים שלה, אבל זו רק ההקדמה לדבר האמיתי: לוח השידורים הראשון שתעלה כל זכיינית.

     

    "אין כאן שום מקום להימורים", אומר בכיר באחת הזכייניות, "אם לא תפציץ כבר בהתחלה ותביא לצופה את המותגים הכי חזקים שלך, הזכיין שמולך ישים את התוכניות שהצופה מכיר מלפני הפיצול ויהפוך להיות היורש של 22. לכן, למרות חוסר הכדאיות הכלכלית, הזכייניות יתאבדו וידממו מבחינה כלכלית, וישקיעו מיליונים במותגי־העל. הן יודעות שמספיק יום אחד חלש כדי להפסיד את העתיד הקרוב".

     

    ואת כל התוכן הזה מישהו צריך לכתוב, לצלם, להפיק ולערוך. האם מעמד הפועלים השחורים ירוויח מהתחרות שתחריף? האם יסלים הקרב על הטאלנטים?

     

    "הם לא קולטים בכלל מה זה", אומרת מפיקה בערוץ 10, "זה לא רק לעשות פי שניים יותר טלוויזיה. כל דפוס החשיבה משתנה. אין יותר שלושה ימי שידור והפסקה לקחת אוויר ולחשוב. יהיה פה טירוף כי כל אחד ירצה להראות מה יש לו".

     

    "על פניו אנחנו היוצרים נרוויח מזה כי צריך כפול תוכן וכפול שעות וצריך את הכישרון שלנו ומי שחזק ומוכשר יכול לתמחר את עצמו יותר גבוה", אומר איש הטלוויזיה יואב צפיר ומיד מסייג, "אבל המציאות הכלכלית לא מבשרת טובות והחשש הגדול שלי כיוצר הוא שהרמה של התוכניות תרד בגלל שהזכייניות יצטרכו לעשות יותר טלוויזיה עם אותו כסף".

     

    אבל ההכנסות יעלו כי כל זכיינית תשדר שבעה ימים.

     

    "מצב הרוח של הזכייניות ושוק הפרסום לא חיובי, אלא של ענף בקשיים. התחזיות מדברות על הורדת תקציבים מסיבית וזה לא מעודד אותנו, גם אם יריבו על הטאלנטים. אם מכבי ת"א קונה אותך אבל נותנת לך רבע תקציב - זה לא עוזר".

     

    לא נראה את 'דה ווייס' ו'הכוכב הבא' מתגוששות על שופטים כמו פעם?

     

    "לא חושב. לא מאמין שנראה מחטפי טאלנטים. שני ראשי הזכייניות יודעים טוב מאוד שהמצב הכלכלי לא מאפשר להם שוק של תחרות מטורפת. המסקנה נראית לי ברורה".

     

     

    * * *

     

    באיזה מצב מגיעות הזכייניות אל קו הזינוק המחודש? איך ייראה - בקווים כללים - לוח השידורים שלהן בערוץ החדש? בואו ננסה לעשות סדר. קשת מגיעה למהלך הגורלי הזה אחרי 23 שנים כזכיינית הבכירה של ערוץ 2, למרות צמצמום פערים כמעט בלתי נתפס מצד רשת בשנים האחרונות. הפער נשמר בעיקר מחוץ למסך: בקשת מחזיקים באתר אינטרנט פופולרי, מאקו, שמאפשר קידום מסיבי של תכנים ויצירת באזז, בשעה שרשת עדיין מחפשת את דרכה בשכונה הזו. בנוסף, קשת יצרה מכניזם יעיל יותר של מכירת תכנים לחו"ל, השקעה שעשויה לעזור לה בהמשך.

     

    אבל מה יהיה על המסך? באופן אירוני, דווקא קשת, הזכיינית שניצלה את הריאליטי כדי להמריא לשחקים, מגיעה לעידן החדש בלי מותגי העוגן של הז'אנר מלבד 'מאסטר שף'. היא איבדה את 'האח הגדול' שיעבור לרשת בסיום העונה הבאה שמלוהקת כעת - זו מכה קשה וחיפוש הפתרונות בעיצומו. ייתכן שהישועה תגיע בדמות הפורמט Married At First Sight, מהמותגים המדוברים בעולם בשנים האחרונות, חלק מהטרנד הגובר של ניסוי חברתי בטלוויזיה, שקשת רכשה.

     

    הקונספט: זוגות מסכימים להתחתן כבר אחרי הפגישה הראשונה, עוברים לגור יחד כזוג נשוי ואחרי שישה שבועות צריכים להחליט אם פניהם לגירושים או לשלבים הבאים של החיים יחד. את הגרסה הישראלית אמורה להפיק חברת גיל הפקות ('מאסטר שף').

     

    אפשרות נוספת: Get The Fuck Out Of My House של פרמנטל ההולנדית. הפורמט מקבץ מאה משתתפים בבית - כל אחד מהם מצויד בארגז שהביא עימו ותו לא - עד שנשאר רק אחד. בין הדיירים מסתובב צוות עם מצלמה ומראיינים שמלהיטים את הרוחות. כמות האסלות מזערית, הפרטיות לא קיימת והבית הצפוף מתמלא ביצרים ובאלימות. 'האח הגדול' נראה פתאום כמו לילה באופרה.

     

    'הכוכב הבא לאירוויזיון' אמור לקבל חיים חדשים, אולי גם שינויים נוספים בפורמט ויותר ימי שידור, כי בקשת יודעים שהלוח שלהם זועק לריאליטי שירה חזק. על השולחן יש גם פורמט ריקודים חדש של יואב צפיר, שנים אחרי ההתאיידות של 'נולד לרקוד' ו'רוקדים עם כוכבים'. בקשת מתכננים גם להחזיר את ריאליטי היזמות 'הכרישים', בעבר בערוץ 10 ואת הדוקו־ריאליטי היעיל, 'סופר נני'.

     

    אל מול הבעיה בריאליטי מחזיקה קשת בשלושה יתרונות משמעותיים. ראשית, ארסנל גדול ונוצץ יותר של כוכבים אנשי 'ארץ נהדרת', אילנה דיין, אדיר מילר, עדי אשכנזי, אסי עזר וגם ארז טל שמאבד את 'האח הגדול' אבל יגיח עם 'מועדון לילה' ואולי גם שעשועון חדש.

     

    יתרון שני של קשת נעוץ בסדרות הדרמה: 'להיות איתה', 'כפולים', 'פלפלים צהובים' ו'חטופים', כולן הצליחו מאוד בשנים האחרונות, חלקן נמכרו לחו"ל. היתרון השלישי של קשת הוא אגף הבידור, שם העליונות שלה מוחלטת. למתחרים אין תשובה אמיתית לעוצמה של 'ארץ נהדרת', 'צומת מילר' ו'מה זה השטויות האלה'.

     

    קשת גם מיומנת בתחום התוכן השיווקי. התחום הזה צפוי להתחזק כי הצורך הוא אבי ההמצאה והצורך של הזכייניות בהכנסות נוספות זועק. בתעשיית הפרסום מספרים כי קשת בודקת כמעט כל פורמט שיוצא לדרך בפריזמה של היתכנות תוכן שיווקי. השאר מיישרים קו.

     

     

    * * *

     

    איך ייראה לוח השידורים הראשון של קשת?

     

    על פי ההערכות הוא יכלול שני ערבים של 'מאסטר שף' שהצופה מזהה עם ערוץ 2 "הישן". גם 'ארץ נהדרת', המותג הישראלי החזק ביותר בטלוויזיה, תהיה שם, פעם בשבוע ולמחרת בשידור חוזר. Married at first sight תבוא על תקן הבשורה המרעננת. ערב הדרמות עשוי לכלול עונה שנייה של 'כפולים' בפרק כפול או לצד 'עובדה' שגם היא עוגן שקשת לא תרצה לגרוע משבוע הפתיחה הגורלי. יום שישי, שנחשב מסורתית כעקב אכילס בגלל שהוא לא אטרקטיבי למפרסמים, צפוי לכלול שעשועון שאינו יקר להפקה, כנראה בהגשת ארז טל (שאולי ייאבק ראש בראש עם אברי גלעד של רשת). גורי אלפי אמור להמשיך כרצועת לילה יומית, כמו גם 'חי בלילה' של נדב בורנשטיין. תוכנית הראיונות הקלילה 'אנשים' תמשיך כרצועה יומית ותוכנית הבוקר תימתח לשישה ימים. לא קל, תשאלו את אורלי וגיא.

     

    היריבה הגדולה, רשת, מביאה איתה את תותחי הריאליטי הותיקים והיעילים שלה. ל'הישרדות' ו'המירוץ למיליון' מצטרפת 'האח הגדול' וסוגרת טריו קטלני. בשורה השנייה נמצאות 'דה ווייס', 'אקס פקטור' ו'משחקי השף' המצליחות. גם מצבה בדוקו־ריאליטי מצוין, עם 'אבודים' של צופית גרנט, 'מהפכה במטבח' של אסף גרניט לצד 'המערכת' ו'6 אימהות'. גם מיקי חיימוביץ' צפויה לבולטות על מסך רשת. הבסיס שלה נראה איתן.

     

    עם זאת, רשת סובלת מבעיה קשה בתחום הבידור. 'הכל הולך', 'זה המצב', 'מלחמת המינים', כלום לא באמת עבד. המדף נשאר ריק לגמרי אחרי ששליין עזב עם 'גב האומה' לערוץ 10. בזכיינית מקווים שגיוסו של צביקה הדר, שעובד על סדרה בכיכובו המבוססת על חייו ועשוי לקבל גם תוכנית אישית, ישפר את המצב.

     

    רשת צולעת גם באגף הדרמה. 'המדרשה' נמכרה לחו"ל אבל לא הצליחה כמו 'כפולים'. 'שנות ה־80' הביאה רייטינג טוב אבל קשה לראות אותה מתמקמת בתשע בערב כמובילת ערב. כדי לתקן את המצב, מחלקת הדרמה עובדת במרץ. לצד הסדרה של הדר, מצלמים גם דרמה על גואל רצון בשם 'ההרמון' בכיכובו של אלון אבוטבול; קומדיה בשם 'משפחה דלמטית' על משפחה המורכבת מאב ממוצא אתיופי (יוסי וואסה שגם יצר) ואם אשכנזייה (מירב פלדמן). עוד בקנה: סדרה מוקומנטרית עם קובי מימון בתפקיד עצמו.

     

    מה שמחזיר אותנו שוב ל'אח הגדול' שיכול להיות העוגן הגדול בלוח החדש שלה עם שלושה ערבים בשבוע. הערפל סביב התוכנית רב. בניגוד ל'הישרדות', שעברה כמקשה אחת יחד עם המנחה גיא זו־ארץ, 'האח הגדול' תתחיל כמעט מחדש. ללא המנחים, ללא הבית הקיים ואפילו ללא המוזיקה המוכרת. גם העורך הראשי, האיש מאחורי התוכנית והקול של 'האח הגדול', יורם זק, לא צפוי לנדוד לרשת. בתעשייה מספרים שקשת הציעה לו חוזה רב־שנתי עם סכומים יפים מאוד כדי שאפילו לא יענה לטלפונים של רשת. מנחים ל'אח הגדול' אין עדיין וגם כאן עלה שמו של צביקה הדר כאופציה.

     

    "זה המותג הכי יקר בטלוויזיה ורק אחרי שלוש עונות מוצלחות מחזירים את ההשקעה הראשונית", מסבירה מנהלת באחת הזכייניות, "יש כאן סיכון אדיר, בעיקר אחרי ש'האח הגדול' משודרת כבר עשר עונות ולא תמיד עבדה כמו שצריך. רשת גם מצהירה שהיא רוצה די־אן־איי אחר לתוכנית. כלכלית, ברור שהתוכנית חייבת לעלות שלוש פעמים בשבוע, עד כמה שזה קשה".

     

    מה ישודר לצד 'האח הגדול'? 'אקס פקטור' תעלה בהרכב של שבוע הפתיחה ותנסה לנצל את הרעב של הצופים לראות את בר רפאלי חוזרת אחרי הלידה לצד צוות השופטים המוצלח, כאשר סימן שאלה מרחף עדיין מעל לראשו של משה פרץ, לאור פרשת המיסים שלו. 'המירוץ למיליון' היא תוכנית יקרה מכדי לעלות לצד 'האח הגדול' ולכן זו תהיה הפתעה אם היא תשובץ כבר בשבוע הפתיחה.

     

    ברשת יקדישו ערב לדוקו־ריאליטי בשבוע הראשון, עם 'אבודים' או 'מהפכה במטבח'. סביר להניח שבזכיינית לא יעלו את 'משחקי השף' כבר בחודשים הראשונים כדי להימנע מתחרות ראש בראש מול 'מאסטר שף', המותג החזק ביותר של קשת. בערוץ 2 של היום, רשת לא נדרשה לחישובים כאלה, והתוצאה הייתה ארבעה ערבי בישול בשבוע כאשר 'מאסטר שף' ו'משחקי השף' שודרו במקביל.

     

    לרשת יש כרגע בעיה ברצועות היומיות. היא היחידה שלא פיתחה לייט־נייט בשנה האחרונה ותצטרך לגבש פתרון. בנוסף, יש לה רק את 'שי ושרון' ו'שיחת היום' של לוסי אהריש (שכבר קיבלה פנייה מקשת וענתה בשלילה).

     

    המצב החדש יביא גם להערכה מחודשת של כדאיות שידורי ספורט. בגדול, ערוץ 2 לא התלהב מהמוצר הזה לאורך השנים, למעט אירועי־על כמו שלבי ההכרעה בליגת האלופות או המונדיאל. לאחר הפיצול, שידורי הספורט יהיו אטרקטיביים יותר כי חובבי הספורט נחשבים לגרעין קשה ונאמן שמביא רייטינג בטוח. בנוסף, שידורי ספורט לא מצריכים מאמץ גדול מבחינת הזכייניות ויכולים לתת להן מרווח נשימה במהלך שבוע מתיש. זכיינית כמו רשת, שתמיד אהבה יותר ספורט, תשמח לקלוט משחקים אטרקטיביים כמו הקלאסיקו הספרדי.

     

    ערוץ 10 מגיע לצומת הזה כשחקן המתורגל ביותר, כמובן, זה שמשדר במשך שבוע רצוף מיום הקמתו. החוזקות שלו הן חברת החדשות האיכותית שעליה נשען הערוץ, והיא תישאר שלו, והרצועות היומיות האפקטיביות: גיא פינס, 'היום שהיה', 'הצינור', 'הכל כלול', 'לונדון וקירשנבאום' ורפי רשף. בלי ערוץ 2 מאוחד נגדו, הוא צפוי לנצח בשעות השידור האלה את קשת ורשת המפוצלות.

     

    לוח השידורים הפותח צפוי לכלול את 'גב האומה', אמנון לוי, 'בייבי בום', 'המסע המופלא של אהרוני וגידי', 'גיבורים' ו'המקור'. ערוץ 10 מיצב את עצמו כאלטרנטיבה לצעקנות הבידורית של ערוץ 2 אבל ייאלץ לחשוב איך הוא לא שוקע מול המאמץ של קשת ורשת לשתות כל צופה אפשרי.

     

    "לא נופתע אם ערוץ 10 יחזור לשדר ריאליטי בתנאי שהוא לא יקר", מנתח גורם באחת מזכייניות ערוץ 2, "ערוץ 10 חייב לגרום לצופים לזפזפ אליו, כי הוא יכול להרוויח הכי הרבה מהמצב החדש, כשחברת החדשות של 2 כבר לא תפתח פער בתחילת הפריים־טיים".

     

    ערוץ 10 ויתר לפני שנתיים על שידורי היורוליג של מכבי תל־אביב אבל יוכל לחזור לעונה הבאה וממילא קבוצת RGE, ששולטת בערוץ, היא זו שמחזיקה גם בערוץ הספורט, כך שהאפשרויות רבות ומגוונות.

     

     

    * * *

     

    ואחרי כל ההיערכויות והספקולציות, האפשרות שבסופו של דבר לא נראה שלושה מתחרים תמיד מרחפת באוויר. שלושה תרחישים עיקריים נבחנו בשנים האחרונות: 1. מיזוג של קשת ורשת לערוץ אחד ברישיון (לעומת הזיכיון שיש להן כיום). הסיכוי נמוך עד קלוש, בעיקר בגלל שהבעלים של הזכייניות רוצים לראות את האיש שלהם, אבי ניר בקשת ואבי צבי ברשת, בראש הערוץ המאוחד. רק שינוי עמדות בנושא הזה יכול לשבור את הקיפאון.

     

    2. מיזוג של קשת וערוץ 10. רוב בעלי המניות של קשת סבורים שאין טעם לקלוט ארגון מורכב כמו ערוץ 10, שלא מעניק לקשת יתרונות בולטים.

     

    3. מיזוג של רשת וערוץ 10. האפשרות הסבירה ביותר. ערוץ 10 מביא לרשת בדיוק את מה שחסר לה, בידור ורצועות יומיות טובות, שילוב שיציב אותה מעל קשת. הבעיה: בעלי המניות של ערוץ 10 נקבו עד כה במחיר גבוה מדי לבעלי רשת. מעבר לזה, ברשת לא ששים לוותר על חברת החדשות החזקה של 2.

     

    ומה לגבי התאגיד? בעוד הגוף הזה נלחם על חייו מול ראש הממשלה נתניהו, די ברור שזכייניות ערוץ 2 וערוץ 10 ירוויחו מסגירתו. למעשה, התמודדות עם שחקן רביעי, ערוץ ממלכתי מעודכן, מעניין, רלוונטי ונטול פרסומות זה הדבר האחרון שחסר להם. קאמבק של רשות השידור הקיימת יסגור עבור הערוצים המסחריים לפחות את החזית המסוכנת הזו. אז מי אמר שלח"כ דוד ביטן אין אוהדים בתקשורת?

     

    razs@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 15.11.16 , 09:19
    yed660100