yed300250
הכי מטוקבקות
    "השקעה לגיטימית". ד"ר הילה פוגל, בתו של אבריאל בר יוסף | צילום: מיכל קדרון
    חדשות • 17.11.2016
    האב, הבת והשקעת המיליונים
    החשד: איש העסקים הגרמני השקיע 3 מיליון שקל בסטארט־אפ שהקימה בתו של אבריאל בר יוסף, המשנה לראש המל"ל, בתמורה לכך שהאב יסייע בקידום עסקיו בתחום הגז • החקירה: הבת והאב נעצרו, נחקרו — ונשלחו למעצר בית • ההכחשה: "זו הייתה השקעה לגיטימית", טוענת הבת
    צחי דבוש

    האם השקעת ענק בחברת סטארט־אפ בתחום מדעי המוח הייתה למעשה שוחד ששולם לאבריאל בר יוסף, מי שמינויו לתפקיד ראש המל"ל בוטל בשל חשד לשחיתות ולניגוד עניינים, ושמו הוזכר גם כמי שהיה מעורב במו"מ עם גרמניה בנושא הצוללות?

     

    על פי החשד שנחקר ביחידה להב 433 של המשטרה, איש העסקים הגרמני מייקל הרצוג השקיע 700 אלף יורו (כשלושה מיליון שקל) בסטארט־אפ שהקימה בתו של בר יוסף, ד"ר הילה פוגל, כשהמטרה האמיתית של הכספים הייתה "לשמן" את האב, ששימש באותה עת משנה לראש המל"ל, כדי שיקדם את עסקיו של הרצוג בתחום משק הגז.

     

    אתמול פורסם שתא"ל (מיל') אבריאל בר יוסף (61) הוא הבכיר במטה לביטחון לאומי שנעצר לחקירה בחשד לעבירות שוחד, הלבנת הון ומרמה והפרת אמונים, וזאת בשל פעילותו לקדם את עניינו של איש עסקים גרמני המקורב אליו. על פי החשד, בר יוסף דחף "מטעמים ביטחוניים" להקים מתקן גז שעלותו מיליארדי דולרים, באופן שתאם את האינטרסים העסקיים של הרצוג, וזאת למרות התנגדות של מומחים בינלאומיים. בר יוסף מכחיש את החשדות נגדו.

     

    כעת מתברר שגם בתו של בר יוסף נעצרה לחקירה בפרשה, וכי היא חשודה בקשירת קשר לביצוע פשע וכן בקבלת שוחד והלבנת הון. בתחקיר שפורסם ב"מוסף לשבת" של "ידיעות אחרונות" לפני כשלושה חודשים נחשף כי הרצוג הטיס לברלין במטוס פרטי את בתו של בר יוסף, אולם עתה נראה שהטיסה המפנקת הייתה רק צ'ופר קטן בהשוואה לסכומי העתק שעל פי החשד היא קיבלה מקרן ההשקעות של הרצוג.

     

     
    אבריאל בר יוסף
    אבריאל בר יוסף

     

     

    ד"ר הילה פוגל, חוקרת בתחום הנוירופיזיולוגיה שעסקה בין השאר בחקר מחלת האלצהיימר, הקימה לפני כשנתיים יחד עם שותף למחקר מאוניברסיטת תל־אביב את חברת NIBS שעוסקת בגירוי המוח באמצעים חשמליים.

     

    בתחילת 2015 יצאה פוגל לצרפת לפגישה שמטרתה גיוס משקיעים, וחודש לאחר מכן החליטה קרן ההשקעות בשליטת הרצוג להשקיע 700 אלף יורו במיזם, וזאת בתמורה למניות בשווי 30% מהחברה. לטענת המשטרה, ההשקעה בחברה של פוגל הייתה למעשה שוחד שיועד לאביה.

     

    בחקירתה הכחישה הבת את החשדות וטענה כי "מדובר בהשקעה לגיטימית" שבוצעה לאחר ייעוץ משפטי. היא אישרה בפני החוקרים שאכן אביה יצר את הקשר בין החברה לבין הרצוג, אולם טענה שלא הייתה שום מחויבות. להוכחת טענתה ציינה שהרצוג הוא פיזיקאי ומבין בתחום, ולכן החלטתו להשקיע בסטארט־אפ שלה הגיונית.

     

    בתום חקירתם נשלחו הבת והאב למעצר בית של חמישה ימים. סנגורו של האב, עו"ד ז'ק חן, אמר אמש כי "מדובר בחקירת משטרה שבודקת נושאים שהתפרסמו בעבר מטעם גורמים אינטרסנטיים. מר בר יוסף ענה לכל שאלות החוקרים והבהיר בפניהם את התמונה. אני בטוח שבסופה של הבדיקה יתברר שאין לטענות כל שחר ושלא נפל כל פגם בהתנהלותו".

     

    פרקליטה של הבת, עו"ד ירון לונדון, מסר: "מרשתי נהגה בתום לב ובידיים נקיות. היא הייתה מלווה לכל אורך הדרך בייעוץ משפטי, ובוודאי שאין לה שום קשר לחשדות שהטיחו בה החוקרים".

     

    כתבינו שחר גינוסר וטובה צימוקי מוסיפים: על רקע הדיווחים שלפיהם בר יוסף היה מעורב גם בעסקת הצוללות בין ישראל לגרמניה, התברר אתמול שגם הרצוג היה מעורב בנושא: על פי עדות שהגיעה ל'ידיעות אחרונות", הרצוג, שברשותו תאגיד השקעות פרטי בשם "בנק פיננסי בינלאומי" (IFC), ביקש לפני כמה שנים לרכוש מספנה נטושה בפורטוגל בסכום של 250 מיליון יורו. הוא הסביר לחברי הנהלת התאגיד שכך יחזיק בחברת ימאות, שאמצעותה יוכל לרכוש את יצרני הציוד הטכנולוגי לצוללות ובהמשך לקבל החזר כספי ממדינת ישראל, אולם הדירקטוריון לא אישר את העסקה. הרצוג מסר אתמול שלא יגיב בעניין.

     

    השתתף בהכנת הידיעה: צחי דבוש

     


    פרסום ראשון: 17.11.16 , 23:54
    yed660100