דואר במבחן

משתמשי אייפון ואייפד של אפל כבר לא צריכים להסתפק באפליקציית המייל המובנית • בדקנו את החלופות הבולטות, שתומכות בעברית מלאה )ולא עולות כסף(. לא תאמינו מי המנצחת

בעידן שבו רבים כבר מתקשרים זה עם זה באמצעות אמוטיקונים בווטסאפ, שכחנו שהדואר האלקטרוני עדיין חי ובועט: למרות שהוספד אינספור פעמים, הוא ממשיך ללוות אותנו בעבודה, בחיי היומיום ובדרכים. יותר מזה: לא מעט חברות פיתוח אפליקציות מקדישות היום הרבה משאבים כדי להציג חידושים בתחום. אלו בשורות טובות במיוחד למשתמשי מערכת ההפעלה של אפל, iOS, בעיקר אייפון ואייפד, שאפליקציית המייל המובנית לא מספקת אותם, וכעת יכולים כבר ליהנות משפע של חלופות.

 

בדקנו כמה אפליקציות מייל כאלה. הקריטריונים: אפליקציות חינמיות בלבד, שמציעות תמיכה עברית מלאה, צירוף נוח של מגוון קבצים, תפעול מהיר ויעיל באמצעות תמיכה ב־swipe (מחוות אצבע), קיטלוג נוח של הודעות, וחיפוש חכם.

 

היו כמה אפליקציות ראויות, שהציעו יתרונות בתחומים מסוימים אבל לא עמדו בכללים: Unibox, למשל, דורשת תשלום תמורת היכולת לערוך חתימה ולנהל יותר מחשבון מייל אחד; BlueMail מספקת תמיכה לקויה מאוד בכתיבת מיילים בעברית; ו־Alto מבית AOL מנעה צירוף קבצים מסוימים וקרסה בכל פעם שבה ניסינו לתפעל את תיקיות התמונות והקבצים המובנות שלה.

 

Outlook

 

חיפוש מצוין

 

Outlook של מיקרוסופט על iOS של היריבה הנצחית אפל? אכן, ימות המשיח. במיוחד כשמתברר כי היא המרשימה מכולן: יש לה יכולות חיפוש מצוינות והיא מצליחה למצוא גם קבצים בתוך מיילים ולהציג תגית קטנה עם שם התיקייה שבה נמצא המייל, לרבות בפח ובתיקיית הספאם. היא תומכת בזיהוי טביעת האצבע ובדחיית הטיפול במיילים למועד מאוחר יותר (Schedule) ומאפשרת גם לקבוע לאיזו תיקייה יועברו ההודעות הללו.

 

Outlook מחלקת את התיבה שלכם ל־Focused ו־Other: בראשונה מופיעות הודעות מאנשי קשר ובשנייה ניוזלטרים, עדכונים, התרעות, וכדומה. הממשק הנקי והחכם שלה משלב גישה ללוח שנה; רשימת אנשי קשר שמאפשרת לצפות בהתכתבויות, באירועים משותפים ובקבצים שהוחלפו ביניכם; ורשימת קבצים אחרונים מדרופבוקס, Drive של גוגל, OneDrive של מיקרוסופט או חשבון המייל שלכם — גם בכל אלה ניתן לחפש.

 

אבל היא עדיין לא מושלמת, בעיקר בגלל התמיכה העברית הלא־עקבית שלה: לעיתים היישור לימין אוטומטי, לעיתים יש צורך להחליף שפת מקלדת ורק אז הסמן קופץ ימינה, ובפעמים אחרות אין מנוס מסימון הטקסט ולחיצה על אייקון "שינוי כיוון הכתיבה". ממשק צירוף הקבצים נהדר ממש, אך צירוף התמונות מיושן למדי.

 

Spark

 

חכמה אבל איטית

 

‏Spark כמעט זכתה במקום הראשון כאן: יש לה תצוגה ראשית חכמה, היא מאפשרת למזער טיוטות בעת הכתיבה ולשוב אליהן בלחיצה, והיא בעלת תמיכה עברית מספקת (אוטומטית בעת מעבר בין שפות במקלדת, אך לעיתים דורשת התערבות משתמש במצב אחר). היא מאפשרת למפות תיקיות, לקבל התרעות חכמות על מיילים ולהגן עליהן מפני עיניים זרות, תומכת במגוון אפליקציות ובשירותי אחסון קבצים ושמירת תכנים לקריאה מאוחרת, מאפשרת לבחור בין מספר חתימות מותאמות אישית (לרבות חתימות HTML), והודות להתממשקות עם לוח שנה — גם לאשר פגישות.

 

האפליקציה כוללת שפע של אפשרויות התאמה אישית — של צבעי רקע, של התיקיות המוצגות בסרגל הצידי (לרבות אפשרות ליצירת תיקייה חכמה המורכבת מחיפוש שמור), של ארבע פעולות swipe ושל הווידג'טים המוצגים בסרגל השמאלי. גם החיפוש חכם להפליא, תומך בשפה טבעית (בעיקר באנגלית), מאפשר לחפש קבצים מצורפים, לשמור חיפושים נפוצים, ועוד.

 

עם זאת, Spark איטית יותר בטעינת הודעות, וממשק צירוף הקבצים שלה מהווה נקודת תורפה רצינית: אי־אפשר לשלוח קבצים גדולים מ־10 מגה־בייט ולא ניתן לבצע שום חיפוש — צריך לזכור היכן נמצא הקובץ ואז לגלול בחיפוש אחריו.

 

 

myMail

 

סינון מתקדם

 

גם ‏myMail הייתה קרובה מאוד למלא את כל משאלותינו, ובכל הנוגע לחיפוש הציעה יכולות סינון מתקדמות (אם כי לא מושלמות). בנוסף, האפליקציה מאפשרת לקבוע מועדים בהם לא יופיעו התרעות על מיילים חדשים ולסנן את ההודעות (notifications) לפי תיקיות. גם בכל הנוגע לתצוגה בתוך תיקיות וניהול אנשי קשר היו לה יתרונות, והיא מאפשרת אפילו להגדיר "פילטרים" ספציפיים לנמענים שיבצעו פעולות באופן אוטומטי. myMail מתהדרת בגופנים עבריים יפהפיים, ולחובבי הז'אנר אף מציעה הוספת רקעים מאוירים להודעות ומקלדת אמוטיקונים ייעודית.

 

אבל יש לה כמה חסרונות משמעותיים: פיצ'ר לכאורה־מתקדם אבל מעצבן העביר אותנו מיד להודעה חדשה שהתקבלה, לפעמים גם כשהיינו באמצע פעולה אחרת באפליקציה. במהלך הבדיקה נתקלנו בעוד באג מעצבן, שהכפיל כמעט כל הודעה חדשה שהתקבלה. בנוסף, האפליקציה לא מאפשרת לארכב הודעות בתיקיית all mail, והיא גם לא מבצעת חיפוש בפח או בתיקיית הספאם.

 

 

INBOX GMAIL

 

מוגבלות ומגבילות

 

כמי שמנהלים את כל התכתובת שלהם דרך כתובת ג'ימייל, שמחנו לקראת גרסת ה־iOS החדשה שלה. למרבה הצער, לבד מממשק עדכני נעים, האפליקציה לא באמת מציעה הרבה אפשרויות, ודאי לא לעומת המתחרות — לרבות Inbox של גוגל עצמה. היא תומכת ב־Labels, שיטת הקיטלוג של גוגל המקבילה לתיקיות, וכן בפילטרים אוטומטיים. אפשרות ה־swipe היחידה שבה היא תומכת היא ארכוב הודעה שנמצאת ב־inbox — לא בשום תיקייה אחרת. גם כאן, כמו באפליקציות אחרות (לרבות Inbox), לא תוכלו לחפש בפח או בספאם. התמיכה בעברית בשתיהן נהדרת.

 

בניגוד לג'ימייל, inbox מזמינה אתכם לעשות snooze להודעות, אבל מגבילה מאוד את המועדים. בכל הנוגע לניהול אפשרויות ה־swipe — בגוגל החליטו עבורכם מה יהיו השתיים היחידות. אין תמיכה בקיצורי מקשים או ב־SplitView, שמאפשר לעבוד עם שתי אפליקציות בחלון אחד באייפד. העבודה עם תיקיות (bundles) מאפשרת לאגד יחד כמה הודעות ולהציגן בצורה מרוכזת בחלון המרכזי, וכן להגדיר התרעות מותאמות אישית על בסיס התיקיות. את אלה שיצרתם בעצמכם בעזרת פילטרים תוכלו לנהל במלואן.

 

האפליקציה מאפשרת לשלוח תמונות כקבצים מצורפים או בתוך המייל עצמו, ותומכת בצירוף קבצים ממיילים אחרונים שהתקבלו בתיבה, אולם מונעת מכם לצרף קבצים שאינם מאוחסנים ב־Drive של גוגל. ההתעלמות משירותים אחרים באה לידי ביטוי גם בהעדר התממשקות ללוח שנה, שמונע אפשרות להיענות להזמנה לפגישה ששולבה במייל. בנוסף, ניתן לנהל דרכה (כמו ב־inbox) מספר חשבונות, אבל לא בממשק יחיד, וכמובן לא כאלה שאינם משויכים לג'ימייל.

 

למרות שיש לה פונקציות חביבות, כמו תזכורות (reminders) ותפריט קופץ למשלוח מייל חדש לאנשי קשר עימם אתם מתכתבים בתדירות גבוהה, מצאנו אותה מוגבלת ומגבילה מדי.

 

 

Email

 

סייען אוטומטי

 

‏Email היא אחת החלופות המוצלחות בתחום: היא מציעה שילוב נהדר בין אוטומציה לבין ניהול ידני של מיילים, תומכת בעברית וכוללת אפילו תוסף ל־iMessages שיאפשר לכם לשתף מידע ממיילים עם האדם איתו אתם משוחחים.

 

הפיצ'ר המרכזי של Email הוא הסייען, שמארגן מיילים לפי קטגוריות נושאיות: נסיעות, חבילות, בידור, חשבוניות וקבלות וניוזלטרים — כל אלה נמשכים אוטומטית לתיקיות המובנות באפליקציה שמאפשרות גישה נוחה לכרטיסים, הזמנות וכו'. אם האפליקציה לא זיהתה בעצמה מייל רלוונטי, תוכלו ללמד את הסייען באמצעות לחיצה על סימן שלוש הנקודות במייל. בתפריט זה תמצאו גם אפשרות להדפסה או לשמירה מהירה של המייל כקובץ PDF.

 

האפליקציה עושה שימוש חכם בפלטפורמת ה־notifications ומאפשרת לקבל התראות רק על מיילים חשובים ולבצע פעולות כמו מענה, שמירה בארכיב, מחיקה, ועוד. החיסרון המרכזי של Email הוא העדר הגמישות בקביעת מועד לתזכורות, ובעייתי אף יותר הוא החיפוש: זריז למדי, אבל מציג תוצאות המוגבלות לתיקייה בה אתם נמצאים. אם זו הועברה לתיקייה אחרת או נמחקה — האפליקציה לא תמצא אותה.

 

 

Polymail

 

לחיצה וגרירה

 

‏Polymail היא אפליקציית מייל מעוצבת, שכוללת גם גרסה מקבילה למק. היא מציעה מגוון רחב של אפשרויות מתקדמות: אפשר לשתף קישור למייל ספציפי, להגדיר משלוח למועד מאוחר יותר, לקבל חיווי האם המייל נקרא, כמה פעמים ועל ידי מי, וכן לעקוב אחרי תזכורות ומיילים שנענו או עדיין נמצאים בטיפול.

 

האפליקציה מציעה ממשק נוח לביטול הרשמות לניוזלטרים, שאינו מחייב מעבר לדפדפן, ותומכת בניהול מבוסס תיקיות (lists). עוד פיצ'ר נחמד הוא אופן בחירת המיילים המרובים שלה, שנעשה באמצעות לחיצה ארוכה על המייל ואז גרירת האצבע למטה או למעלה במקום לחיצות נפרדות. היא גם תומכת בתצוגת שלושה טורים, המאפשרת להגיע בקלות לתיקיות.

 

אלא שהחסרונות עולים על היתרונות: כאשר מבצעים חיפוש היא אמנם מסננת את התצוגה לפי מיילים או אנשי קשר, אך לא מציגה תוצאות שנמצאות בפח או בתיקיית הספאם. בנוסף, לא ניתן להגדיר מסננים להתראות על הודעות חדשות: היא תקפיץ notifications על כל המיילים או על אף אחד מהם. היא גם דורשת לבצע הרשמה לשירות, ולעת עתה אין דרך למחוק את הפרופיל בלי לפנות למחלקת התמיכה. ¿

 

 

ronny.yed@gmail.com

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים